Når den første vintergæk pipper op gennem jorden, bliver især katte åbenbart ramt af forårsfornemmelser akkurat som vi mennesker. I hvert fald er sommermånederne de måneder, hvor katte formerer sig mest og med en drægtighedsperiode på mellem på mellem 58 og 67 dage, passer det meget godt med et befrugtningstidspunkt omkring forårets start.
Men skulle det ikke handle om hunde? Jo det skal det faktisk. For de mange katte, der kommer til verden i sommermånederne, giver et større tryk på internaterne, hvilket så også rammer de hunde, der bliver indleveret på internater.
– Sommeren er den mest hektiske tid på året for vores internater. Vi får mange svigtede killinger ind over sommeren, og vi ser desværre ofte, at de bliver efterladt i plastikposer og papkasser uden deres mor, fortæller Jens Jokumsen, chef for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.
Dyrenes Beskyttelse rækker nu armen ud i håb om at få hjælp til at klare de travle måneder. Organisationen søger nemlig såkaldte sommervenner.
Hvad er en sommerven?
Salig Jodle Birge sang, at rigtige venner ikke kan købes for penge, men som sommerven hos Dyrenes Beskyttelse er det faktisk pengepungen, der er vigtig.
Som sommerven støtter man dyrene tre gange, nemlig 1. juli, 1. august og 1. september.
Med hjælpen vil dyrene få dyrlægebehandling, pleje og træning, så de kan komme ud i nye kærlige hjem.
Du kan tilmelde dig som sommerven her
Herunder kan du se en video af Messi, som modsat sin argentinske navnefælle var noget trind, da han kom på internat. I dag er han en helt anden hund.
Luna er en anden hund, som har haft gavn af god behandling hos Dyrenes Beskyttelse. Hun var nærmest bare skind og ben, da hun kom fra sin alkoholiserede ejer til internatet i Roskilde. I dag er hun blevet en glad og flot hund. Se bare videoen herunder.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Det var en træt og tørstig hvalpeflok, der ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus i begyndelsen af foråret som en del af en social sag. Det tog heldigvis kun få uger i kærlig pleje, før flokken var klar til at kaste sig ud i nye begyndelser.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Hunden.dk har været i kontakt med det ukrainske internat, Priiut Best Friends, der ligger ved Kiev. Her fortæller de om kaotiske tilstande og en stigende nervøsitet for deres hundes velbefindende
Dansk Dyreværn Aarhus og Trinitas går nu sammen for at styrke indsatsen for psykisk sårbare personer gennem kæledyr. Det nye samarbejde har fået navnet, The Voice of Pets
Tirsdag eftermiddag rykkede Dyreværnet ud til en bil, der kørte rundt med en masse hunde. Hundene er nu på internat, og sagen er overdraget til politiet. Seneste nye i sagen er, at hundene ikke har lidt overlast, og at de alle var chippede. Pas på med at drage forhastede konklusioner, advarer politikommissær
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Der er mange gode grunde til at vælge en “brugt” hund, dvs. en omplaceringshund, I køber på et internat eller fra en familie, der ikke længere kan have hunden. Men vær opmærksom på, at det økonomiske aldrig bør være en af grundene. Selvom en omplaceringshund er billigere i anskaffelse end en hundehvalp fra en opdrætter, så er der mange faste og også uforudsete omkostninger ved at have hund. Tjek, om I har luft i budgettet til at have en hund i de mange år, den ofte kan leve
Ny undersøgelse fra Københavns Universitet peger på, at hunde fra internater oftest er helt almindelige familiehunde
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.