Lørdag aften kunne man i Nordjyske læse, at nyheden om den covidsmitte hund skabte uro i det nordjyske, hvor hunden holder til.
Nordjyske har interviewet Jannie Christensen, der er næstformand i DcH Nordjylland om hendes reaktion på nyheden.
Ikke overraskende udtrykker hun, at nyheden fik hende til at spærre øjnene op, og at hun frygter for alle de hundearrangementer, man netop er ved at genåbne.
Men er denne frygt overhovedet nødvendig?
Spørger man Dyrlægeforeningens formand Hanna Knude Palshof er svaret nej. I en nyhed på Dyrlægeforeningens hjemmeside forklarer hun, hvordan forskningen ikke tyder på, at hunde kan smitte hinanden eller mennesker.
– På verdensplan er der kun rapporteret om få tilfælde af smitte hos hunde og katte – og dyrene er smittet fra deres ejere – ikke omvendt. Nyere undersøgelser har dog vist, at COVID-19 potentielt kan forårsage sygdom hos katte, mens hunde er meget lidt modtagelige og ikke bliver syge. Det er dog vigtigt at pointere, at forskningen ikke har fundet tegn på, at familiedyr som fx hunde og katte spiller en nævneværdig rolle i spredningen af COVID-19. Der er derfor ingen grund til at frygte, at din hund er smittet eller spreder smitte med COVID-19, siger Hanne Knude Palshof i nyheden på hjemmesiden.
Hanne Knude Palshof anbefaler hundeejere med COVID-19 at overholde nogle forholdsregler ud fra et forsigtighedsprincip.
– Hvis du er syg med coronavirus, skal du undgå direkte kontakt med dit kæledyr, herunder klap, kram og at blive "kysset". Lad derfor andre tage vare på dit dyr, så vidt muligt, mens du er syg. Har du brug for at være i tæt kontakt med dit dyr, anbefaler vi almindelig håndhygiejne som håndvask og sprit før og efter, samt at du bærer mundbind, når du er i direkte kontakt med dyret.
Her kan du læse Nordjyskes artikel
Her kan du læse nyheden på Dyrlægeforeningens hjemmeside
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
En mops er testet positiv for Covid-19 i North Carolina. Myndighederne fastholder, at der er lav risiko for smitte fra hund til menneske
Hundesnuden er fantastisk. Netop nu er man i England ved at træne hunde til at kunne opsnuse Covid-19
Minkavler Peter Nielsen ejer hunden, Riga, der er testet positiv for covid-19. Ekstra Bladet har været i kontakt med manden, der forsikrer om, at hunden har det godt
En hund på en af de to minkfarme, der har fået påvist coronasmitte, er blevet smittet med covid-19. Men hvad betyder det egentlig? Få svaret her
Ligesom i England bliver amerikanske hunde nu trænet i at genkende lugten af Covid-19
Exceptionelle tider kræver exceptionelle tiltag: Selv om år 2020 på mange måder har været et anderledes år - og Covid-19-pandemien har spændt ben for mange planer - har Politiets patruljehunde landet over som sædvanlig løst mange vigtigesamfundsmæssige opgaver og udført politiarbejde af høj kvalitet. Derfor måtte Dansk Kennel Klub ”tænke ud af boksen” og finde en coronatilpasset måde at fejre Årets Politihund 2020 på – en måde, der samtidig gjorde det muligt at dele oplevelsen med resten af Danmark.
Læs her hvorfor – og hvordan – Årets Politihund og -fører i år fik overrakt den prestigefulde pris
Hos Randers Dyrehospital har Covid-19 betydet en aflysning af deres arrangement Hund Forbi, hvor man samler ind til hjælp til udsattes dyr. Men man kan stadig hjælpe
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.