Kom godt igennem juleaften

23-12-2017 08:00, af Astrid Gerd Holtet

Om lidt er det juleaften – og så fyldes de danske hjem med gæster, mad og julesang. Det er en tid hvor familien samles og hygger sig, men hvad er en god juleaften for vores firbenede familiemedlemmer? 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Juleaften skal være en dejlig dag for hele familien, også for vores firbenede venner. Men mange gæster, og højt humør, er ikke nødvendigvis med til at gøre hundens juleaften god – tværtimod kan det være en smule overvældende for den. Så hvad skal du tænke på, når dagen oprinder og festen går i gang? Vi har samlet 5 gode råd til, hvordan hunden får en god juleaften.

1. Husk hunden i juletravlheden

Når det bliver juleaftens dag, har mange travlt med at stege and, koge kartofler og lave sovs, og i travlheden kan man godt komme til at glemme hunden. Husk derfor at få luftet hunden inden juleræset går i gang - en træt og velstimuleret hund, kan også lettere slappe af og være rolig, når gæsterne kommer.

2. Lav et helle til hunden

Får man mange gæster juleaften, kan det godt være overvældende for hunden, især hvis der er mange børn i selskabet. Sørg derfor for, at hunden har et roligt sted, hvor den kan lægge sig og være i fred – på den måde har hunden mulighed for at vælge gæsterne fra, hvis det bliver for meget.

3. Pas på de levende lys

De levende lys på det fine juletræ kan være farlig for en glad hundehale eller en nysgerrig hundesnude, så pas på hunden når lysene tændes, og overvej om I ikke kan placeres dem over hundehøjde.

4. Hold tilbage med madrester

Julemad er ikke det bedste for hunden, og vær derfor varsom med at give den rester. Den fede mad kan give dårlig mave, og i værste fald betændelse i bugspytkirtlen, og andeben kan splintres og give problemer i tarmen. Chokoladen, nødderne og rosinerne bør du også helt holde væk fra hunden.

5. Pas på gavebåndene

Har man en hvalp, en ung hund eller en hund, der bare er glad for at spise ting, skal man være forsigtig med gavebåndet, når der er danset om juletræet og gaverne skal gives. Gavebånd, sløjfer og andre fine ting, kan være spændende for den nysgerrige hund, men får hunden gavebåndet ned i tarmen, kan det give problemer. 

/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge

Læs også

56 golden retrievere fejrede jul i Gludsted

09-12-2024 13:21, af Cecilie Friis Amstrup

Guldbassernes Juletræsfest samlede hunde og mennesker fra hele landet til en dag fyldt med leg, hygge og fællesskab.

Julen er højsæson for forgiftede, syge og tilskadekomne kæledyr

12-12-2023 15:06, af Anne Cecilie Sohl

Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.

Få en god juleaften med hunden

24-12-2021 10:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I aften er det juuuuuleaften, der er længe længe til. Vi glæder os, men vi skal huske at passe godt på hunden, når julemaden fortæres, juletræet pyntes og gaverne pakkes op

Hvad sker der hvis tanden knækker?

31-05-2022 10:05, af Astrid Gerd Holtet

Hundens tænder er stærke og kan holde til meget, men engang imellem sker det at de knækker – og hvad gør man så? 

Hundeejere er rigere, tyndere og sundere

04-10-2022 09:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har tidligere skrevet om, at hundeejere får mere motion end folk uden hund. Studie viser, at det absolut ikke er den eneste fordel ved at have hund

Hvad gør du hvis din hund spiser rottegift?

17-01-2022 08:00, af Astrid Gerd Holtet

Rotter er uønskede gæster, som blandt andet bekæmpes med gift – og indtager hunden denne gift, kan det være livsfarligt 

 

Pulsen falder når hunden snuser

29-01-2022 08:38, af Astrid Gerd Holtet

Nyt studie viser at pulsen falder, når hunden bruger sin næse på gåturen – og jo mere intenst hunden snuser, jo større effekt har det på pulsen

Reddede sin hund fra flammehav

23-01-2013 14:12, af Tine Luther
Heltegerning eller dumdristighed? Efter at have reddet sig selv ud af sit brændende hus gik en amerikansk mand tilbage i flammehelvedet for også at redde sin hund ud. Han lykkedes med sit forehavende, men blev selv temmelig alvorligt forbrændt.

Ny bog fra Irene Jarnved

25-11-2010 11:02, af Anne Kristine Tollestrup
Mange spørgsmål melder sig, når man får hund eller overvejer at få en. Derfor har Irene Jarnved netop udgivet en bog, der skal hjælpe hvalpekøberne op vej.

Stueopdræt kan mindske risiko for adfærdsproblemer

14-12-2019 10:40, af Astrid Gerd Holtet

Nyt studie har undersøgt betydningen af hvor hvalpen vokser op de første otte uger, og resultaterne peger på at stueopdræt kan mindske risikoen for adfærdsproblemer

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra HUNDEN: Raceportræt af den loyale rottweiler

15-07-2025 07:00, af Uli Nomis m.fl.

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

’’Uden James var jeg ikke mødt op’’

12-07-2025 07:24, af Yasmin Bøllehuus

Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse. 

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Helen og hundene udforsker Norges vilde fjelde

13-07-2025 06:55, af Cecilie Friis Amstrup

Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.

Hvalpen Jessi var aldrig ønsket

10-07-2025 06:30, af Sofie Elena Andersen, Dyrenes Beskyttelse

Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.

Fra HUNDEN: Løber hjertet af med dig i hvalpekøbet?

11-07-2025 07:01, af Lotte Evers, Agria Dyreforsikring

Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.

Fra HUNDEN: Raceportræt af den alsidige border collie

14-07-2025 06:39, af Hanni Zimmer

Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN. 

Guldbasserne fik is og vandsjov i sommersolen

05-07-2025 06:45, af Cecilie Friis Amstrup

Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet