Hundens hjerne og rygmarv ligger normalt badet i en væske, der også kaldes cerebrospinalvæske. I særlige, uheldige, tilfælde kan denne væskes strømning forstyrres, og med tiden kan den ændrede strømning skabe et hulrum i rygmarven. Disse hulrum kaldes også for syrinx og har lagt navn til sygdommen.
Strømningsforstyrrelserne kan blandt andet komme som følge af deformiteter i kraniet. Cavalier King Charles spaniels har en arvelig prædisponering for en deformitet i den bagerste del af kraniet, og er derfor i særlig risiko for at udvikle sygdommen.
Symptomer på syringomyeli
Når hunde udvikler syringomyeli, kan de udvikle en række nerveforstyrrelser, men ikke alle hunde med sygdommen udviser symptomer.
Blandt de mest almindelige symptomer er:
Fremtiden for en hund med syringomyeli
Fremtiden for en hund med syrinomyeli afhænger i høj grad af hvor meget hunden er påvirket af sygdommen. Hvor hurtigt sygdommen udvikler sig, varierer også fra hund til hund. Når rygmarven først har taget skade, kan skaderne dog ikke forsvinde igen.
Hunden kan i nogen grad hjælpes gennem behandling med smertestillende og antiinflammatorisk medicin. I nogle tilfælde kan en operation også skabe mere plads i kraniet, og på den måde hjælpe til med at bremse sygdommen, men mange hunde har fortsat behov for medicinsk behandling efterfølgende.
Er du i tvivl om, hvorvidt din hund har syringomyeli eller anden sygdom i nervesystemet, bør du altid kontakte din dyrlæge.
I Australien har man en ret stram dyrelov, som blandt andet betyder, at man kan få en stor bøde for ikke at lufte sin hund dagligt
Det var i den grad velfortjent da den smukke svenske rottweiler, Siderotts Atom, vandt titlen som Årets Hund.
Nyt studie viser, at 72 procent af alle hunde er bange for et eller andet. Fyrværkeri er det, flest hunde er bange for ifølge undersøgelsen
Sydøstjyllands Politi efterlyser ejeren af denne hund fundet på Tulipvej i Vejle den 04.05. 2021
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund