Titertests bliver tilbudt hos stadig flere dyrlæger rundt omkring i Danmark, og den viser om hunden er beskyttet over for nogle de sygdomme, den kan være vaccineret imod.
Antistoffer er en del af kroppens forsvar mod sygdomme
Når en hund bliver udsat for en virus eller noget andet sygdomsfremkaldende, går kroppens immunforsvar i gang med at bekæmpe den. En af de ting der sker, er blandt andet at kroppen begynder at danne antistoffer mod virussen. Antistoffer er små molekyler, der kan genkende og binde sig til virussen og hjælper kroppen med at nedkæmpe sygdommen. Disse antistoffer kan blive i kroppen i længere tid efter hunden er blevet rask, og skulle det ske at hunden møder den samme type virus igen, kan den hurtigt slå den ned og undgå at blive syg.
Vacciner få kroppen til at danne antistoffer
Når man vaccinerer en hund mod en sygdom, får man hundens immunforsvar til at danne antistoffer, uden at gøre hunden syg, og på den måde opnår hunden en længerevarende beskyttelse mod sygdommen. Gennem vaccinationen kan man beskytte sin hund mod sygdomme, der ellers er livsfarlige, og som er svære at behandle. De fleste hunde vil have antistoffer i kroppen i en del år efter en vaccinationen, men hvor lang tid, kan være lidt forskelligt fra hund til hund.
Titertest måler antistofniveauet
Når man laver en titertest måler man niveauet af antistoffer i hundens blod, og det er muligt at måle niveauet af antistoffer mod flere af de sygdomme, som hunde vaccineres mod. På den måde kan man måle om hunden har nok antistoffer til at være beskyttet, hvis den skulle komme i kontakt med sygdommen. Ved at lave en titertest, kan man altså måle om ens hund er dækket af sine vacciner, eller om det er nødvendigt med en ny vaccination – på den måde undgår man at vaccinere, hvis det ikke er nødvendigt, og hos DKK sidestilles en positiv titermåling med en vaccination
Du kan læse mere om titertest på DKK’s hjemmeside
Vi ser det jævnligt - særligt på de sociale medier - at den gennemsnitlige dansker er træt af de mange efterladte hunde-høm-høm'er der skal trædes uden om på gader og stræder. Men problemet er langt fra kun dansk.
Udtagning af biopsier bruges i de fleste dyreklinikker i Danmark – men hvad er en biopsi, hvordan udtages den og hvad bruges den til?
Når Lilleskov Hundedage løber af stablen på Rosenholm Slot 31. maj til 2. juni, er det blandt andet med et stort K9 Biathlonløb. I weekenden blev flere af forhindringerne testet
Det er højsæson for flåter, og det er ikke kun hunde, som lige nu er i fare for at blive bidt. Hundeejere har nemlig større risiko for flåtbid, og derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom, når man færdes i naturen. Sådan lyder det fra dyrlæge hos AniCura, som her fortæller, hvilke forholdsregler du bør tage som hundeejer
Hvis linsen i hundens øje rykker sig fra sin normale placering, kan det ende i blindhed
I påsken nyder mange mennesker godt af påskemaden, slik og forårsblomster, men fejringen kan være farlig for vores kæledyr. I værste fald kan de blive forgiftet. Royal Canins dyrlæge kommer med sine anbefalinger til, hvad vi skal være opmærksomme på, når det kommer til påske med vores hunde og katte
Fem gode råd til hvordan du håndterer dyrlægeskræk hos din hund
Dyrlæge Mariane Kjær Silset tror kun, vi har set toppen af isbjerget af diarreudbruddene hos hunde i Nordsjælland. Hun opfordrer til, at man får sin hund undersøgt
Hjernetumorer, eller kræftknuder i hjernen, kan forekomme hos hunde og kan sjældent helbredes. Vi ser lidt nærmere på hvad det er, og hvordan kræften påvirker hunden
Så regner det igen, så derfor kommer her er en leg, som både kan bruges indendørs – men også udendørs afhængig af præference. Det er en af de nemmeste og sjoveste lege set fra din hunds perspektiv – og hvis din hund ikke vil være med, er det lige før vi anbefaler, at du tager den til dyrlæge – sagt med et glimt i øjet forstås…
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.