Har du nogensinde sat dig ved et veldækket spisebord lørdag aften? Stearinlysene er tændt, du kigger din bedre halvdel dybt i øjnene, mens du selvsikkert trækker proppen op af den flaske rødvin, du har spenderet 99 kroner på.
Som en veldresseret tjener skænker du vinen op i de store vinglas. Du slynger den lidt rundt i glasset, mens du igen fæstner dit blik i din kæres øjne. Du tager en slurk og sender kaskader af rødvin ud over den hvide dug. Vinen havde prop.
Noget i den stil har mange vindrikkere oplevet, men du er der kommet et nyt våben i kampen mod netop prop, og våbnet er et meget charmerende dyr, der siger vov. Godt gættet. Det er hunden.
Ekstra Bladet skriver på deres vinsider, at man i Chile er begyndt at træne hunde i at lugte TCA, som er det stof, der giver vinen propsyge. Ofte sidder propsygen i korkproppen, men den kan også sidde i fadene, der bruges til at modne vinen. Det er netop det træ, der bruges til at lave fadene af, hundene tjekker for TCA. På den måde bliver der måske færre vine, der i fremtiden er ramt af propsyge end de cirka to til ti procent, der er ramt i dag.
Indtil videre er der trænet fem hunde, men det er meningen at flere hunde skal gennem den vigtige træning.
Det er ikke kun de normale udstillingshunde, man kan opleve i Herning. Der er også flere sportsgrene repræsenteret blandt andet nosework
Hundens lugtesans er noget helt særligt – og den har gjort hunden til en uundværlig samarbejdspartner for os mennesker igennem årtusinder. Selv i en moderne verden, fyldt med teknologi, er dens næse uovertruffen. Vi ser her nærmere på, hvad der gør den så speciel
PowerDog er i den grad i gang med at skrive sig ind i den helt centrale historie i den danske hundeverden. Nu præsenterer de en uddannelse i nosework
Når hestene troner på Store Hestedag i Roskilde til september, bliver der også masser af godter for hudefolket, som blandt andet kan lære om og prøve nosework
Er du og din hund til nosework, så er det nok en god ide at drage til Indog Elite Center i Viborg til august
I dag har vi været på besøg hos kreds 4 i Vejen, hvor der blev trænet nosework. Se billederne her og læs mere i HUNDEN juni
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet