Vil du være sommerven med Dyrenes Beskyttelse

18-06-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Sommermånederne er travle måneder for Dyrenes Beskyttelses internater. Derfor søger organisationen venner, der vil give et ekstra bidrag i disse varme måneder

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Når den første vintergæk pipper op gennem jorden, bliver især katte åbenbart ramt af forårsfornemmelser akkurat som vi mennesker. I hvert fald er sommermånederne de måneder, hvor katte formerer sig mest og med en drægtighedsperiode på mellem på mellem 58 og 67 dage, passer det meget godt med et befrugtningstidspunkt omkring forårets start.

Men skulle det ikke handle om hunde? Jo det skal det faktisk. For de mange katte, der kommer til verden i sommermånederne, giver et større tryk på internaterne, hvilket så også rammer de hunde, der bliver indleveret på internater.

– Sommeren er den mest hektiske tid på året for vores internater. Vi får mange svigtede killinger ind over sommeren, og vi ser desværre ofte, at de bliver efterladt i plastikposer og papkasser uden deres mor, fortæller Jens Jokumsen, chef for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Dyrenes Beskyttelse rækker nu armen ud i håb om at få hjælp til at klare de travle måneder. Organisationen søger nemlig såkaldte sommervenner.

 

Hvad er en sommerven?
Salig Jodle Birge sang, at rigtige venner ikke kan købes for penge, men som sommerven hos Dyrenes Beskyttelse er det faktisk pengepungen, der er vigtig.

Som sommerven støtter man dyrene tre gange, nemlig 1. juli, 1. august og 1. september.

Med hjælpen vil dyrene få dyrlægebehandling, pleje og træning, så de kan komme ud i nye kærlige hjem.

 

Du kan tilmelde dig som sommerven her

Herunder kan du se en video af Messi, som modsat sin argentinske navnefælle var noget trind, da han kom på internat. I dag er han en helt anden hund.

 

 

Luna er en anden hund, som har haft gavn af god behandling hos Dyrenes Beskyttelse. Hun var nærmest bare skind og ben, da hun kom fra sin alkoholiserede ejer til internatet i Roskilde. I dag er hun blevet en glad og flot hund. Se bare videoen herunder.

Læs også

Frivillige skaber tryghed og omsorg for dyrene på internatet

24-02-2025 11:38, af Cecilie Friis Amstrup

Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.

Målrettet træning giver internathunde en ny chance

17-02-2025 08:13, af Cecilie Friis Amstrup

Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start

Tag din hund med på Valentinsgåtur og støt en god sag

10-02-2025 14:56, af Cecilie Friis Amstrup

Gå en hyggelig tur med din bedste ven og hjælp svigtede hunde til et nyt hjem

19 underernærede hunde indleveret til Århus Internat

21-02-2023 08:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En flok på 19 hunde er blevet indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene kommer fra et hjem, hvor opgaven med mange hunde blev for omfattende for den tidligere ejer, og internatet har derfor overtaget hundene i samarbejde med ejeren. Der venter nu et stort arbejde for internatet

29 hunde indleveret til Dyrenes Beskyttelse

03-01-2023 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I alt 29 hunde er med få dages mellemrum indleveret til Dyrenes Beskyttelse i to store hundesager. Opgaven med dyrene var vokset de tidligere ejere over hovedet, og alle hundene er indleveret frivilligt til foreningen. Hundene befinder sig nu på Brande og Nordjyllands Internat

Pippi boede på internat i mere end et år

22-08-2019 15:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har snakket med Dyreværnet om nogle af de hunde, som er svære at komme af med. Her får du historien om PIppi, som endte med at bo hos Dyreværnet i mere end et år

Farvel til Dansk Dyreværn Aarhus

21-01-2020 15:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dansk Dyreværn Aarhus og Trinitas går nu sammen for at styrke indsatsen for psykisk sårbare personer gennem kæledyr. Det nye samarbejde har fået navnet, The Voice of Pets

Haslev-sagen: Nu er 53 hunde overdraget til Dyrenes Beskyttelse

22-01-2013 14:45, af Tine Luther
Siden sidste tirsdag har Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde modtaget 53 hunde fra den omblæste Kennel Hof-Joy ved Haslev (ikke DKK-kennel). Nogle af hundene var i så dårlig forfatning, at de måtte aflives. Se tv-indslag om sagen via denne nyhed.

Flere internathunde har brug for ekstra træning før nyt hjem

03-02-2025 08:08, af Cecilie Friis Amstrup

I 2024 fik 515 hunde fra Dyrenes Beskyttelse nyt hjem. Tallet er mindre end året før, men det skyldes i høj grad, at hundene på internaterne kræver mere tid og træning, før de kan omplaceres. 

Hund indleveret på internat tror, at den bliver hentet af sin familie. I stedet vil de have en ny hund med hjem

01-12-2016 15:58, af Kasper Larsson
Hunden Zuzu lyser op som et juletræ i det øjeblik, hun ser sine ejere. Desværre havde de ikke i sinde at tage hende med hjem

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse