Sommerferie og hund

19-07-2012 11:26, af Nina Marie Villadsen
Ferietiden står for døren og i ca. hvert fjerde hjem betyder det, at der skal tages stilling til, hvor og hvordan hunden skal tilbringe ferien – få gode råd her
Copyright Ridehesten.com
Hvor skal hunden tilbringe sommerferien? (Modelfoto: Ridehesten.com)

Først og fremmest må man afgøre om hunden skal med på familiens ferie eller den skal blive hjemme. Hunden bliver hjemme Det er oplagt at få en til at passe familiens hund, hvis man kender en oplagt kandidat til jobbet – en ansvarsbevidst person, der kan flytte ind i familiens hjem og passe hunden i dens vante omgivelser. Husk det ikke er tilstrækkeligt med en der kommer og fodrer/lufter hunden – der skal også være en til at overnatte hos hunden. Hunden kan også blive passet ude hos hundevenlige og hundekyndige venner eller familie. Mange vælger at benytte en hundepension og her bør man se efter en pension, der lever op til visse kvalitetsstandarder. Der skal være rent og ryddeligt. Bure og løbegårde skal være i god stand og der skal være direkte adgang til en udendørs løbegård. Personalet skal være ansvarligt og voksent, og hør efter, hvordan og hvor meget kontakt der er til hunden i løbet af en dag (måske kan personalet gå tur/cykle/svømme med hunden alene eller sammen med andre hunde efter aftale). Husk at bestille plads i god tid og undersøge krav til vaccination inden du møder op med hunden. Hunden kommer med på ferie Hvis hunden skal med til udlandet, skal den have et hundepas, som den får hos dyrlægen sammen med de nødvendige vaccinationer. Tænk ferien igennem og sørg for, at det også bliver en god ferie for hunden – måske ville hunden synes, at det ville være sjovere at blive hjemme? På ferien bør du som hundeejer tage hensyn til omgivelserne: Hold hunden i snor og saml altid dens efterladenskaber op. Husk hele tiden at have vand med til hunden og efterlad den aldrig i bil eller campingvogn, der bliver varmet op af solens stråler. Sørg også for et stabilt bur eller sikkerhedssele til hunden i bilen. Hundetegnet skal være i orden og sørg for hunden har et halsbånd på med den midlertidige adresse samt mobilnummer på. Sidst, men ikke mindst kan det være en god idé at tjekke hunden forsikring med forsikringsselskabet inden afrejsen. Kilde: Netdyredoktor

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse