I Odsherred er der fundet den del ræve med sygdommen skab gennem den seneste tid, og det er sandsynligt, at sygdommen bliver spredt yderligere gennem februar, som er rævens parringstid. Undgå smitte – bortskaf rævelig med tegn på skab Skab smitter til f.eks. hunde via direkte kontakt, og derfor er det vigtigt, at bortskaffe eventuelle rævelig. Finder du en død ræv, så kan du enten grave den ned – mindst 80 cm under jordoverfladen – eller bortskaffe den i en lukket sæk. Undgå at komme i berøring med ræven. En lille mager ræv kan bortskaffes med dagrenovationen, hvis den er forsvarligt indpakket. Ser du en levende ræv med tegn på skab (den har skaldede pletter, er afkræftet og flygter ikke, når du kommer), så kontakt Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på tlf. 1812. Om skab Ræveskab er en meget ubehagelig lidelse, som kommer til udtryk ved voldsom kløe, og der opstår tørre, skællede og hårløse områder på huden. Skab kan sammenlignes med fnat hos mennesker og opstår som følge af sarcoptesmiden, der graver gange i huden. Deraf følger kløe og betændelse. Symptomerne ses typisk ved haserne, langs ørekanten og ned ad forbenene. Diagnose og behandling Hvis du har mistanke om, at din hund har skab, skal du aflægge dyrlægen et besøg. Denne kan nemt stille diagnosen via en blodprøve. Konstateres der skab hos hunden, behandles den med receptpligtige midler - eventuelt sideløbende med abtibiotika, hvis der også er opstået betændelse i huden. Smitte Skab smitter, hvis hunden er i direkte kontakt med en angrebet ræv eller hund eller via ting, som har været i berøring med en smittet ræv/hund. I takt med at rævene er rykket tættere og tættere på byerne bliver flere og flere almindelige familiehunde smittet. Kilder: odsherred.dk og netdyredoktor.dk
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet