I 1998 måtte seks ud af 100.000 englændere forbi sygehuset efter at være blevet bidt af en hund. I 2018 var det tal steget til 15 ud af 100.000.
Det viser en ny undersøgelse fra University og Liverpool.
Folkene bag undersøgelsen kalder den store stigning for et alvorligt sundhedsproblem i England, da de kun mener, at tallene udgør toppen af isbjerget.
Hovedforfatteren bag undersøgelsen, Dr. John Tulloch fortæller til Independent, at udviklingen er foruroligende:
– Hunde gør meget godt i samfundet især i disse svære tider, men vi skal være opmærksomme på, at når man arbejder med eller lever med hunde, så er der også en risiko ved det. Vores studie viser kun toppen af isbjerget, da vi kun har medtaget bid, der var alvorlige nok til en indlæggelse.
Stigningen i alvorlige bidskader er sket hos voksne, for mens tallet for børn under 14 år ligger ret konstant, er tallet hos de voksne tredoblet.
Adfærdsekspert Dr. Carri Westgarth fra University of Liverpool giver gode råd til hundeejerne:
– Hunde ønsker ikke at bide. Det er deres sidste udvej, og derfor skal man holde øje med små tegn. Derudover skal vi sikre os, at hundene har et område, som er deres eget. Det er især vigtigt her under nedlukningen, hvor vi tilbringer så meget tid hjemme hos hundene.
Vi forsøger at komme i kontakt med John Tulloch for blandt andet at få svar på, om man har taget udviklingen i antallet af hunde med i undersøgelsen.
I veterinær praksis står dyrlæger og veterinærsygeplejersker i frontlinjen for farlige dyrebid. Bag hver flænge lurer en potentiel fare for infektioner og alvorlige komplikationer, der kræver akut og præcis behandling. Desværre afslører en undersøgelse fra Den Danske Dyrlægeforening, at den vigtige opfølgning ofte mangler, og konsekvenserne kan være store.
11 dage tog det før politiet fandt frem til ejeren af den hund, der 13. juli angreb en syvårig pige på en legeplads
Onsdag blev en togtur ved Ringsted til en rigtig ubehagelig oplevelse for en ejer og hendes hund
Næsten hver tredje hund er blevet bidt af en anden hund eller havnet i slagsmål. Dette viser en undersøgelse, som Agria Dyreforsikring i Sverige har foretaget. Det er en ubehagelig oplevelse for både hund og ejer, og i mange tilfælde har hunden brug for akut dyrlægehjælp efter biddet
Vi har været i kontakt med hovedforfatteren til den undersøgelse, vi skrev om i går. Undersøgelsen viste, at antallet af alvorlige hundebid var tredoblet de sidste 20 år. John Tulloch fastholder, at der er et problem
Ulve er langt bedre til at lægge konflikter bag sig og søge forsoning end hunde er, viser ny forskning
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?