Menneskets bedste ven er inviteret i Tivoli. Uanset om man er en stor sanktbernhardshund, en elegant puddel, en charmerende gravhund, en lille, energisk chihuahua eller lidt af det hele, er man velkommen til en dag fyldt med oplevelser og sjov.
Der venter også en masse oplevelser for nuværende og kommende hundeejere hele dagen, og man kan få gode råd og vejledning i Dansk Kennel Klubs informationstelt på Plænen. De står klar til at besvare spørgsmål og give tips om alt fra træning til pleje af din hund. Skulle sulten eller tørsten melde sig, er der masser af udendørs serveringsområder, hvor både gæster og hunde kan tage en pause og nyde noget lækkert.
Raceparade, Hunde OL og Agility-opvisning
Klokken 14.15 starter raceparaden foran Plænen, hvor alle hunde er velkomne til at deltage. Efter paraden kan både to- og firbenede gæster finde en god plads på Plænen, hvor sceneshowet starter klokken 15.00. Årets tema er ”Hunde OL – i disciplinerne form og funktion” og præsentationen byder på spændende fortællinger om de forskellige hunderacer. Klokken 16.00 slutter dagen med en agilityopvisning af Schæferhundeklubbens Kreds 2 Amager, men husk, at flinke hunde i snor er velkomne til at blive i Tivoli helt frem til klokken 22.00.
– I Dansk Kennel Klub er vi vilde med hunde, og vi ved, at den specielle dag i Tivoli garanterer masser af logrende haler og smil fra gæsterne. I præsentationen på Plænen sætter vi fokus på hunderacers forskellige ”form og funktion” og afholder en slags hvem ville vinde OL-medaljer, hvis hunderacerne skulle konkurrere i de disse tænkte discipliner. Vi får hunde på scenen, der vejer alt fra 2 til 70 kg, og vi har udtænkt mange interessante discipliner og ser nærmere på den variation, der er blandt de omkring 300 hunderacer, man finder i Danmark. Så kom med til ”Hunde OL” i Tivoli og tag din helt egen vinderhund med. Vi glæder os til at se jer, siger Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub og Tivolis pressechef Torben Plank følger trop:
– Det er for længst gået i glemmebogen, hvornår Tivoli første gang dedikerede en hel dag med fri adgang for hunde i Tivoli. Hundens Dag er dog en af de længstlevende traditioner hos os og overgår langt f.eks. Lucia optog eller Mors dag.
Hundens Dag er arrangeret i samarbejde med Dansk Kennel Klub.
11.00-22.00 Flinke hunde i snor er velkomne i Tivoli.
11.00-16.00 Hunde kan prøve den opstillede agilitybane i plæneområdet.
11.00-16.30 Dansk Kennel Klubs informationstelt kan besøges ved Plænen. Her kan man deltage i hundequizzen og vinde fede præmier.
14.00-14.15 Raceparaden opstilles foran Plænen inden paraden begynder.
14.15-15.00 Raceparaden går gennem Tivoli.
15.00-16.00 Show på Plænen. Årets tema: ”Hunde OL – i disciplinerne form og funktion”. Konferencier Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent fra Dansk Kennel Klub.
16.00-16.30 Agility-opvisning med Schæferhundeklubbens Kreds 2, Amager.
Dagen i dag byder på en ekstra god hundeoplevelse for de mennesker, der bor i nærheden af Tivoli i København
Søndag blev der fejret hundens dag i Tivoli i København. Her får du nogle pletskud fra dagen
Lørdag var der hundens dag i Tivoli Friheden i Aarhus. Her kunne man blandt andet opleve en våd men flot raceparade
Vi bringer her et ærligt referat fra DKK’s internationale udstilling i Aalborg 18-19 oktober 1969 af dommer Alexander Krasilnikoff
Siden 1895 har DKK haft tilknytning til Tivoli i København, og igennem mange år har DKK og Tivoli sammen afholdt Hundens dag, hvor gæsterne kan medbringe deres firbenede venner i den gamle forlystelseshave.
Mange københavnere glæder sig til gadefesten Distortion, der løber af stablen fra 29. maj til 2. juni i forskellige dele af København. Men for nogle er festen ikke et af sommerens højdepunkter. Hvor der førhen har været fokus på butiksejere, småbørnsfamilier og beboere, som føler sig fanget i virvaret, er der en overset gruppe, som også kan have det svært under Distortion - nemlig hundeejerne og deres firbenede venner
Coronaen satte en stopper for planen om at gøre Dobergaarden Forever Emiko til international champion. Men søndag lykkedes det endelig
Så er det sidste dag, og her finder du racerne
I dagens juniorhandlerkonkurrence ved DKKs internationale udstilling i Roskilde lykkedes det Mathilde Bekker at sikre sig både sejren og en plads på landsholdet.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste