I Farsø bor en 60-årig mand, der i den grad ikke passer på sine hunde. Mandag blev han dømt for overtrædelse af Dyreværnsloven i en sag, der stammer helt tilbage fra 2017 og 2018.
Her blev der over to omgange fundet hunde i mandens hjem, der levede under forhold, ingen levende væsner bør leve under.
Første gang var i juni 2017, hvor der blev fundet 19 voksne hunde og fire hvalpe rundt omkring på landejendommen. Nogle opholdt sig i et mørkt og beskidt rum i stalden, andre gik rundt i stuehuset med sammenklistret pels og afføring på poterne, mens nogle gik i bokse uden drikkevand.
Og i marts 2018 var den gal igen. Her fandt man 10 hundehvalpe i en indhegning i stuen, hvor der igen var urin og afføring og ingen vand. Det skriver Nordjyske.dk.
Manden havde ikke hundene som kæledyr, men brugte dem som salgshunde, hvilket bare igen pointerer, at man skal skal skal tænke sig godt om, inden man køber hund. Lad nu være med at købe en hund, hvis mavefornemmelsen er bare den mindste smule dårlig. Hver gang en mand som ham sælger en hvalp får han penge til at fortsætte sine ugerninger. Den eneste måde at redde hundene på er at melde ham.
Manden blev idømt en bøde på 18.000 kroner for overtrædelserne. Manden er i mellemtiden også dømt i en lignende sag, der er sket senere end 2018. Her blev han idømt en bøde på 32.000 kroner.
Vi har været i kontakt med den 60-årige, der fortæller, at han føler sig uretfærdigt behandlet, og det hele beror på misforståelser.
Han fortæller, at bøden skyldes, at der var lidt for beskidt hos hundene.
– Jeg havde halm hos hundene dengang, og halmen var våd. Derfor så det beskidt ud. Der var også en enkelt lort, men jeg var altså lige stået op, da de kom, fortæller han og fortsætter:
– Men det er jo så lang tid siden, og jeg troede faktisk, at sagen var droppet. Jeg mødte ikke op i retten, da jeg ganske enkelt ikke vidste, at min sag var kommet for retten. Jeg ville jo hellere end gerne have haft mulighed for at forsvare mig.
Han fortæller desuden, at han siden dengang har skiftet halmen ud med flis.
Den 60-årige er nu ved at undersøge, om sagen kan ankes, da han gerne vil have mulighed for at fortælle sin side af historien.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
Da Hanne Adly og hendes mand for et par år siden ville købe hund, anede de ikke, at det ville ende med afsløringen af en af de værste hundesager i Danmark
De 9 labradorhvalpe, som var en del af den store hundesag fra Lolland, er næsten klar til at blive adopteret af familier, som ved hvordan, man behandler hunde
En mand er tiltalt for at ville aflive sin hund med kniv. Han skulle have været for retten i Randers, men sagen er udsat på ubestemt tid på grund af sygdom
En spektakulær hundesag får sin afslutning på mandag, når retssagen om de såkaldte terpentinhunde afgøres
I onsdagens udgave af Kontant på DR1 så vi, hvordan hunde mistrives i såkaldte hvalpefabrikker og hos avlere, hvor opgaven var steget dem over hovedet. Kennelklubben har nogle råd til, hvordan man undgår at støtte en hvalpefabrik
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Kirsebærrene falder næsten af sig selv ned i munden på mig, når jeg ryster en gren. Store, runde og med den smukkeste vinrøde – ja næste sorte – farve smager de vidunderligt. Stenene spytter jeg ud i hånden, og det er der en god grund til
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet