Konkurrencen Danmarks Dyrehelt 2017 er ved at nå sin afslutning. I denne uge bliver den endelige vinder kåret, og det er blandt tre regionale vindere og finalister, at hele Danmarks Dyrehelt skal findes. I kampagnes dommerpanel har de været på noget af en opgave i forhold til at udvælge de tre finalekandidater, og det skyldes, at Agria Dyreforsikring i år har modtaget hele 1064 indstillinger af kæledyr, som er helte i hverdagen eller på anden måde gør en ekstraordinær indsats for deres ejer. Hunde, katte, heste, skildpadder, en slange og et jordegern, ja sågar en vandrende pind har været indstillet til kampagnen i år.
Sidste års vinder, Cecilia Rosell, er med i dommerpanelet i årets kampagne, og hun forklarer, at det har været meget svært at skulle vælge kandidater ud blandt så mange fantastiske helte-historier:
“Det var noget af en opgave, som Agria Dyreforsikring satte mig på, da jeg skulle være med til at vælge de tre regionale vindere og kandidater til kampen om at blive årets dyrehelt. Jeg var jo så heldig, at min skønne hest vandt sidste år, så det er en kæmpe ære at få lov til at give prisen videre. Men det har også været utrolig svært at skulle vælge mellem alle de fantastiske helte, for det må man sige; hver og én af de tilmeldte dyr har været helte. Det har været utrolig givende at være med i processen, man bliver helt varm om hjertet,” siger Cecilia Rosell, som ser frem til, at den endelige vinder skal findes.
Udvælgelsen af de tre regionale vindere og finalister har altså ikke været let, og det bliver det heller ikke at finde den samlede vinder, forklarer Cecilia Rosell. Det er nemlig tre stærke kandidater. Men selvom kampagnens slogan er, at alle kæledyr er dyrehelte, ja så skal der findes én national vinder af Danmarks Dyrehelt 2017.
De tre regionale vindere og finalister:
Jylland/Hunden Einstein fra Brørup
Hunden Einstein opsnusede en ældre, tilskadekommen mand i en busk i Brørup. Takket være Einstein blev manden fundet, hentet af ambulance og bragt i sikkerhed. Einstein blev indstillet af Sascha Bloss Albæk, som gik tur med familiens hund den dag.
Fyn/Læsehunden Molly fra Odense
Molly er en såkaldt “læsehund”, som hjælper børn med læsevanskeligheder. Børnene øver sig i selskab med Molly i at læse højt, og Molly er med til at skabe trygge og hyggelige omgivelser for børnene. Lis Weilin har indstillet Molly, og det skyldes blandt andet, at Molly hjalp en pige med både læsevanskeligheder og angst for hunde af med angsten, så hun nu går fast hos sin ven Molly og øver sig i læsningen.
Sjælland/Shetlandsponyen Freja fra Vallensbæk
Syv-årige Sander fra Vallensbæk har svært ved at styre sin muskler på grund af sygdommen cerebral parese. Det er en medfødt hjerneskade, som blandt andet gør det svært for Sander at gå. Sander træner hver dag med sin mor og familiens hest Freja for at udvikle sin motorik, og Frejas indsats og støtte de sidste fire år har været helt afgørende for Sanders positive udvikling, fysisk som kognitivt. Sanders mor, Randi Karlsen, indstillede Freja.
Baggrunden for Danmarks Dyrehelt
Kampagnen “Danmarks Dyrehelt” er sat i verden for at hylde danske kæledyr for den glæde, de spreder i hverdagen, trofastheden og deres evne til ekstraordinære heltegerninger. Det er Agria Dyreforsikring, der afholder konkurrencen for tredje år i træk.
I en måned har danske kæledyrsejere indsendt historier til kampagnen Danmarks Dyrehelt 2017. Det er væltet ind med indstillinger af hunde, katte og alle mulige andre slags dyr, og helt præcist har Agria Dyreforsikring modtaget 1064 bud på dyr, som gør en ekstraordinær indsats for deres ejere eller på anden måde er helte i hverdagen.
Nu hvor alle tre regionale vindere er fundet, så mangler dommerpanelet nu kun at tage stilling til, hvem af de tre kandidater skal kåres til hele Danmarks Dyrehelt 2017.
Vinderen præsenteres i denne uge.
Læs mere her
Årets Dyrehelt blev torsdag afgjort, og det blev den halvandet år gamle engelske bulldog, Churchill, der løb med sejren og den store ære
Hunden Frank kunne mærke, at noget var galt, da han en sen aften gik tur med sin ejer, og passerede en ensom kvinde på en kirkegård i Slagelse. I al hemmelighed havde hun slugt et glas piller, og var nu i overhængende fare for konsekvenserne. Hunden Frank er nu kåret regional sjællandsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”, for hans ihærdige indsats den aften.
En skæbnesvanger oktobernat i Nyborg begyndte hunden Thor at gø og ville ikke stoppe, før han havde vækket hele huset. Der viste sig at være mening med postyret, da Thors ejere fandt en næsten livløs nabo liggende i trappeopgangen, og de begyndte at give ham hjertemassage. For sin årvågenhed er Thor nu kåret regional fynsk vinder i konkurrencen “Danmarks Dyrehelt 2019”.
Det, alle dyreejere frygter, er det sværeste øjeblik, når der skal træffes beslutning om det sidste farvel til hunden eller katten. Beslutningen om aflivning kan være en svær proces, som kræver forståelse for dyrets behov og livskvalitet og ofte må dyrlægen spørges til råds undervejs. Her kommer Agria Dyreforsikring med nogle gode råd om, hvordan du kan komme frem til den rigtige og ansvarlige beslutning
Så det er nu, du skal holde godt fast i snoren på din intakte hund, hvis du ikke enten vil stå med en drægtig hunhund eller være skyld i, at din hanhund gør en tæve drægtig. Dyrlæge hos Agria Dyreforsikring giver gode råd til, hvordan du kan sikre, at din hanhund ikke stikker af og kommer til skade eller parrer naboens hunhund ved en fejl
Fra 1. april til 30. september skal hunden føres i snor, hvis den skal med på stranden. Det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund; for når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.
Det overrasker næppe nogen, da det meste er blevet dyrere det seneste år, og en ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring bekræfter, at de stigende priser kan mærkes hos kæledyrsejere. Hele 63 % af de 800 adspurgte personer svarer, at det er blevet dyrere at have kæledyr
Post-corona influenza-sæsonen er ved at gå i gang, og vi mennesker lader os vaccinere i rekordstort tal. Alligevel bliver nogle af os jo syge – og hvad så med hunden, der kommer til sengekanten og trøster, kan vi smitte den? Dyrlæge hos Agria Dyreforsikring kommer her med svaret
December er typisk en måned, hvor Agria Dyreforsikring ser mange skader på kæledyr. Disse skader og sygdomme kunne være undgået, hvis ejerne var mere opmærksomme på julens faldgruber. Hunde- og katteejere kan med fordel notere sig disse farer, så det ikke er deres kæledyr, som får julen ødelagt.
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?