Tre regionale dyrehelte dyster om national titel

02-11-2017 16:44, af Agria Dyreforsikring

I ugevis har danskerne indstillet kæledyr til konkurrencen hvor Agria Dyreforsikring kårer hele Danmarks Dyrehelt 2017. Tre regionale vindere er blevet udvalgt til at gå i finalen om den endelige titel, men det har ikke været let arbejde for dommerpanelet at vælge blandt de 1064 kæledyr der er blevet indstillet

Copyright Ridehesten.com
Foto: Agria Dyreforsikring

Konkurrencen Danmarks Dyrehelt 2017 er ved at nå sin afslutning. I denne uge bliver den endelige vinder kåret, og det er blandt tre regionale vindere og finalister, at hele Danmarks Dyrehelt skal findes. I kampagnes dommerpanel har de været på noget af en opgave i forhold til at udvælge de tre finalekandidater, og det skyldes, at Agria Dyreforsikring i år har modtaget hele 1064 indstillinger af kæledyr, som er helte i hverdagen eller på anden måde gør en ekstraordinær indsats for deres ejer. Hunde, katte, heste, skildpadder, en slange og et jordegern, ja sågar en vandrende pind har været indstillet til kampagnen i år.

Sidste års vinder, Cecilia Rosell, er med i dommerpanelet i årets kampagne, og hun forklarer, at det har været meget svært at skulle vælge kandidater ud blandt så mange fantastiske helte-historier:

“Det var noget af en opgave, som Agria Dyreforsikring satte mig på, da jeg skulle være med til at vælge de tre regionale vindere og kandidater til kampen om at blive årets dyrehelt. Jeg var jo så heldig, at min skønne hest vandt sidste år, så det er en kæmpe ære at få lov til at give prisen videre. Men det har også været utrolig svært at skulle vælge mellem alle de fantastiske helte, for det må man sige; hver og én af de tilmeldte dyr har været helte. Det har været utrolig givende at være med i processen, man bliver helt varm om hjertet,” siger Cecilia Rosell, som ser frem til, at den endelige vinder skal findes. 

Udvælgelsen af de tre regionale vindere og finalister har altså ikke været let, og det bliver det heller ikke at finde den samlede vinder, forklarer Cecilia Rosell. Det er nemlig tre stærke kandidater. Men selvom kampagnens slogan er, at alle kæledyr er dyrehelte, ja så skal der findes én national vinder af Danmarks Dyrehelt 2017.

De tre regionale vindere og finalister:

Jylland/Hunden Einstein fra Brørup

Hunden Einstein opsnusede en ældre, tilskadekommen mand i en busk i Brørup. Takket være Einstein blev manden fundet, hentet af ambulance og bragt i sikkerhed. Einstein blev indstillet af Sascha Bloss Albæk, som gik tur med familiens hund den dag.

Fyn/Læsehunden Molly fra Odense

Molly er en såkaldt “læsehund”, som hjælper børn med læsevanskeligheder. Børnene øver sig i selskab med Molly i at læse højt, og Molly er med til at skabe trygge og hyggelige omgivelser for børnene. Lis Weilin har indstillet Molly, og det skyldes blandt andet, at Molly hjalp en pige med både læsevanskeligheder og angst for hunde af med angsten, så hun nu går fast hos sin ven Molly og øver sig i læsningen.

Sjælland/Shetlandsponyen Freja fra Vallensbæk

Syv-årige Sander fra Vallensbæk har svært ved at styre sin muskler på grund af sygdommen cerebral parese. Det er en medfødt hjerneskade, som blandt andet gør det svært for Sander at gå. Sander træner hver dag med sin mor og familiens hest Freja for at udvikle sin motorik, og Frejas indsats og støtte de sidste fire år har været helt afgørende for Sanders positive udvikling, fysisk som kognitivt. Sanders mor, Randi Karlsen, indstillede Freja.

Baggrunden for Danmarks Dyrehelt
Kampagnen “Danmarks Dyrehelt” er sat i verden for at hylde danske kæledyr for den glæde, de spreder i hverdagen, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger. Det er Agria Dyreforsikring, der afholder konkurrencen for tredje år i træk.

I en måned har danske kæledyrsejere indsendt historier til kampagnen Danmarks Dyrehelt 2017. Det er væltet ind med indstillinger af hunde, katte og alle mulige andre slags dyr, og helt præcist har Agria Dyreforsikring modtaget 1064 bud på dyr, som gør en ekstraordinær indsats for deres ejere eller på anden måde er helte i hverdagen.

Nu hvor alle tre regionale vindere er fundet, så mangler dommerpanelet nu kun at tage stilling til, hvem af de tre kandidater skal kåres til hele Danmarks Dyrehelt 2017.

Vinderen præsenteres i denne uge.

Læs mere her

Læs også

Churchill Årets Dyrehelt 2019

31-10-2019 15:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Årets Dyrehelt blev torsdag afgjort, og det blev den halvandet år gamle engelske bulldog, Churchill, der løb med sejren og den store ære

Sjællandsk dyrehelt: Hunden Frank reddede kvinde fra selvmord på kirkegård

18-10-2019 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hunden Frank kunne mærke, at noget var galt, da han en sen aften gik tur med sin ejer, og passerede en ensom kvinde på en kirkegård i Slagelse. I al hemmelighed havde hun slugt et glas piller, og var nu i overhængende fare for konsekvenserne. Hunden Frank er nu kåret regional sjællandsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”, for hans ihærdige indsats den aften.

 

Fynsk dyrehelt: Thor hentede livsvigtig hjælp til nabo

11-10-2019 08:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En skæbnesvanger oktobernat i Nyborg begyndte hunden Thor at gø og ville ikke stoppe, før han havde vækket hele huset. Der viste sig at være mening med postyret, da Thors ejere fandt en næsten livløs nabo liggende i trappeopgangen, og de begyndte at give ham hjertemassage. For sin årvågenhed er Thor nu kåret regional fynsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”.

Hver anden hvalp kommer til skade - Sådan gør du hjemmet klar til din nye hvalp

05-05-2015 10:28, af Tine Luther
En hvalp kommer nemt galt af sted. Nye hundeejere kan med små ændringer i hjemmet undgå de værste ulykker. Selvom hvalpe har et blødt skelet, hører knoglebrud til de mest almindelige skader, når hvalpen er yngre end et år. Nysgerrige hvalpe kan også nemt få spist objekter, der ikke egner sig til deres sarte mave. Her er lidt gode råd fra Agria Dyreforsikring til, hvordan du kan forebygge skader.

Hunhundenes løbetid er i fuldt flor

15-04-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Så det er nu, du skal holde godt fast i snoren på din intakte hund, hvis du ikke enten vil stå med en drægtig hunhund eller være skyld i, at din hanhund gør en tæve drægtig. Dyrlæge hos Agria Dyreforsikring giver gode råd til, hvordan du kan sikre, at din hanhund ikke stikker af og kommer til skade eller parrer naboens hunhund ved en fejl

Kæledyr gør danske børn trygge og lykkelige

03-10-2022 11:08, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En undersøgelse viser, at danskere er det folkefærd, som har haft størst glæde af at vokse op med et kæledyr sammenlignet med befolkninger i seks andre lande. Her giver Agria Dyreforsikring forældre fem gode grunde til at lade deres børn vokse op med et firbenet familiemedlem

Undgå julens farer for hunden

02-12-2021 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Julepynt, gaveindpakning og ikke mindst børnenes julegaver kan alle være årsagen til, at din hund pludselig får det dårligt i juletiden, pga. ting, der sætter sig fast i mave eller tarm – noget der kan ende med en tur på dyrlægens operationsbord. Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, giver derfor råd til en tryg jul med hunden

Agria Dyreforsikring inviterer hundeopdrættere til spændende foredrag

30-04-2011 10:55, af Tine Luther
Canadiske Brenda N. Bonnett vil fortælle om forskellige racers risiko for sygdom og død: internationale perspektiver og brug af forsikringsdata.

"Dyrebart" - en podcast!

20-09-2023 10:08, af Louise Trabjerg

Agria Dyreforsikring har lanceret en ny podcast om livet med vores elskede firbenede venner.

Agrias forskningsfond giver 3,5 million til forskning i hunde og kattes helbred

24-02-2014 09:52, af Tine Luther
Mulighederne for at behandle syge dyr er i dag næsten lige så avancerede som behandlingen af mennesker, og der foretages omfattende forskning i dyrenes helbred. Agria Dyreforsikring støtter denne forskning via en forskningsfond og beslutter årligt, hvilke projekter der modtager støtte det kommende år. I 2014 uddeles midler til 22 forskningsprojekter, hvoraf 15 er nye. Forskning i DNA-tests og stamcellebehandling er et par spændende eksempler.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Alle store dyreinteresseorganisationer vil sammen løfte sundheden og velfærden for danske hunde

15-04-2024 12:21, af Anne Cecilie Sohl

For at sikre, at vi i Danmark avler de sundeste hunde med det bedst mulige udgangspunkt for et godt liv, er de største dyreinteresseorganisationer nu gået sammen i et historisk samarbejde.