En dejlig dag på Bornholm sluttede med den sædvanlige flotte BIS-finale.
Dagen i dag vil huskes for de dejlige hunde og for vejret, der har artet sig nærmest perfekt. Vi er nogen, der svedende husker, hvordan det var sidste år.
Som sædvanlig er udstillingsdagen gået nærmest perfekt. Faktisk er det eneste lidt negative, at den stemning, som de sidste gange har været så god i Store Ring, forsvandt op i den bornholmske øluft. Der var ikke rigtig nogen, der heppede på hundene. Og det er egentlig lidt synd, for det har både de og deres mennesker fortjent.
Men tilbage til BIS-finalen, som blev dømt af finske Jussi Liimatainen. Han havde ti flotte hunde at vælge imellem.
Han havde en collie, en rottweiler, en staffordshire bull terrier, en klanghåret gravhund, en samojedhund, en beagle, en engelsk pointer, en engelsk cocker spaniel, en boston terrier og en whippet.
Jussi Liimatainen valgte følgende som de fire, der skulle på podiet:
Nummer fire blev den engelske pointer, tre blev rottweileren, staffen blev nummer to, og så gik førstepladsen til Power, som vi jo kender så godt. I dag kunne ejer og opdrætter Gitte Morell glæde sig over, at fremtiden også ser lys ud for hendes opdræt, idet en af hendes hunde også vandt bedste baby.
Efterfølgende fik vi en snak med dommer Jussi Liimatainen om, hvorfor Power vandt i dag.
- Han er bare en fantastisk flot hund, som ikke har nogen svagheder. Han har et flot ansigt med et perfekt smil, og så bevæger han sig bare rigtig godt. Derudover viste han også, at han virkelig ville vinde i dag. Han gav alt, hvad han havde, fortæller Jussi Liimatainen, der erkender, at det var et flot BIS-felt.
- Alle de fire hunde, der blev placerede, kunne sagtens vinde. Men sådan gik det ikke i dag.
Når DKK Kreds 1 inviterer til Bakkeskue på Kristi Himmelfartsdag for 35. gang venter en dag fuld af smil, svingende haler og nye tiltag, der hylder fællesskab og mangfoldighed i hundeverdenen.
Når European Dog Show åbner i morgen i Tjekkiet, bliver det med tusindvis af håbefulde deltagere og hunde fra hele kontinentet. Danske udstillere er naturligvis også med, og hunden.dk vil meget gerne høre jeres historier fra Brno.
Egtved danner rammen om en specialudstilling med 168 golden retrievere, erfarne dommere og masser af mulighed for at lære mere om den populære race. Publikum er velkomne til at kigge forbi og opleve de smukke hunde på nært hold.
Som lørdagens sidste oplæg på DKK’s inspirationsdage fortalte Jens Glavind og DKK’s dyrlæge Helle Friis Proschowsky om megatrends
3600 hunde indtog Ballerup Idrætsby lørdag morgen for at deltage i Dansk Kennel Klubs internationale hundeudstilling. Se HUNDEN’s video med glimt fra lørdagens udstilling her
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Den islandske dommer Asta Maria Gudbergsdottir havde ikke så mange juniorhandlere at vælge mellem, da hun skulle finde vinderen af lørdagens konkurrence
Dansk Kennel Klub åbner stambøgerne for tre racer af fladsnuede hunde. Det sker som led i et nyt samarbejde med flere dyreværnsorganisationer. En ny vision for hundeavl skal samtidig inspirere politikerne til at sikre sundere hunde i hele landet.
I disse dage udkommer det nyeste nummer af HUNDEN. Her er lidt om, hvad du kan glæde dig til
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse