BLOG: Hvalpen Zacho flytter ind

16-12-2022 08:44, af John Frank Ahm

Vi har føjet en ny hund til vores lille kennelfamilie og hvalpen Zacho er flyttet ind hos os. Zacho kom hertil som 8 uger gammel, og er ligesom vores andre hunde, en welsh springer spaniel. Han er den første hund vi har importeret fra Holland.

 

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

 

I dette blogindlæg kommer jeg ind på nogle af vores forberedelser til at få en hvalp og hvad vi som opdrættere og hundeejere har fokuseret på i vores forberedelse til et lille nyt familiemedlem. Her vil jeg komme med nogle af de tips og ideer man som ny eller kommende hvalpeejer kan få inspiration af.

Forberedelse - hvad er godt at tænke på?
Der er meget at tænke på, når sådan en lille størrelse flytter ind. Spørgsmål som: er hjemmet sikkert for en hvalp? Hvad med ledninger, sko, potteplanter mm? Hvor må hvalpen være og hvor må den ikke være osv. Hvad gør vi i forhold til vores voksne hunde? Hvad med vores arbejde og alene hjemme træning og så videre. Jo, der er meget at tage stilling til og forberede.

Heldigvis har vi prøvet det før. Det med at have en lille hvalp. Alligevel var der mange overvejelser og en del forberedelse inden han flyttede ind. Selvom vores hus i høj grad allerede på forhånd er indrettet praktisk og med hensyn til hundefamilien, så er der altid noget der der skal justeres når der er tale om en hvalp.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto


Det gjorde vi klar
Det første vi gjorde klar var hans soveplads i soveværelset. Vores hunde må gerne komme med i soveværelset, hvor de har deres egne kurve. For ikke at Zacho skulle drille de andre om natten, fik han sin egen hvalpegård der stod op af sengen. Så kan man let høre når han bliver urolig og skal ud og tisse om natten, eller have en beroligende hånd ved ham, hvis det skulle blive nødvendigt for at han kan finde ro til at falde i søvn. Her kunne han sove om natten, tæt på os og alligevel sammen med de andre hunde.

Det andet vi gjorde klar var mit kontor. Her indrettede vi et stort afspærret hvalpe-område med kurve, tæpper, bamser og legetøj som han kunne være i når jeg arbejdede hjemmefra. Vi installerede også videoovervågning, så vi kunne holde øje med ham når vi begyndte med alene hjemme træningen.

Udenfor lavede vi sikring af planter i krukker. De blev simpelt hegnet ind. Vi satte også trådgitter på vores smedejernsport, så han ikke kunne gå igennem ribberne eller sidde fast i dem.

Sidst, men ikke mindst lavede vi en god planlægning i kalenderen den første tid, med en blanding af ferie og hjemmearbejdsdage. Lavede aftaler med vores gode hunde-babysittere om hjemmepasning de dage hvor det var nødvendigt. Altsammen for at Zacho skulle blive tryg i sit nye hjem og få den bedst mulige start og alene hjemmetræning i et fornuftigt tempo.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Til at skabe ro og give de voksne hunde deres eget space udnytter vi de børnelåger vi har, lidt mere, når vi har hvalp. Børnelågerne kan både bruges til at give de voksne hunde en pause eller en hvalp der der ved at blive lidt for vild, et timeout. Vi bruger dem også ved fodring, så alle har mulighed for at spise i fred og uden forstyrrelser.

Med disse justeringer og lidt planlægning har vi sørget for at der er plads til alle, store som små og en god begyndelse for Zacho her hos os.

Dette blogindlæg er første del af en artikelserie om Zacho. Han skal indgå i vores avlsarbejde hvis hans sundhedsresultater taler for det og han udvikler sig positivt. På den lange bane er det er ikke meningen at han skal blive boende hos os. Når den helt rigtige familie melder sig, så bliver det hans permanente hjem. 

I de kommende blogindlæg vil jeg fortælle mere om livet med en hvalp og unghund.

Copyright Ridehesten.com
Privatfoto

Læs også

Del din viden og passion for hunde

16-03-2025 08:00, af Cecilie Friis Amstrup
Blog|

Har du en passion for hunde og måske en faglig vinkel, du gerne vil dele? Så har du nu muligheden for at blive blogger på hunden.dk!

Blogindlæg: Hvad laver James når han ikke er i skole?

07-05-2024 09:45, af Anne Cecilie Sohl

Fritid er vigtigt for både for hunde og mennesker - og James er ingen undtagelse. 

BLOG: Vi kombinerer arbejde, træning og ferie

19-10-2023 08:05, af Anne Cecilie Sohl

Sommerferien er slut og i år var skolernes sommerferie særlig lang - nemlig hele 6 uger. Jeg er selv pædagog og derfor tilknyttet SFO’en på skolen og havde derfor 'kun' de normale tre ugers sommerferie. Udover, at være i SFO’en brugte jeg (og mine kollegaer) også tid på, at planlægge det nye skoleår og her kunne James være med.
I ugerne hvor vi havde ferie var vi på små éndags ture, hvor vi også kan fik trænet. Sidst, men ikke mindst, kommer vi også til at kunne bruge vores ferieoplevelser sammen med James i skolen, når vi er tilbage på arbejde efter ferien.

BLOG: Hunde skal da hilse, skal de ikke det?

15-10-2021 08:39, af John Frank Ahm

Er det en god eller dårlig ide at lade hunde hilse på hinanden, og er det overhovedet nødvendigt?

BLOG: Socialisering og miljøtræning er ikke kun opdrætterens ansvar

07-12-2020 12:16, af John Frank Ahm

I dag kan man høre og læse overalt i hundeverdenen hvor vigtigt socialisering og miljøtræning er. Der er skrevet bøger om det og der snakkes ofte om hvor vigtigt det er at hvalpen kommer ud og får en lang række oplevelser og får stimuleret alle sine sanser. Det giver den mental robusthed. De fleste opdrættere starter allerede på dette vigtige arbejde mens hvalpene bor hos dem

Blog: Vis din hund verden og den vil elske dig for det - Zacho del 2

06-01-2023 12:55, af John Frank Ahm

Vi er på genbrugspladsen, Zacho og jeg, hvor vi kigger på maskiner, biler og mennesker der smider deres affald i containere. Han er nysgerrig og vil egentligt bare tættere på det hele, også gravemaskinen for at se hvad det er for noget. Vi sætter os på god afstand og spiser godbidder mens han er helt opslugt af alt det der sker omkring ham. Efter at have kigget på det hele i omkring 5 minutter kører vi igen

BLOG: Adfærd før signal

02-02-2021 11:53, af John Frank Ahm

Det sker på træningspladsen igen og igen. En hundefører giver sin hund en kommando og ved at se på hundens adfærd, er det tydeligt, at hunden ikke kan udføre øvelsen. Den er usikker på, hvad kommandoen betyder. Hundeføreren ved ikke, hvordan de skal komme videre og flere gentagelser af kommandoen forbedrer ikke resultatet.  Tværtimod er det tydelig at se, at hundeføreren er frustreret eller lettere opgivende

BLOG: Sådan gør du når din hund snapper efter godbidder

17-11-2020 12:10, af John Frank Ahm

Jeg kan bestemt ikke lide at blive nappet i fingrene når jeg vil give hunden en godbid. Det kan være ret voldsomt at blive nappet i fingrene og det kan være alt fra et lille nap der næsten ikke kan mærkes til at blodet springer og plaster må findes frem

BLOG: Øvehunde på massageuddannelse

09-11-2020 08:41, af John Frank Ahm

Massage er en god ting. Det synes Hope også

Blog: Vores første Dirty Paws løb

19-10-2020 09:24, af John Frank Ahm

For mig er det vigtigt at vi giver vores hunde, både hvalpe og voksne en palette af forskellige indtryk, så de vedbliver at være trygge og nysgerrige livet igennem. Det er bare så meget nemmere at have en hund der er tryg. En hund man altid kan tage med sig i forvisning om at det bliver en dejlig tur med gode oplevelser for begge. Derfor går jeg så meget op i at tage hundene og hvalpene med på oplevelsesture, for at de på egen hånd kan opleve verden uden for matrikelnummeret

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Ny bog sætter fokus på hundens lyst til samarbejde

23-04-2025 13:02, af Cecilie Friis Amstrup

I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov. 

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste