Når hunden bliver syg, bliver dens krop ofte påvirket så meget, at hunden bliver træt eller nedstemt. Ved nogle sygdomme kommer trætheden pludseligt, nogle gange i løbet af få timer eller dage, og i disse tilfælde er det oftest let for ejerne at opdage. Ved andre sygdomme, der udvikler sig langsomt, kommer trætheden derimod snigende og det kan gøre at man ikke altid opdager, at hunden ikke opfører sig som den plejer. Hos ældre hunde fejltolkes trætheden også ofte som blot værende forbundet med alderdom.
Mange forskellige sygdomme kan give træthed, og flere af disse er alvorlige og livstruende sygdomme. Det er derfor vigtigt, at man holder øje med sin hunds energiniveau og at man reagerer, hvis man oplever at hunden bliver træt og nedstemt.
Infektioner kræver energi
Rigtigt mange sygdomme kan give et nedsat energiniveau. Nogle af de mest almindelige sygdomme, der giver udtalt træthed, er infektioner. Angribes hundens krop for eksempel af bakterier eller virus, skal immunsystemet arbejde hårdt på at slå den udefrakommende trussel ned. Dermed trækker immunsystemet på kroppens ressourcer, og hunden bliver træt.
Mangel på ilt eller blod
Ilt er nødvendig for alle kroppens celler, får de ikke nok ilt, kan de ikke fungere som de skal. Sygdomme, hvor hundens ilttransport rundt i kroppen påvirkes, vil derfor hurtigt gøre hunden træt. Det kan blandt andet være at hjertet ikke pumper som det skal, hvis hunden begynder at have for lidt blod i kroppen eller ikke kan trække vejret ordentligt.
Sygdomme i vitale organer
Hvis nogle af de vitale organer, som leveren eller nyrerne, påvirkes, vil hele hundens krop blive påvirket – og det vil ofte medføre træthed. Påvirkes tarmsystemet kan det medføre, at hunden ikke optager alle de næringsstoffer, som dens krop har brug for og kroppen får dermed ikke nok energi Uden det nødvendige brændstof til kroppens celler, vil hunden hurtigt blive træt.
Smerter gør hunden stille
Sygdomme, der giver vedvarende smerte, kan også let få hunden til at blive træt eller inaktiv. Det kan for eksempel være sygdomme som gigt, diskusprolaps og smerte, som følge af dårlige tænder.
Kræver grundig undersøgelse
Træthed er et uspecifikt symptom, hvilket betyder, at man ikke ud fra symptomet kan sige hvad hunden fejler. For at finde ud af hvad årsagen er, kræver det altid, at man laver en grundig undersøgelse af hunden. Da flere af de sygdomme, der giver træthed kan være livstruende, bør du altid kontakte dyrlægen, hvis du oplever at hunden bliver unormalt træt.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Ledsmerter er desværre blevet en alt for almindelig del af mange hundes liv. Takket være moderne dyrlægevidenskab, bedre ernæring og en øget opmærksomhed på dyrevelfærd lever hunde i dag længere end nogensinde før. Denne positive udvikling betyder dog også, at flere hunde når en alder, hvor slid og belastning af leddene bliver et reelt problem.
Efteråret er over os, og med det er årets influenzasæson skudt i gang. Har man en hund, kan man glæde sig over at have en at hygge med, når man ligger syg – men kan vi mennesker egentlig smitte vores hunde
Blodprøver er et vigtigt, og ofte brugt værktøj, når dyrlægen skal vurdere en hunds sundhed eller finde frem til en diagnose, men hvad viser blodprøven egentligt? Vi ser lidt nærmere på, hvordan blodprøven kan hjælpe dyrlægen
Hunde med sygdommen diabetes insipidus evner ikke at koncentrere deres urin, og derfor mister de store mængder væske
Røntgenundersøgelser er et vigtigt redskab for dyrlægen – men hvordan virker det og hvad kan det bruges til?
Det er en skrøne, at man kan vurdere hundens kropstemperatur på snuden eller poterne. Men hvad skal du så gøre, hvis du tror din hund har feber?
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse