Pas på med papirløse hundehvalpe

12-08-2015 08:30, af Tine Luther
Agria Dyreforsikring har hvert år flere hundrede sager, hvor hundeejere, der har købt hundehvalp uden papir, bliver ramt af en tragedie, der både bliver smertefuld og dyr. Alt for ofte ender købet med, at hvalpen ikke har det godt, bliver alvorligt syg eller i værste fald ikke overlever.
Copyright Ridehesten.com
For et trygt og sikkert køb anbefaler Agria, at køberen ser hvalpen i det miljø, den er vokset op i hos sælgeren.

Det handler om illegalt importerede dyr af populære hunderacer, eksempelvis blandinger med fransk bulldog, chihuahua eller cookiepoo, der er smuglet ind i landet via useriøse importører. De sælges ofte til priser, der ligger en del under markedsprisen, og giver alligevel sælgeren en god fortjeneste. En fællesnævner for papirløse hvalpe er, at de mangler den dokumentation, som en hvalp bør have med sig ved ejerskifte. • Ved ejerskifte er det vigtigt, at hvalpen har den rette dokumentation, der viser, at den har fået en god start på livet. Det øger chancen for, at den vokser op som et stærkt og holdbart individ, som hundeejeren kan have det godt sammen med i rigtig mange år, siger Sonja Karaoglan, direktør for Agria Dyreforsikring. Vær påpasselig For et trygt og sikkert køb anbefaler Agria, at køberen ser hvalpen i det miljø, den er vokset op i hos sælgeren - og meget gerne sammen med forældredyrene eller i hvert fald moderen. Vær påpasselig hvis prisen er meget lavere, end hvad en tilsvarende hund normalt koster i Danmark. Det, man sparer ved at købe en billigere hund, kan meget hurtigt overskygges af ekstra omkostninger til dyrlæger; til behandling og medicinering af importerede sygdomme (som vi ikke er vant til i Danmark) eller fejl, som hunden har med sig, som man ikke kan se på købstidspunktet. • Agria tilbyder sygeforsikring til alle hunde uanset baggrund, men for at hunden skal få den allerbedste dækning, skal den sygeforsikres så tidligt som muligt, og gerne inden den fylder fire måneder, siger Sonja. Stil relevante spørgsmål Spørg evt. sælgeren om hvalpen har en forsikring for skjulte fejl, det giver en god beskyttelse for skjulte sygdomme, der først dukker op senere i livet. Det er også vigtigt at tjekke resultaterne af hvalpens første sundhedsundersøgelse, og om den har fået relevante vacciner og ormekure. Hvalpekøber bør stille følgende spørgsmål: 1. Er hunden importeret? 2. Er hvalpen vaccineret i henhold til de danske anbefalinger? 3. Er hvalpen ID-mærket, og er den registreret i hunderegisteret? 4. Har hvalpen en sundhedsbog uden anmærkninger fra en dansk dyrlæge? Hvor længe er det siden, den er lavet? 5. Har hvalpen fået de ormekure, den skal have? Står det i sundhedsbogen? 6. Hvis importeret: Hvor gammel var hvalpen ved importen (nogle hvalpe tages fra tæven, før det er lovligt, fordi de skal eksporteres)? Får du ikke tydelige og klare svar på disse spørgsmål, bør du takke nej til handlen. Alle hvalpe er skønne, men det er ikke alle, der er friske og raske. Køb ikke hunden af medlidenhed, da du ellers bidrager til den illegale handel med papirløse hunde. /Pressemeddelse fra Agria Dyreforsikring

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Sådan passer du bedst på din hund i sommervarmen

02-07-2025 08:49, af Cecilie Friis Amstrup

Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Guldbasserne fik is og vandsjov i sommersolen

05-07-2025 06:45, af Cecilie Friis Amstrup

Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Fart og fællesskab til lure coursing i Myndeklubben

07-07-2025 10:43, af Cecilie Friis Amstrup

Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.

Min drøm blev til virkelighed ved VM

04-07-2025 06:30, af Cecilie Friis Amstrup

Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.

Nye hunderegler gælder fra i dag i hele landet

01-07-2025 11:19, af Cecilie Friis Amstrup

Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.

Fra HUNDEN: Sund vejrtrækning for kortsnudede hunde

03-07-2025 09:21, af Karina Green Damsgaard

Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.

Ludo fejrede sin 14-års fødselsdag med manér

08-07-2025 07:13, af Cecilie Friis Amstrup

Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet