Denne weekend blev verdens måske største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur, gennemført. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England og Frankrig benyttede lejligheden til at dele hundens gåtur på de sociale medier og herved hjælpe hjemløse hunde. I Danmark deltog 1696 hunde, hvilket udløste en donation på 20.000 kr. til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde. Det skriver Agria i en pressemeddelese.
Hundegåturen blev arrangeret første gang i Sverige i 2016 som et fysisk event, og de efterfølgende år har den fundet sted på samme måde. I år valgte Agria dog at ryste posen og lancere en digital hundegåtur, hvor hunde over hele Danmark og på tværs af landegrænserne kunne deltage i samme event, på samme tid. Med høje forventninger deltog de seks lande i gåturen – og hvilken succes det blev!
– Det har været en stor fornøjelse at se opslag fra hunde i hele Danmark! Vi er utroligt taknemmelige for det enorme engagement, hundeejerne har vist for at hjælpe andre hunde til et bedre liv, siger Tine Antvorskov, direktør hos Agria Dyreforsikring.
For at være med til verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde havde hundeejere i de seks lande tilmeldt sig eventet på Agrias hjemmeside. I løbet af weekenden den 18.-19. september fotograferede og filmede ejerne deres hunde og lagde det op på de sociale medier Facebook og Instagram under et hashtag: I Danmark var det #agriahundegåtur. Tusindvis af billeder og videoer af hunde blev postet på Instagram og Facebook i alle landene.
For hver deltagende hund donerer Agria Dyreforsikring penge til dyreværnsorganisationer og internater i de seks lande. Agria Dyreforsikring i Danmark havde på forhånd valgt, at den danske donation skulle gå til Dyreværnet og det arbejde, som de gør for at give hjemløse hunde et nyt og godt hjem. Valget faldt på Dyreværnet, da de gør et fantastisk stykke arbejde for hjemløse hunde, som Agria gerne vil bakke op gennem Agria Hundegåtur.
– Ej, hvor er det bare fedt, at så mange har støttet op om hundegåturen! For Dyreværnet betyder 20.000 ekstra kroner i kassen virkelig meget! Vi får i øjeblikket en del unge hunde med særlige træningsbehov, og de ekstra penge gør, at vores personale får mulighed for at afsætte den nødvendige tid til disse hunde, siger Rikke Lee Christensen, den glade direktør for Dyreværnet.
Agria Hundegåtur løber af stablen igen til næste år, hvor det uden tvivl bliver en gentagelse af den digitale succes!
Resultater fra de seks lande:
Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.
Mange danskere går rundt med hvalpe-drømme i forårsmånederne, men for at få et livslangt og vellykket hundeforhold, er der nogle faktorer, der er vigtige at vurdere, f.eks. valg af hunderace, lyder det fra Agria Dyreforsikring. En ny svensk undersøgelse viser, at cirka 17 procent af alle voksne hunde må finde nye hjem, fordi hunde-forholdet viste sig ikke at leve op til (menneskets) forventninger.
Ethylenglycol, som blandt andet findes i bilens køler- og frostvæske, er ekstremt giftigt for hunde. Selv små mængder kan være livsfarlige, advarer dyrlæge.
Tirsdag den 2. april 2019 mellem klokken 10 og 12 er der for første gang frit lejde for indlevering af hunde hos Dyreværnet Kolding
Imponerende arbejde af Dyreværnet, der netop har rundet patient nummer 1000 i deres rullende dyreklinik
Sidste uge var hunden.dk på tur med Dyreværnets dyreambulance. Det blev en tur, som bød på alt fra en mistænkelig anmeldelse til tynde hunde og en psykisk syg hundeejer.
I dag ruller Danmarks allerførste nonprofit mobile dyreklinik, Frynseklinikken, ud på de danske veje. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven har fået mulighed for at etablere den rullende dyreklinik
I ferieperioder kan det være svært at finde pasning til familiens logrende medlem. Nu kan du få passet din hund hos Dyreværnet København og Dyreværnet Jylland v/Søndergaard Hunde- og Kattepension.
På trods af utallige opfordringer i alle mulige medier, er det ikke alle, der har forstået pointen
Kommunikationen mellem politiet og dyreværnsorganistaionerne blev styrket onsdag formiddag
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde