Dyreforsikringsselskabet Agria har i løbet af forsommeren gennemført en undersøgelse blandt danske dyreejere om, hvilken betydning deres kæledyr har haft for dem i forbindelse med nedlukningen af Danmark pga. Covid-19.
Samtidig blev der afholdt en konkurrence for at finde de bedste historier om, hvordan kæledyr havde hjulpet danskerne igennem et meget anderledes forår.
Tæt på 900 danskere har svaret
I alt har 882 danskere svaret på spørgeskemaet. Heraf fortæller hele 98,1%, at deres dyr har hjulpet dem med at komme igennem nedlukningsperioden. Ikke overraskende er der flest med hund (56%) og kat (49%), som har svaret, at deres dyr har hjulpet dem igennem den svære tid, men også mange hesteejere har haft stor glæde af deres venner i stalden. Endelig har hhv. 8 og 6% haft ekstra glæde af deres kaniner og fugle under corona.
Og hvordan har dyrene så hjulpet deres ejere? Her har Agria givet deltagerne mulighed for at vælge flere svar. Det dominerende svar (85%) er, at dyret har holdt dem med selskab.
Det er sundt at have et kæledyr
Mange af svarene viser, hvorfor det er godt for både det fysiske og det mentale helbred at have et kæledyr: 61% svarer, at deres kæledyr har hjulpet dem med at få deres daglige motion, 56% at deres dyr har en positiv indvirkning på deres mentale helbred, og 57% fortæller, at kæledyret medvirker til at opretholde daglige rutiner.
62% har følt sig opmuntret, og 48% har følt, at deres kæledyr gav dem tryghed. Hele 64% svarer, at deres kæledyr har fået dem til at grine, mens 42% svarer, at de har fået fokus i hverdagen af at skulle tage sig af deres kæledyr.
Mange nye kæledyr i de danske hjem
Undersøgelsen tyder på, at kæledyr er vigtige for mennesker, når de skal tackle kriser og ensomhed. Måske er det også netop det, der er skyld i den øgede efterspørgsel på dyreinternaterne efter hunde og katte her i coronatiden. De mange efterladte dyr har fået nye hjem hos mennesker, der havde brug for selskab. Formentlig og forhåbentlig fører det til mange gode nye venskaber mellem mennesker og dyr.
Et utal af rørende historier
Agria efterlyste beretninger fra dyreejerne om, hvordan deres dyr havde hjulpet dem igennem nedlukningsperioden, og der kom virkelig mange gode og rørende historier. Med stort besvær udvalgte Agria fire, der vandt ugepræmier, og vinderen af hele konkurrencen er nu fundet. Det blev den 1 ½-år gamle Golden Retriever Lucky og hans ejer Susanne:
– Jeg er i risikogruppen og må derfor holde mig væk fra de steder, hvor der er mange mennesker. Det har været og er stadigvæk svært at skulle sige nej til familiefødselsdage, fest hos vennerne og udflugter. Man kan godt være ensom, selvom man har familie - ensom i fællesskabet. Lucky har også været med mig i sommerhuset, da jeg blev nødt til at forlade hjemmet for ikke at blive udsat for smitte. Uden Lucky var det ikke gået! Coronaen har styrket mit forhold til min hund endnu mere, selvom man ikke skulle tro, det var muligt.
Har du mistanke om, at din hund har slugt en sok, en sten eller noget legetøj? Det er ikke ualmindeligt, at hunde spiser ting, de ikke burde, og det sker desværre ofte, at de ting sætter sig fast på deres vej igennem kroppen. Den situation kan ende med at være livstruende, især hvis spiserøret eller tarmene bliver beskadiget. Hør chefdyrlæge forklare, hvorfor det er så vigtigt at søge hjælp med det samme.
Har du oplevet, at din hunhund pludselig ændrer adfærd eller begynder at udvise fysiske forandringer? Så er du ikke alene. "Det er en helt naturlig proces", forklarer Agrias chefdyrlæge. Studier viser, at de fleste ikke-steriliserede tæver mindst én gang i deres liv gennemlever en "pseudodrægtighed", dvs. at de tror, at de snart skal føde hvalpe. Læs her hvorfor, og hvordan du bedst hjælper din hund igennem den svære periode.
I takt med at forårssolen får mere og mere fat, gør vandhunde og deres ejere sig klar til at springe ud i den dybe ende: Svømning er god motion for de fleste hunde, og mens nogle hunderacer er fødte svømmere, er andre mere skeptiske overfor det våde element. Læs her, hvordan du får en glad vandhund, og hvordan du undgår at give hvalpe og uerfarne svømmere en kold dukkert.
Coronavirus har i den grad taget Danmark med virusstorm. Landet er næsten gået i stå. Lad os her på hunden.dk vise, at hundemennesker hjælper hinanden
Vi har tidligere fortalt, at både England og USA er i gang med at træne hunde til at opsnuse Covid-19. Flere lande går nu samme vej
Det er nemlig ikke kun os mennesker, der bliver skøre i bolden af at være så meget hjemme
Nu er der kommet resultater fra tests af coronahunde i Helsinki Lufthavn i Finland, og resultaterne overrasker
Hundesnuden er fantastisk. Netop nu er man i England ved at træne hunde til at kunne opsnuse Covid-19
Udbud og efterspørgsel gør lige nu kriminelle hundehandlere rige
Det er ikke nogen hemmelighed, at hvalpe er i høj kurs for tiden. Alligevel blev Merethe og Jens Ole fra Kennel Gjedbo overraskede, da en person bød 50.000 kroner for en af deres hvalpe
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse