Nedenfor kan du finde nogle gode måder at hjælpe din hund godt igennem sommertiden.
1. Vand
Det kan ikke siges nok, for din hund skal have adgang til store mængder vand for at komme af med varmen. Sæt frisk vand mange steder i både hus, bil, have og hundegård. I et forsøg på at nedkøle sig vil mange hunde ”lege” med vandet, og derfor skal der opsættes store stabile skåle/spande/kar. Tag også vand i rigelige mængder med på tur – både til at drikke og til at hælde over hunden, hvis den bliver for varm.
2. Afkøling
Fyld ½ liters plastflasker med vand og læg dem i fryser. Læg de kolde flasker i en stor sok og brug dem som køleelementer i hvalpekasse eller hundekurven. Fugt håndklæder med vand og læg dem i fryser. Tilbyd hunden et køligt sted at ligge.
OBS! Hunden/hvalpen skal kunne til- og fravælge at være i nærheden af køleelementet.
3. Kølige snacks
Hjemmelavet hundeis. Bland tørfoder op med to kopper vand og vent til det er helt opblødt. Mos rundt og kom indholdet i en plastkop. Du kan alternativt bruge vådfoder eller råt kød alt efter hvad din hund bedst kan lide. Sæt evt. en gulerod eller en tyggepind i. Læg i fryser i et par timer og voila: et stk. hjemmelavet hundeis.
4. Varm asfalt
Tænk også på at asfalten bliver vanvittigt varm i øjeblikket. Hunden kan både få forbrændinger på poterne og overophede via den varme asfalt. Husk på 5-sekundersreglen: Du skal selv – ubesværet - kunne holde hånden på asfalten i mindst 5 sekunder, ellers er den for varm for hunden at gå på. Prøv det!
Hunde i alle afskygninger fra baby- til veteranklasse indtager Rønne Stadion Nord denne weekend den 16.-18. august til den årlige bornholmske hundeudstillingsfest. Så selvom skoleferien er slut, så forlæng feriefølelsen og ta’ hele familien med til tre herlige dage til årets hyggeligste hundeudstilling – og din hund er selvfølgelig også meget velkommen.
Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.
Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand.
3600 hunde indtog Ballerup Idrætsby lørdag morgen for at deltage i Dansk Kennel Klubs internationale hundeudstilling. Se HUNDEN’s video med glimt fra lørdagens udstilling her
DKK’s sundhedsudvalg besluttede efter et webinar om vaccinationer at revidere vaccinereglerne. De nye regler trådte i kraft 1. januar. Her er et lille overblik
Danskerne er vilde med sport. Og danskerne er vilde med hunde. Så når Dansk Kennel Klub kombinerer de to og i weekenden inviterer til ”Kamp om København” set fra hundeperspektiv, vil Ballerup Idrætsby blive fuld af hundeglam, højt humør og logrende haler. Der lægges ud med første bjæf kl. 10
Minkavler Peter Nielsen ejer hunden, Riga, der er testet positiv for covid-19. Ekstra Bladet har været i kontakt med manden, der forsikrer om, at hunden har det godt
DKK har igen i år en fantastisk julekalender. Læs herunder, hvad du kan glæde dig til
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse