Har du nogensinde sat dig ved et veldækket spisebord lørdag aften? Stearinlysene er tændt, du kigger din bedre halvdel dybt i øjnene, mens du selvsikkert trækker proppen op af den flaske rødvin, du har spenderet 99 kroner på.
Som en veldresseret tjener skænker du vinen op i de store vinglas. Du slynger den lidt rundt i glasset, mens du igen fæstner dit blik i din kæres øjne. Du tager en slurk og sender kaskader af rødvin ud over den hvide dug. Vinen havde prop.
Noget i den stil har mange vindrikkere oplevet, men du er der kommet et nyt våben i kampen mod netop prop, og våbnet er et meget charmerende dyr, der siger vov. Godt gættet. Det er hunden.
Ekstra Bladet skriver på deres vinsider, at man i Chile er begyndt at træne hunde i at lugte TCA, som er det stof, der giver vinen propsyge. Ofte sidder propsygen i korkproppen, men den kan også sidde i fadene, der bruges til at modne vinen. Det er netop det træ, der bruges til at lave fadene af, hundene tjekker for TCA. På den måde bliver der måske færre vine, der i fremtiden er ramt af propsyge end de cirka to til ti procent, der er ramt i dag.
Indtil videre er der trænet fem hunde, men det er meningen at flere hunde skal gennem den vigtige træning.
PowerDog er i den grad i gang med at skrive sig ind i den helt centrale historie i den danske hundeverden. Nu præsenterer de en uddannelse i nosework
Det er ikke kun de normale udstillingshunde, man kan opleve i Herning. Der er også flere sportsgrene repræsenteret blandt andet nosework
Tina Hougaard og Stine Lerche-Vestergaard fra Powerdog er aktuelle på weekendens Dogdays i Hillerød, hvor de holder en workshop om Nose Work. Vi har snakket med dem om, hvorfor sporten er blevet så populær
Når hestene troner på Store Hestedag i Roskilde til september, bliver der også masser af godter for hudefolket, som blandt andet kan lære om og prøve nosework
Hundens lugtesans er noget helt særligt – og den har gjort hunden til en uundværlig samarbejdspartner for os mennesker igennem årtusinder. Selv i en moderne verden, fyldt med teknologi, er dens næse uovertruffen. Vi ser her nærmere på, hvad der gør den så speciel
Er du og din hund til nosework, så er det nok en god ide at drage til Indog Elite Center i Viborg til august
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet