Cannabis er en fællesbetegnelse for de aktive stoffer der findes i hampplanten, og bruges som rusmiddel, oftest i form af hash eller marihuana. Hunde kan spise cannabisen, hvis de finder den i deres omgivelser. Det kan ske, hvis ejer har det i hjemmet, eller hvis de finder det i parker eller lignende, hvor det er blevet efterladt.
Hvad sker der hvis hunde indtager cannabis?
I cannabis findes blandt andet det aktive stof THC, eller delta-9-tetrahydrocannabinol. THC påvirker nervesystemet og kan påvirke hundens krop på en række ubehagelige måder. Når hunden har indtaget THC vil den blive nedstemt og den kan udvikle muskelsvaghed. Derudover vil den få hallucinationer og sanseforstyrrelser, hvilket medfører unormal adfærd, som eksempelvis umotiveret gøen. Hunden kan også blive angst og aggressiv uden grund, da opfattelsen af virkeligheden forstyrres. Derudover kan hunden udvikle diarré, opkast og overdreven savlen, og den kan have svært ved at styre sin kropstemperatur. Hunden kan også ende med at virke træt, døsig eller nærmest sovende.
Symptomer på forgiftning med cannabis
Nogle af de mest almindelige symptomer på forgiftning med cannabis:
Hvad kan man gøre hvis ens hund er forgiftet med cannabis?
Mistænker man, at ens hund har indtaget cannabis, bør man kontakte sin dyrlæge. Inden for de første par timer efter indtagelse, er det muligt at give hunden et brækmiddel, der får hunden til at kaste op, og på den måde forhindre at giften bliver optaget i kroppen. Er hunden begyndt at vise symptomer på forgiftning, kan man kun hjælpe den med støttende behandling.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Danskerne samles i stor stil i løbet af december til fejring af jul og nytår. De fleste familiehunde ser ud til at nyde julemåneden med fridage, julemad og ekstra opmærksomhed, men de ændrede vaner kan også stresse og være farlig for for nysgerrige hunde. Her får du Dansk Kennel Klubs gode råd til at få din hund sikkert igennem julemåneden.
For de fleste mennesker er julen fyldt med chokolade i mange forskellige afskygninger – men pas på at hunden ikke får fat i det. Indtag af chokolade giver nemlig hver jul anledning til forgiftninger hos danske hunde
Hvad skal du passe på at din hund ikke spiser, når I begiver jer ud i efterårssolen?
Universitetshospitalet for Familiedyr er netop nu i gang med at undersøge, hvor mange danske kæledyr, der behandles med cannabis. De har bedt os sprede budskabet, og det gør vi naturligvis gerne
I sidste uge, torsdag den 7. december, fandt et par gode hundenæser tilfældigt et laboratorium med cannabisplanter i Viborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet