Der er faktisk flere ting, hundeejeren kan gøre for at spare, uden at det går ud over hundens livskvalitet. Her giver hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, Lotte Evers, nogle gode råd.
Køb foder sammen
Når det gælder hundefoder og godbidder, kan det være svært at skifte til et billigere alternativ, hvis hunden trives på et bestemt foder eller måske sværger til en bestemt smag. Udnyt i stedet muligheden for at købe stort ind sammen med andre hundevenner fra villavejen eller på jobbet. På den måde er der ofte penge at spare.
Vælg også et foder, der er tilpasset hundens alder og aktivitetsniveau. Med det rette foder i den rette mængde er der også penge at spare.
Spar på dyrlægeregningerne
Hvis din hund ikke fejler noget akut, kan du kontakte en digital dyrlægerådgivning i stedet for at tage til dyrlægen. Det er billigere, og så sparer du måske turen til dyrlægen. Dyrlægerådgivningstjenester er ofte en gratis kundefordel hos forsikringsselskaber.
Generelt er det en god idé at holde din hund i god form. Sæt dig ind i hvilke sygdomme og skader, der hyppigst rammer netop din hunderace, så du bedre kan forebygge og derved også mindske dine udgifter til dyrlæge.
Køb og salg
Det kan godt betale sig at tage turen forbi dba.dk og genbrugsbutikker, når du skal have udstyr til din firbenede ven. Og her er også mulighed for at tjene en skilling. Se dine hundeting igennem og overvej, om hunden eller du kommer til at bruge dem igen. Hvis ikke, så er der sikkert andre, der vil sætte (en god) pris på dem.
Tag hunden med på jobbet
Betaler du en hundelufter for at gå tur med hunden i dagtimerne, så kan du også spare her. Er du en af de heldige, der kan tage hunden med på arbejde, så kan du selv tage gåture i frokostpausen. Det er hyggeligt og gør ikke kun noget godt for dig og din hund - men bidrager også med god stemning hos dine kollegaer.
Pas hinandens hund
For mange hundeejere kan skiferien eller turen til Thailand være en ekstra dyr fornøjelse, fordi Fido skal indkvarteres på et hundepensionat eller hos en hundepasser. Men måske er der andre pasnings-muligheder? Har din hund nogle gode hundevenner – måske nogen, I møder på jeres daglige gåture? Så spørg dem, om de vil passe jeres hund, mens I er på ferie. Så kan I jo tilbyde at gengælde tjenesten, når de skal på ferie.
Hunde fryser også
Skruer du ned for varmen og må tage en ekstra sweater og uldsokker på, så husk, at hunden måske også skal have lidt ekstra tøj på. Flere af de kortpelsede hunde fryser, når det er koldt – både ude og inde. Du kan tit finde brugte hundefrakker til salg på nettet.
Tegn en forsikring og undgå store dyrlægeregninger
Det er også en god idé med en forsikring, der giver dig en økonomisk hjælp, hvis du havner hos dyrlægen med din hund. Forsikringspræmien kan variere alt efter, hvor stor en årsdækning du vil have, og hvor meget du selv vil betale, hvis uheldet er ude. Du kan også sænke forsikringspræmien ved at øge din selvrisiko og sænke erstatningssummen - men husk at prisen på en forsikring ofte afspejler dækningen. Flere selskaber tilbyder desuden månedsbetaling uden ekstra gebyr, så du kan dele udgiften lidt op.
Efter at have undersøgt 14 forsikringsselskaber anbefaler Forbrugerrådet Tænk Agria Dyreforsikring for at tilbyde de bedst dækkende forsikringsvilkår blandt alle undersøgte selskaber. Hvis du vil vælge den bedste forsikring til din firbenede ven, anbefaler Forbrugerrådet Tænk, at du vælger Agria Dyreforsikring.
Når familierne skal nyde sommerlandet, strømmer de til stranden – men her er det vigtigt specielt for hundeejerne at være opmærksomme på de skjulte farer, der lurer under sandet og i det lave vand.
Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter rundt om i landet. Trods dette er det stadig få hundeejere, der regelmæssigt medbringer deres firbenede venner, når de går ud at spise.
I Spanielbogen fortæller Lotte Evers følgende om, hvilken del af kroppen man bør bruge, når man vælger hund
Reflekser er ikke bare til ungernes rygsække og til cyklerne, nej, de er også vigtige til både hunden og dig selv, når I går tur i skumring eller mørke. Efteråret har meldt sin ankomst, og det bliver lyst senere og mørkt, før man venter det. Det behøver ikke være mere end halvmørkt, før en hund er helt usynlig for bilisterne. Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, kommer her med en håndfuld gode råd til den mørke tid
De fleste børn vil gerne have et kæledyr, og især hunde står højt på ønskesedlen, men hvor gamle bør ens børn egentlig være, før man fører en hundehvalp ind i familien? Det kan du få svar på i nedenstående uddrag af Spanielbogen - Håndbog til alle hundeejere af Lotte Evers
En lille mundfrisker for dig, men liv eller død for hunden. Det er ikke det, vi normalt tænker, når kæbemusklerne skal have lidt motion, men tyggegummi er en af de ting, du skal holde langt væk fra hunden. I værste fald kan din hund få et livsfarligt leversvigt, hvis den får fat i et stykke tyggegummi. Hunde kan nemlig ikke tåle sødemidlet xylitol, der selv i små mængder kan give hunde et voldsomt blodsukkerfald og i værste fald livsfarligt leversvigt. Derfor skal du holde øje med hunden på gåturen og undgå at smide tyggegummi på jorden. Er uheldet alligevel ude, har Agria Dyreforsikring lavet en guide til, hvordan du skal forholde dig
Det er en god ide at forberede sig godt, inden man får sin nye hvalp indenfor dørene. Her er lidt tips fra Spanielbogen
Lotte Evers har netop udgivet en ny bog, som i den grad kan anbefales. Vi har fået lov at udgive nogle kapitler fra Retrieverbogen
Når Mette i årets udgave af DR’s Gift ved første blik græder over tabet af sin elskede hund, Gunnar, så er hun ikke alene. En ny, dansk undersøgelse viser, at næsten halvdelen af danske hundeejere oplevede sorgen ved at miste hunden lige så stærkt, som hvis de havde mistet et familiemedlem eller en nær ven
Oplev Danmarks skarpeste sporhunde i aktion denne weekend i Skørping, hvor de bedste hunde og førere kæmper om en plads på landsholdet til VM i Østrig 2025.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
To ægtepar har valgt at tage Dansk Kennel Klubs grunduddannelse sammen for at kombinere deres kærlighed til hunde og træning. Med store planer for fremtiden ønsker de at skabe aktive træningsmiljøer og dele deres viden med andre hundeejere.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I samarbejde med en række eksperter og dyrlæger lancerer IKEA UTSÅDD – en kollektion med 29 æstetiske og funktionelle produkter til husstandens firbenede familiemedlemmer.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Nye kursister på Dansk Kennel Klubs grundinstruktøruddannelse begyndte deres rejse mod at blive hundeinstruktører med en blanding af teoretisk undervisning og praktiske øvelser.