Menneskets bedste ven er inviteret i Tivoli. Uanset om man er en stor sanktbernhardshund, en elegant puddel, en charmerende gravhund, en lille, energisk chihuahua eller lidt af det hele, er man velkommen til en dag fyldt med oplevelser og sjov.
Der venter også en masse oplevelser for nuværende og kommende hundeejere hele dagen, og man kan få gode råd og vejledning i Dansk Kennel Klubs informationstelt på Plænen. De står klar til at besvare spørgsmål og give tips om alt fra træning til pleje af din hund. Skulle sulten eller tørsten melde sig, er der masser af udendørs serveringsområder, hvor både gæster og hunde kan tage en pause og nyde noget lækkert.
Raceparade, Hunde OL og Agility-opvisning
Klokken 14.15 starter raceparaden foran Plænen, hvor alle hunde er velkomne til at deltage. Efter paraden kan både to- og firbenede gæster finde en god plads på Plænen, hvor sceneshowet starter klokken 15.00. Årets tema er ”Hunde OL – i disciplinerne form og funktion” og præsentationen byder på spændende fortællinger om de forskellige hunderacer. Klokken 16.00 slutter dagen med en agilityopvisning af Schæferhundeklubbens Kreds 2 Amager, men husk, at flinke hunde i snor er velkomne til at blive i Tivoli helt frem til klokken 22.00.
– I Dansk Kennel Klub er vi vilde med hunde, og vi ved, at den specielle dag i Tivoli garanterer masser af logrende haler og smil fra gæsterne. I præsentationen på Plænen sætter vi fokus på hunderacers forskellige ”form og funktion” og afholder en slags hvem ville vinde OL-medaljer, hvis hunderacerne skulle konkurrere i de disse tænkte discipliner. Vi får hunde på scenen, der vejer alt fra 2 til 70 kg, og vi har udtænkt mange interessante discipliner og ser nærmere på den variation, der er blandt de omkring 300 hunderacer, man finder i Danmark. Så kom med til ”Hunde OL” i Tivoli og tag din helt egen vinderhund med. Vi glæder os til at se jer, siger Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub og Tivolis pressechef Torben Plank følger trop:
– Det er for længst gået i glemmebogen, hvornår Tivoli første gang dedikerede en hel dag med fri adgang for hunde i Tivoli. Hundens Dag er dog en af de længstlevende traditioner hos os og overgår langt f.eks. Lucia optog eller Mors dag.
Hundens Dag er arrangeret i samarbejde med Dansk Kennel Klub.
11.00-22.00 Flinke hunde i snor er velkomne i Tivoli.
11.00-16.00 Hunde kan prøve den opstillede agilitybane i plæneområdet.
11.00-16.30 Dansk Kennel Klubs informationstelt kan besøges ved Plænen. Her kan man deltage i hundequizzen og vinde fede præmier.
14.00-14.15 Raceparaden opstilles foran Plænen inden paraden begynder.
14.15-15.00 Raceparaden går gennem Tivoli.
15.00-16.00 Show på Plænen. Årets tema: ”Hunde OL – i disciplinerne form og funktion”. Konferencier Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent fra Dansk Kennel Klub.
16.00-16.30 Agility-opvisning med Schæferhundeklubbens Kreds 2, Amager.
Dagen i dag byder på en ekstra god hundeoplevelse for de mennesker, der bor i nærheden af Tivoli i København
Søndag blev der fejret hundens dag i Tivoli i København. Her får du nogle pletskud fra dagen
Lørdag var der hundens dag i Tivoli Friheden i Aarhus. Her kunne man blandt andet opleve en våd men flot raceparade
Mens København fortsat er det område med flest udbrud af hjerte- og lungeorm, så tager Odsherred en overraskende andenplads, hvad angår hotspots for de farlige parasitter
Overvejer du at lægge vejen forbi hundeudstillingen i Rønne, så er det en god ide at have lidt sparepenge med. Der er nemlig masser af fristelser for hundemennesker
Dagens BIS-vinder skulle så ualmindeligt meget igennem, inden den kunne kalde sig BIS og Vikingvinder
Hundeudstillinger er meget mere end alvorlige bedømmelser af hunde. Der er også masser af sjove og skøre oplevelser, og vi vil rigtig gerne høre din sjoveste historie fra en udstilling
Så sluttede festen på Bornholm, og sikke en fest vi har haft. Søndag blev en smuk finale
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?