Tips til træning: Snude i kegle

31-03-2020 15:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære snude i kegle, som blev udgivet i bladet i oktober 2019

Du skal bruge en kegle med en åbning, der er stor nok til at rumme hele hundens næseparti, og en masse lækre godbidder.

 

Trin 1: Vælg enten at holde keglen i hånden, mellem benene eller hav den liggende på jorden. Keglen skal være i snudehøjde, så hunden nemt kan komme til den. Vær klar med godbidder og eventuelt klikker.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 2: Klik, sig et markørord (et ord, der markerer for hunden, at lige nu gør den det rigtige, og belønningen er på vej) eller ros, så snart hunden kigger på kegleåbningen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 3: Fortsæt med trin 2, men nu skal hunden stikke sin snude dybere ind i keglen for at få sin belønning. Øg kun sværhedsgraden, når hunden har lavet flere rigtige gentagelser i træk, og hold en lille pause efter 3-5 gentagelser. Hvis hunden stadig har lyst til at træne, kan du lave 3-5 gentagelser mere.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 4:  Når hunden forstår, at den skal stikke sin snude dybt ind i keglen, kommer det sværeste punkt i øvelsen. Det er nu, hunden skal lære at fastholde positionen i keglen. Fastholdelsen kommer ved, at du timer din belønning, så hunden lige trykker sin snude lidt hårdere ind i keglen, inden belønningen kommer. På den måde kan du gradvist vente med at belønne, så hunden holder snuden længere tid i keglen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 5: Så snart hunden begynder at fastholde sin snude i keglen, er det vigtigt at bruge et ord, som betyder, at hunden må tage snuden ud igen. Hunden bestemmer nu ikke længere, hvornår øvelsen slutter. Ordet kunne f.eks. være ”fri” eller ”okay”.

 

Trin 6: Hvis du er startet med at holde keglen i hånden, kan du nu skifte til at have den mellem benene, på jorden eller omvendt. På denne måde får du generaliseret øvelsen, så hunden forstår øvelsen, uanset hvor keglen befinder sig. Nu kan keglen også byttes ud med en anden genstand, f.eks. en spand eller taske. Når du skifter til en ny genstand, skal du huske at hoppe helt tilbage til trin 2 igen, men du vil nu kunne gå meget hurtigere frem til de efterfølgende trin.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 7: Det sidste trin kunne være at sætte kommando på øvelsen. Keglen i sig selv er et ret tydeligt signal til hunden om, hvad den skal lave, men hvis du gerne vil kalde det noget, kan det f.eks. hedde ”gem dig” eller ”struds”. Når du sætter et nyt signal på en øvelse, gør du det ved at sige det nye ord lige før det, hunden allerede kender, nemlig præsentationen af keglen eller den anden genstand, du har trænet øvelsen på.

Læs også

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Hundens sikre sommer: 8 tips fra dyrlæge

20-04-2023 09:16, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En indbydende sø, en sprød majskolbe eller en kølig ispind kan være svært at modstå en varm sommerdag både for mennesker og dyr. Desværre er det også noget, der kan gøre alvorlig skade på hunde og ødelægge deres sommer på et splitsekund, hvis ejeren ikke er vågen. Her lister dyrlæge hos Agria Dyreforsikring en række skader, man kan forebygge, og hvad du bør holde øje med over sommeren

Sådan holder du øje med, om din hund eller kat er overvægtig: Dyrlægens tips til en optimal vægt til dit kæledyr

14-02-2023 09:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I starten af året er der mange mennesker, der melder sig ind i et fitnesscenter og ændrer deres kostvaner. Strammere tøj kan være et tegn på, at juleferien har sat sine spor. Men det kan være så meget desto sværere for almindelige mennesker at vurdere, om en hund eller kat er overvægtig. Royal Canins dyrlæge rådgiver her om, hvordan du som kæledyrsejer bliver bedre til at vurdere kropsvægten og understøtte dit kæledyrs sundhed

Kom så her, hund

19-01-2018 15:25, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det kan være svært at overbevise sin hund om, at det er bedst at komme, når man kalder, hvis den nu lige har gang i et eller andet spændende. Her er nogle tips til, hvordan du kan lære din hund at komme, når den kalder.

Lær din hvalp at dutte på klokke

16-07-2017 16:09, af Anne Ekenberg

Mange har sikkert sat sommerferien af til at få en ny hvalp, men samtidig med glæden over at få den lille ny hjem, starter også det seje træk med at få den gjort renlig. Her er et tip til, hvordan du kan træne din hvalp til at give tegn, når det er tid, ved at aktivere en klokke.

Video: Se hvordan lydighed kan trænes

01-10-2018 15:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I fire dage var der international lydighedscamp i InDog EliteCenter i Viborg. Det var et virkelig flot arrangement

Social indlæring ses allerede hos helt unge hvalpe

02-02-2023 11:00, af Astrid Gerd Holtet

Social indlæring er en effektiv måde at lære nye ting på, og en indlæringsmåde, som er vigtig for hunde. Voksne hundes evne til at lære fra andre er velundersøgt, og et forskerhold har nu også vist, at helt unge hvalpe også evner at lære nyt på denne måde 

Genial hundejulekalender

29-11-2019 08:11, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Johanna Allanach har i samarbejde med Hurtta kreeret en julekalender, som nok skal få hundefolket til at glæde sig

At være schweisshund og schweisshundefører

11-08-2017 14:03, af Anne Ekenberg

Når vilde dyr påkøres, skambides eller skamskydes, men overlever, er det vigtigt at finde dyret så hurtigt som muligt, så det ikke går en lang og tragisk død i møde. Til dette arbejde har vi heldigvis vores dygtige schweissfører og deres fantastiske hunde.

12 tips til cykelturen med hunden

05-04-2022 13:45, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Motion er godt. Sådan er det også for hunde, men der er stadig faldgruber, som man skal undgå. Her får du 12 tips til at cykle med din hund

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Crufts: En drøm der gik mere end i opfyldelse

17-04-2024 12:50, af Anne Cecilie Sohl

Den 7. marts 2024 blev drømmen om at træde ind på det famøse grønne tæppe og deltage på Crufts med sine hunde til virkelighed for Emilie og Cathrine Andersen. Læs her deres beretning fra den store oplevelse 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Ny donation baner vej for nye indendørs træningsfaciliteter til Nordjyllands Internat

17-04-2024 08:46, af Anne Cecilie Sohl

Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.