Britiske hundeejere går 1600 km om året

01-03-2018 14:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Nyt britisk studie har sat fokus på gåture med hunde, og er kommet frem til nogle interessante tal

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Der er nok ikke meget tvivl om, at hundeejere går mere end gennemsnitsbefolkningen. Et studie, som britiske Harringtons i samarbejde med Ben Fogle har stået bag, slår fast, at britiske hundeejere hvert år går godt 1600 kilometer med deres hund. Det er cirka 4,5 kilometer om dagen. Det skriver The Independent.

Mens briterne er ude at lufte deres hund, kalder de på hunden 3120 gange om året eller næsten 9 gange om dagen i forbindelse med gåture.

Mens disse tal virker nogenlunde troværdige, er der andre tal i undersøgelsen, som virker noget mere overdrevne. For eksempel skriver The Independent, at hundeejere hvert år skændes 1040 gange med partneren eller børnene om, hvem der skal lufte hunden. Det er altså næsten tre gange dagligt, så enten er briterne meget kede af at skulle lufte deres hund, hvilket man måske godt kan forstå med al den regn, eller også er der en fejl i artiklen eller undersøgelsen.

Undersøgelsen viser ydermere, at hunde i gennemsnit bliver luftet 10 gange om ugen og at hver tur varer 34 minutter.

Hvordan passer statistikken på dig?

 

  • Går du også 1600 km om året?
  • Kalder du på din hund 9 gange om dagen på gåture?
  • Bliver din hund luftet 10 gange om ugen?
  • Varer hver tur 34 minutter?

 

Læs også

Ny forskning: 59 procent af aktive hunde udsættes for skader

04-04-2025 08:06, af Cecilie Friis Amstrup

Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.

Bliv klogere på din hunds tarme i næste nummer af HUNDEN

15-03-2025 08:34, af Cecilie Friis Amstrup

Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.

Radioaktive hunde i Tjernobyl afslører naturens overlevelsesevne

26-01-2025 08:21, af Cecilie Friis Amstrup

Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.

Fra HUNDEN: 3 trin til en roligere gåtur med din reaktive hund

08-06-2025 06:51, af Betina Sabinsky/DogWise

Oplever du, at din hund reagerer på gåturen over for mennesker, andre hunde, lyde eller trafik? Trækker din hund i linen, scanner den omgivelserne og ser det ud som om, din hund søger hen mod konflikterne i stedet for at undgå dem?

England: Hundetyveri skal medføre fængselsstraf

08-09-2021 09:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sidste år steg antallet af hundetyverier med hele 20 procent i England. Det vil man nu gøre op med ved at kræve fængselsstraf for den slags forbrydelser

Pulsen falder når hunden snuser

29-01-2022 08:38, af Astrid Gerd Holtet

Nyt studie viser at pulsen falder, når hunden bruger sin næse på gåturen – og jo mere intenst hunden snuser, jo større effekt har det på pulsen

Hundeluftning hitter

04-05-2021 08:49, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I forbindelse med Danmark i Bevægelse er der lavet en større undersøgelse om danskernes motionsvaner, og her ligger gåtur med hunden faktisk ret højt

Tag på halsbåndsmuseum

28-04-2021 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Går sommerferien til England, så skulle du måske lige tage forbi dette anderledes museum, som har specialiseret sig i hundehalsbånd

Servicehunde kan hjælpe psykisk sårbare til et bedre liv

04-05-2022 09:15, af Astrid Gerd Holtet

Servicehunde har i mange år været brugt til at hjælpe eksempelvis blinde eller synshæmmede, for med den rette træning kan de lette dagligdagen for ejerne og give dem en øget frihed.  Men det er ikke kun folk med fysiske handicap, der kan have gavn af en hund ved deres side; folk med psykiske problemer kan også få hjælp af en firbenet følgesvend. Brugen af denne type servicehunde bliver stadig mere udbredt, og et forskerhold fra England har derfor set nærmere på effekten af kæledyr hos personer med psykiske lidelser 

England vil forbyde kontante hundehandler

15-04-2021 14:54, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

For at komme de mange hundetyverier i Storbritannien til livs, foreslår den britiske justitsminister nu at forbyde at betale med kontanter, når der skal handles hunde

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Sådan passer du bedst på din hund i sommervarmen

02-07-2025 08:49, af Cecilie Friis Amstrup

Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.

Guldbasserne fik is og vandsjov i sommersolen

05-07-2025 06:45, af Cecilie Friis Amstrup

Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Fart og fællesskab til lure coursing i Myndeklubben

07-07-2025 10:43, af Cecilie Friis Amstrup

Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Hvalpen Jessi var aldrig ønsket

10-07-2025 06:30, af Sofie Elena Andersen, Dyrenes Beskyttelse

Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.

Ludo fejrede sin 14-års fødselsdag med manér

08-07-2025 07:13, af Cecilie Friis Amstrup

Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.

Nye hunderegler gælder fra i dag i hele landet

01-07-2025 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.

Må min hund spise kirsebær?

27-07-2017 09:48, af Anne Ekenberg

Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet