Ny sygdom registreret i Sverige

27-08-2011 08:54, af Tine Luther
Man har for første gang fundet bakterien brucella canis i en svensk tæve. Brucella kan forårsage aborter og sterilitet hos hunde og kan i sjældne tilfælde smitte til mennesker.
Copyright Ridehesten.com
Bakterien brucella canis smitter primært ved parring. (MODELFOTO: hunden.dk/Erik Petersen)

Den 23. august påviste man for første gang brucella canis hos en hund i Sverige. Den smittede tæve var importeret fra Polen, hvor den også var blevet parret. Da den aborterede sit kuld, blev der udtaget prøver, som viste forekomst af bakterien. Tæven er nu aflivet, og man er i gang med at tage prøver og spore evt. smitte for at undgå eventuel spredning. Brug sund fornuft Brucella canis spredes primært ved parring, og det anbefales, at man er omhyggelig med at vælge sine udenlandske avlspartnere/importer. Man kan ikke garantere, at en behandlet hund nogensinde bliver fri for bakterien, og der findes symptomfri smittebærere. Den svenske kennelklub anbefaler sine opdrættere ikke at gribes af panik – men at bruge sund fornuft og teste udenlandske avlsdyr inden parring samt at holde sig orienteret om den fortsatte udvikling. Så vidt vides findes bakterien ikke i Danmark. Det er i øvrigt en af de ting, frostsæd testes for. Se mere om brucella canis-tilfælde via linket under billedet til højre. Kilde: skk.se

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader