Væksthormon, der dannes og udskilles i den del af hjernen, der kaldes hypofysen, er nødvendig for en normal vækst. Danner hunden ikke nok af hormonet, vokser den ikke som den skal.
Sygdommen er arvelig og opstår fordi der i fosterstadiet dannes cyster i hypofysen. Det betyder at der ikke er nok raske celler, der kan danne et tilstrækkeligt niveau af væksthormonet.
Symptomer på dværgvækst
Sygdommen er forholdsvis sjælden og symptomerne ses inden for det første leveår.
De mest genkendelige symptomer på dværgvækst er:
Dyrlægen kan ofte stille diagnosen blot ved at kigge på hunden og dens symptomer. Derudover er det muligt at tage en blodprøve og måle på hormonniveauet, for at bekræfte at der er tale om dværgvækst.
Fremtiden for en hund med dværgvækst
Hunde med dværgvækst bliver sjældent særlig gamle – ofte lever de ikke mere end et par år – også selvom de behandles. Det er blandt andet muligt at behandle med indsprøjtninger af væksthormon, men væksthormonsbehandling er meget dyrt, og der er risiko for at hunden udvikler sukkersyge.
Nogle hundes immunsystem begynder derudover at bekæmpe hormonindsprøjtningerne, og dermed kan behandlingens effekt mindskes væsentligt.
Skal hundens vækst fremmes, kræver det at behandlingen startes, når hvalpen er helt lille
Hundens æggestokke kan rammes af kræft – og det kan give hormonforstyrrelser med uregelmæssige løbetider
Historier om rottesyge har fyldt meget i medierne de sidste par uger. I takt med at den danske rottebestand stiger, ses der flere tilfælde af denne potentielt dødelige sygdom – og det er ikke kun os mennesker, der skal være på vagt, for rottesyge kan også smitte til vores hunde. Vi ser lidt nærmere på sygdommen
I USA beder man kæledyrsejere om at undgå, at dyrene kommer i kontakt med mennesker eller dyr uden for husstanden. I Danmark tager vi det mere roligt
Ved Calve-Legg Perthes ødelægges hundens lårbensknogle og med tiden nedbrydes hundens hofteled
Veterinærinstituttet og Mattilsynet anser nu sygdomsudbruddet i fjeldlandet for overstået
Der er nok at være træt af for tiden. Men glæde smitter mere end corona. Derfor skal vi sprede lidt glæde
Den livsfarlige sygdom hjertelungeorm spreder sig netop nu blandt hunde i Danmark, parasitten smitter nemlig mest i foråret i takt med, at temperaturen stiger. Hundeejere skal derfor være ekstra opmærksomme på hundens adfærd, da hjertelungeorm kan gøre alvorlig skade på hundens organer, lyder advarslen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.