Tips til træning: Snude i kegle

31-03-2020 15:02, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har valgt at udgive sidste års træningstips fra HUNDEN her på hunden.dk. I dag kan du lære snude i kegle, som blev udgivet i bladet i oktober 2019

Du skal bruge en kegle med en åbning, der er stor nok til at rumme hele hundens næseparti, og en masse lækre godbidder.

 

Trin 1: Vælg enten at holde keglen i hånden, mellem benene eller hav den liggende på jorden. Keglen skal være i snudehøjde, så hunden nemt kan komme til den. Vær klar med godbidder og eventuelt klikker.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 2: Klik, sig et markørord (et ord, der markerer for hunden, at lige nu gør den det rigtige, og belønningen er på vej) eller ros, så snart hunden kigger på kegleåbningen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 3: Fortsæt med trin 2, men nu skal hunden stikke sin snude dybere ind i keglen for at få sin belønning. Øg kun sværhedsgraden, når hunden har lavet flere rigtige gentagelser i træk, og hold en lille pause efter 3-5 gentagelser. Hvis hunden stadig har lyst til at træne, kan du lave 3-5 gentagelser mere.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 4:  Når hunden forstår, at den skal stikke sin snude dybt ind i keglen, kommer det sværeste punkt i øvelsen. Det er nu, hunden skal lære at fastholde positionen i keglen. Fastholdelsen kommer ved, at du timer din belønning, så hunden lige trykker sin snude lidt hårdere ind i keglen, inden belønningen kommer. På den måde kan du gradvist vente med at belønne, så hunden holder snuden længere tid i keglen.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 5: Så snart hunden begynder at fastholde sin snude i keglen, er det vigtigt at bruge et ord, som betyder, at hunden må tage snuden ud igen. Hunden bestemmer nu ikke længere, hvornår øvelsen slutter. Ordet kunne f.eks. være ”fri” eller ”okay”.

 

Trin 6: Hvis du er startet med at holde keglen i hånden, kan du nu skifte til at have den mellem benene, på jorden eller omvendt. På denne måde får du generaliseret øvelsen, så hunden forstår øvelsen, uanset hvor keglen befinder sig. Nu kan keglen også byttes ud med en anden genstand, f.eks. en spand eller taske. Når du skifter til en ny genstand, skal du huske at hoppe helt tilbage til trin 2 igen, men du vil nu kunne gå meget hurtigere frem til de efterfølgende trin.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

Trin 7: Det sidste trin kunne være at sætte kommando på øvelsen. Keglen i sig selv er et ret tydeligt signal til hunden om, hvad den skal lave, men hvis du gerne vil kalde det noget, kan det f.eks. hedde ”gem dig” eller ”struds”. Når du sætter et nyt signal på en øvelse, gør du det ved at sige det nye ord lige før det, hunden allerede kender, nemlig præsentationen af keglen eller den anden genstand, du har trænet øvelsen på.

Læs også

6 tips ved brug af fløjte

02-04-2025 15:45, af Karina Damsgaard Green

Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr

Overlevelsesguide for dig med hund i teenagealderen

17-03-2025 08:23, af Cecilie Friis Amstrup

Er din nuttede hundehvalp pludselig blevet til en pubertetsplaget teenager, der har glemt alt, hvad den har lært? Mangler du en overlevelsesguide til at tackle unghundens mange fysiske og hormonelle forandringer? Du er ikke den eneste! Her får du hundeekspertens tips og tricks til at guide din firbenede igennem denne udfordrende periode.

Tre tips til juletiden

05-12-2023 09:15, af Anne Cecilie Sohl

Julen står for døren og det betyder ofte at vi skruer op for julegodterne, hygge og godt selskab. Det er dog en god ide at være ekstra opmærksom på din hund og hvordan du får den godt igennem den søde juletid. 

Elektroterapi til hunde

05-10-2021 08:00, af Astrid Gerd Holtet

Gennem elektrisk muskelstimulering, kan elektroterapi hjælpe hunde efter operationer eller skader i bevægeapparatet

Hvor skal hunden fejre nytår?

26-12-2017 08:53, af Agria Dyreforsikring/ pressemeddelelse

Hunde har en særdeles veludviklet og følsom høresans. Derfor kan nytårsaften være et sandt helvede på grund af brag fra fyrværkeri. Dyrlæge Lotta Möller fra Agria Dyreforsikring forklarer her, hvad man kan gøre for at minimere hundens angst, når champagnepropper og raketter springer på årets sidste dag

Har du en god nyhed eller historie?

16-01-2024 10:51, af Anne Cecilie Sohl

Hos Hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde. 

Gi’pote og high five

12-08-2017 18:07, af Anne Ekenberg

Regnvejr…endnu engang vælter regnen ned, og hvis din hund ikke er til regnvejr, bliver den rastløs. Denne øvelse driver forhåbentlig noget af rastløsheden væk.

Hunde er gode til at høre deres navn

07-07-2021 08:53, af Astrid Gerd Holtet

At skelne sit navn fra anden snak er en evne mennesker lærer med alderen – nyt studie viser, at hunde også i udtalt grad besidder denne evne 

Fra magasinet: Lær tricket ”Drej rundt”

13-03-2018 09:01, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Magasinet HUNDEN skulle gerne være nået ud i postkasserne nu. Er du ikke medlem af DKK, kan du her få en lille smagsprøve på, hvad magasinet indeholder

Har du en historie om hunde?

06-02-2025 08:51, af Cecilie Friis Amstrup

Hos hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde. 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Indmønstrede gårdhunde er med til at sikre racens sundhed i fremtiden

18-06-2025 15:31, af Helene Riisgaard Pedersen

Mange hunderacer oplever problemer med indavl og genetiske sygdomme. For nationalracen den dansk/svenske gårdhund er løsningen heldigvis nærliggende. Gennem indmønstring af hunde uden stambog kan racen få tilført ny genetisk variation og dermed sikre en sund og robust fremtid for racen.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

En euforisk weekend i mudder, motion og hundekærlighed

20-06-2025 06:23, af Julie Valentin Møland

K9Biathlon For Alle forvandlede Ledreborg Slot til Danmarks mest logrende festivalplads.

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Fra HUNDEN: En lille hund med et stort hjerte

17-06-2025 15:23, af Jo-Ann Flarup Nielsen

Bichon havanaiseren Tesla har sat poteaftryk langt ud over sin lille størrelse både som lydighedsstjerne, certificeret servicehund og elsket følgesvend i hverdagen. Hun er en sand ener, der mestrer alt fra dog dancing til plejehjemsbesøg og altid med en logrende hale.

Jagttræneruddannelse på hundens præmisser

19-06-2025 06:54, af John Frank Ahm

Gør jagttræning til en fest for din hund! Lær hvordan positive metoder på hundens præmisser skaber glæde, stærkt samarbejde og imponerende resultater i marken.

Vejen: Glad engelsk setter skrev historie

21-06-2025 20:39, af Cecilie Friis Amstrup

Den engelske setter Happy tog både dommer og publikum med storm og sikrede sig en historisk sejr som Best in Show ved DKK’s nordiske udstilling i solbeskinnede Vejen.

Ulvehundene tog hendes hjerte og blev hendes liv

12-06-2025 08:19, af Cecilie Friis Amstrup

Josie Quintrell er Danmarks eneste specialiserede ulvehundetræner og arbejder for at nedbryde fordomme om de fascinerende og krævende hunde.

Vejen: Blændende borzoi viste vejen frem på første udstillingsdag

20-06-2025 20:04, af Cecilie Friis Amstrup

Fredagen i Vejen bød på solskin, hundeglæde og en energisk borzoi, der løb med dagens Best in Show-titel ved Dansk Kennel Klubs første udstillingsdag. 

Vejen: Unge talenter strålede i sommervarmen

21-06-2025 19:44, af Cecilie Friis Amstrup

Juniorhandlere leverede imponerende præstationer og stærkt samarbejde med hundene ved DKK’s nordiske udstilling lørdag.