Det handler om illegalt importerede dyr af populære hunderacer, eksempelvis blandinger med fransk bulldog, chihuahua eller cookiepoo, der er smuglet ind i landet via useriøse importører. De sælges ofte til priser, der ligger en del under markedsprisen, og giver alligevel sælgeren en god fortjeneste. En fællesnævner for papirløse hvalpe er, at de mangler den dokumentation, som en hvalp bør have med sig ved ejerskifte. • Ved ejerskifte er det vigtigt, at hvalpen har den rette dokumentation, der viser, at den har fået en god start på livet. Det øger chancen for, at den vokser op som et stærkt og holdbart individ, som hundeejeren kan have det godt sammen med i rigtig mange år, siger Sonja Karaoglan, direktør for Agria Dyreforsikring. Vær påpasselig For et trygt og sikkert køb anbefaler Agria, at køberen ser hvalpen i det miljø, den er vokset op i hos sælgeren - og meget gerne sammen med forældredyrene eller i hvert fald moderen. Vær påpasselig hvis prisen er meget lavere, end hvad en tilsvarende hund normalt koster i Danmark. Det, man sparer ved at købe en billigere hund, kan meget hurtigt overskygges af ekstra omkostninger til dyrlæger; til behandling og medicinering af importerede sygdomme (som vi ikke er vant til i Danmark) eller fejl, som hunden har med sig, som man ikke kan se på købstidspunktet. • Agria tilbyder sygeforsikring til alle hunde uanset baggrund, men for at hunden skal få den allerbedste dækning, skal den sygeforsikres så tidligt som muligt, og gerne inden den fylder fire måneder, siger Sonja. Stil relevante spørgsmål Spørg evt. sælgeren om hvalpen har en forsikring for skjulte fejl, det giver en god beskyttelse for skjulte sygdomme, der først dukker op senere i livet. Det er også vigtigt at tjekke resultaterne af hvalpens første sundhedsundersøgelse, og om den har fået relevante vacciner og ormekure. Hvalpekøber bør stille følgende spørgsmål: 1. Er hunden importeret? 2. Er hvalpen vaccineret i henhold til de danske anbefalinger? 3. Er hvalpen ID-mærket, og er den registreret i hunderegisteret? 4. Har hvalpen en sundhedsbog uden anmærkninger fra en dansk dyrlæge? Hvor længe er det siden, den er lavet? 5. Har hvalpen fået de ormekure, den skal have? Står det i sundhedsbogen? 6. Hvis importeret: Hvor gammel var hvalpen ved importen (nogle hvalpe tages fra tæven, før det er lovligt, fordi de skal eksporteres)? Får du ikke tydelige og klare svar på disse spørgsmål, bør du takke nej til handlen. Alle hvalpe er skønne, men det er ikke alle, der er friske og raske. Køb ikke hunden af medlidenhed, da du ellers bidrager til den illegale handel med papirløse hunde. /Pressemeddelse fra Agria Dyreforsikring
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet