Juleaften skal være en dejlig dag for hele familien, også for vores firbenede venner. Men mange gæster, og højt humør, er ikke nødvendigvis med til at gøre hundens juleaften god – tværtimod kan det være en smule overvældende for den. Så hvad skal du tænke på, når dagen oprinder og festen går i gang? Vi har samlet 5 gode råd til, hvordan hunden får en god juleaften.
1. Husk hunden i juletravlheden
Når det bliver juleaftens dag, har mange travlt med at stege and, koge kartofler og lave sovs, og i travlheden kan man godt komme til at glemme hunden. Husk derfor at få luftet hunden inden juleræset går i gang - en træt og velstimuleret hund, kan også lettere slappe af og være rolig, når gæsterne kommer.
2. Lav et helle til hunden
Får man mange gæster juleaften, kan det godt være overvældende for hunden, især hvis der er mange børn i selskabet. Sørg derfor for, at hunden har et roligt sted, hvor den kan lægge sig og være i fred – på den måde har hunden mulighed for at vælge gæsterne fra, hvis det bliver for meget.
3. Pas på de levende lys
De levende lys på det fine juletræ kan være farlig for en glad hundehale eller en nysgerrig hundesnude, så pas på hunden når lysene tændes, og overvej om I ikke kan placeres dem over hundehøjde.
4. Hold tilbage med madrester
Julemad er ikke det bedste for hunden, og vær derfor varsom med at give den rester. Den fede mad kan give dårlig mave, og i værste fald betændelse i bugspytkirtlen, og andeben kan splintres og give problemer i tarmen. Chokoladen, nødderne og rosinerne bør du også helt holde væk fra hunden.
5. Pas på gavebåndene
Har man en hvalp, en ung hund eller en hund, der bare er glad for at spise ting, skal man være forsigtig med gavebåndet, når der er danset om juletræet og gaverne skal gives. Gavebånd, sløjfer og andre fine ting, kan være spændende for den nysgerrige hund, men får hunden gavebåndet ned i tarmen, kan det give problemer.
/Astrid Gerd Holtet, dyrlæge
Guldbassernes Juletræsfest samlede hunde og mennesker fra hele landet til en dag fyldt med leg, hygge og fællesskab.
Det er ikke kun dem på to ben, der er er glade for juletræer, julepynt og julegodter. Det er vores nysgerrige kæledyr også. Antallet af hunde og katte, der kommer alvorligt til skade, bliver forgiftede eller syge stiger til det dobbelte, når julen hænges op og sættes på bordet. Her giver Agria Dyreforsikring dig gode råd til at hjælpe din hund og kat sikkert igennem julen.
I aften er det juuuuuleaften, der er længe længe til. Vi glæder os, men vi skal huske at passe godt på hunden, når julemaden fortæres, juletræet pyntes og gaverne pakkes op
Som noget helt nyt i Magasinet HUNDEN vil vi vise jeres hverdag med jeres hund
Servicehunde har i mange år været brugt til at hjælpe eksempelvis blinde eller synshæmmede, for med den rette træning kan de lette dagligdagen for ejerne og give dem en øget frihed. Men det er ikke kun folk med fysiske handicap, der kan have gavn af en hund ved deres side; folk med psykiske problemer kan også få hjælp af en firbenet følgesvend. Brugen af denne type servicehunde bliver stadig mere udbredt, og et forskerhold fra England har derfor set nærmere på effekten af kæledyr hos personer med psykiske lidelser
Nyt internationalt studie tyder på at smerte i muskler eller led kan forstærke lydfølsomhed hos hunde, og forskerne bag studiet peger på at hunde med lydfobier derfor altid bør undersøges for ikke-opdagede smerteproblemer, især hvis fobien opstår senere i livet
Mastcelletumorer er en kræftform, der udspringer fra særlige celler, der er del af hundens immunforsvar. Tumorerne er ondartede og ses typisk hos midaldrende og ældre hunde.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet