Væn hunden til at være alene hjemme igen

20-05-2020 08:34, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Mange hunde har haft meget mere selskab de seneste måneder, end de har været vant til. Nu, hvor samfundet gradvist åbner igen, og hundeejerne skal tilbage på arbejde, er det vigtigt, at hunden igen vænner sig til at være alene hjemme

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Coronatiden har påvirket tilværelsen for mange af vores hunde. De har haft mere selskab, været mere ude at gå tur og oplevet øget aktivitet. Men hvis man i den periode ikke har fastholdt tidligere rutiner, kan det være en ekstra udfordring for de firbenede, når den normale hverdag melder sin ankomst igen. Det skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

 

Gamle vaner og gradvis tilvænning
I udgangspunktet er der store individuelle forskelle på, hvor længe en hund kan klare at være alene hjemme. Fælles for alle hunde er dog, at de har behov for at vænne sig til at være alene hjemme igen efter en lang periode, hvor der har været nogen hjemme hele tiden.

– Først og fremmest er det vigtigt at lade hunden sove sit sædvanlige sted i dagtimerne, for eksempel i gangen eller i stuen. Det er også rigtig vigtigt at opretholde, at hunden er alene hjemme nogle timer hver dag, mens du er ude i ærinder. Når tiden nærmer sig til, at du igen skal tilbage på kontoret, kan du øge det tidsrum, hvor hunden er alene hjemme – gerne med mindst en time om dagen, siger Tine Antvorskov, direktør i Agria Dyreforsikring.

 

Hunde med separationsangst
Har du en hund, som tidligere har lidt af separationsangst, er det endnu vigtigere, at du husker at forlade huset eller lejligheden i løbet af dagen, om det så er for at handle, tage et udendørs telefonmøde eller gå en tur alene.

– En hund, som tidligere har været bange for at være alene hjemme, vil højst sandsynligt opleve større utryghed, når den igen forlades. Her bør man træne den, som om den var en hvalp, og udvide tidsrummet gradvist. Det er vigtigt ikke at gøre et stort nummer ud af det, hverken når du går hjemmefra, eller når du kommer hjem igen, råder Tine Antvorskov.

 

Ture midt på dagen
En anden udfordring er den hundeluftning midt på dagen, som mange måske har fået lagt ind som en rutine i coronatiden. Her råder Tine til at afvænne hunden fra turene allerede nu.

– Mange hunde har vænnet sig til at komme ud og gå lange ture midt på dagen, noget som selvfølgelig har været rigtig dejligt for både hund og ejer. Det kan være nødvendigt at vænne hunden fra det igen, og her kan du begynde med at lade der gå længere tid mellem morgenturen og middagsturen. Går du f.eks. en tur kl. 7, kan du gå næste tur kl. 13. Og så øger du med en halv time om dagen, til du er tilbage på normalen med 6-8 timer mellem turene.

Hvis du er heldig at have en forstående arbejdsgiver, kan du måske få lov at starte langsomt med kortere dage, hvilket vil gøre det lettere både for hundens blære og for din samvittighed.

 

Husk at aktivere hunden
Det er altid vigtigt at give hunden nok motion og aktivere den før og efter arbejdstid, men dette er særligt vigtigt nu. Vi anbefaler en længere tur, inden du går på job, efterfulgt af lidt hjernegymnastik for hunden, så den ikke er helt oppe at køre, når du skal hjemmefra. Når du kommer hjem fra arbejde, er det ligeledes vigtigt, at du bruger tid på hunden og giver den en gåtur, leger og hygger med den. Husk, at hunde skal luftes mindst tre gange om dagen. En understimuleret hund, der får for lidt motion, mistrives og kan udvikle adfærds- og sundhedsproblemer.

 

Læs også

Livsforsikring på kæledyr

11-01-2023 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.

Hundedamen med den vilde fortid

29-12-2022 10:04, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Patricia Campbell Hearst er rigmandsdatter, vinder i Westminster Kennel Dog Show og meget meget mere. Læs den vilde historie her

Så hårdt er livet som hvalpeejer

11-01-2022 12:15, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp

Agria giver 5 millioner til nordisk forskning om hunde og katte

15-02-2012 09:35, af Tine Luther
Hvorfor får flatcoated retrievere så ofte cancer, og hvad er den genetiske baggrund til hudsygdommen demodex? Det er nogle af de forskningsspørgsmål, som i 2012 får midler fra Agria Dyreforsikrings og Svensk Kennelklubs fælles forskningsfond. Sammenlagt gives der støtte til 25 forskningsprojekter, hvoraf fem udføres på Københavns Universitet.

Agria SKK Forskningsfond uddeler 11 millioner til forskning i sundere dyr

31-01-2023 10:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvem vil ikke vide mere om risikoen for, at hunde får kræft og dør af det? Eller om operation er den bedste behandling for korsbåndsskader? Og hvordan står det rent faktisk til med de mange kælekaniner, vi har? Det er blot tre af de 12 nye forskningsprojekter, der har modtaget støtte fra årets uddeling af tæt ved 11 millioner svenske kroner fra Agria SKKs forskningsfond

Allergi hos hunde

03-05-2014 09:14, af Tine Luther
Pollensæsonen har fået en flyvende start, og en del hundeejere er ikke klar over, at hunde kan være allergiske. De sidste små ti år er diagnoser, der har med allergi og hudproblemer at gøre, fordoblet i Agria Dyreforsikrings skadestatistik. Allergisymptomer kan f.eks. være kløen i ørerne, poter, i lysken, armhuler, ansigt og bagdel.

Undgå julens farer for hunden

02-12-2021 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Julepynt, gaveindpakning og ikke mindst børnenes julegaver kan alle være årsagen til, at din hund pludselig får det dårligt i juletiden, pga. ting, der sætter sig fast i mave eller tarm – noget der kan ende med en tur på dyrlægens operationsbord. Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, giver derfor råd til en tryg jul med hunden

Velgørenhedsevent for hjemløse hunde rejste over 250.000 kroner

21-09-2021 12:58, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Rekordmange deltog i digitalt velgørenhedsevent for hunde

"Dyrebart" - en podcast!

20-09-2023 10:08, af Louise Trabjerg

Agria Dyreforsikring har lanceret en ny podcast om livet med vores elskede firbenede venner.

Er din hund også vild med at havbade

30-09-2021 12:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så er der godt nyt, for fra 1. oktober må hunden igen løbe frit på stranden. Hvis din hund endnu ikke er blevet introduceret til det våde element , kan den godt lære det, hvis I kommer godt fra start

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Sådan passer du bedst på din hund i sommervarmen

02-07-2025 08:49, af Cecilie Friis Amstrup

Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Guldbasserne fik is og vandsjov i sommersolen

05-07-2025 06:45, af Cecilie Friis Amstrup

Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Fart og fællesskab til lure coursing i Myndeklubben

07-07-2025 10:43, af Cecilie Friis Amstrup

Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.

Min drøm blev til virkelighed ved VM

04-07-2025 06:30, af Cecilie Friis Amstrup

Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.

Nye hunderegler gælder fra i dag i hele landet

01-07-2025 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.

Fra HUNDEN: Sund vejrtrækning for kortsnudede hunde

03-07-2025 09:21, af Karina Green Damsgaard

Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.

Ludo fejrede sin 14-års fødselsdag med manér

08-07-2025 07:13, af Cecilie Friis Amstrup

Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet