I Farsø bor en 60-årig mand, der i den grad ikke passer på sine hunde. Mandag blev han dømt for overtrædelse af Dyreværnsloven i en sag, der stammer helt tilbage fra 2017 og 2018.
Her blev der over to omgange fundet hunde i mandens hjem, der levede under forhold, ingen levende væsner bør leve under.
Første gang var i juni 2017, hvor der blev fundet 19 voksne hunde og fire hvalpe rundt omkring på landejendommen. Nogle opholdt sig i et mørkt og beskidt rum i stalden, andre gik rundt i stuehuset med sammenklistret pels og afføring på poterne, mens nogle gik i bokse uden drikkevand.
Og i marts 2018 var den gal igen. Her fandt man 10 hundehvalpe i en indhegning i stuen, hvor der igen var urin og afføring og ingen vand. Det skriver Nordjyske.dk.
Manden havde ikke hundene som kæledyr, men brugte dem som salgshunde, hvilket bare igen pointerer, at man skal skal skal tænke sig godt om, inden man køber hund. Lad nu være med at købe en hund, hvis mavefornemmelsen er bare den mindste smule dårlig. Hver gang en mand som ham sælger en hvalp får han penge til at fortsætte sine ugerninger. Den eneste måde at redde hundene på er at melde ham.
Manden blev idømt en bøde på 18.000 kroner for overtrædelserne. Manden er i mellemtiden også dømt i en lignende sag, der er sket senere end 2018. Her blev han idømt en bøde på 32.000 kroner.
Vi har været i kontakt med den 60-årige, der fortæller, at han føler sig uretfærdigt behandlet, og det hele beror på misforståelser.
Han fortæller, at bøden skyldes, at der var lidt for beskidt hos hundene.
– Jeg havde halm hos hundene dengang, og halmen var våd. Derfor så det beskidt ud. Der var også en enkelt lort, men jeg var altså lige stået op, da de kom, fortæller han og fortsætter:
– Men det er jo så lang tid siden, og jeg troede faktisk, at sagen var droppet. Jeg mødte ikke op i retten, da jeg ganske enkelt ikke vidste, at min sag var kommet for retten. Jeg ville jo hellere end gerne have haft mulighed for at forsvare mig.
Han fortæller desuden, at han siden dengang har skiftet halmen ud med flis.
Den 60-årige er nu ved at undersøge, om sagen kan ankes, da han gerne vil have mulighed for at fortælle sin side af historien.
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
Ny svindelsag med hundehvalp har set dagens lys. DKK kalder svindlen kynisk og opfordrer til, at man støtter organiserede opdrættere
Det er ikke gået som man kunne håbe for nogle af de mange hunde fra sagen på Lolland. I starten af ugen døde Carrie, som sidste uge kollapsede på grund af kalkmangel. Carrie efterlader sig tre skønne hvalpe. Heldigvis er der også godt nyt
Der er faldet dom i den sag om mishandling af hunde, som er kaldt Danmarks største hundesag. Ingen bøde, en betinget fængselsstraf, og kun frakendelse til at holde hund i 3 år – andre dyr er ikke omfattet af frakendelsen. Det er de barske realiteter. “Grotesk og helt uacceptabelt” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.
En mand er tiltalt for at ville aflive sin hund med kniv. Han skulle have været for retten i Randers, men sagen er udsat på ubestemt tid på grund af sygdom
En hundeejer fra Jammerbugt kommune er nu dømt til at betale en bøde på 10.000 kroner for at have holdt et større antal hunde under uforsvarlige forhold. Sagen er efterforsket af politiets specialiserede dyrevelfærdsenhed
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse