Med det våde og kolde efterår følger altid en stigning i tilfælde af hunde, der smittes med kennelhoste, da sygdommen trives godt i det fugtige miljø. For de fleste hunde er kennelhoste ikke en livsfarlig sygdom, men blot en ubehagelig oplevelse. Er hunden meget ung, gammel eller på anden måde svækket, kan kennelhoste dog godt blive mere alvorligt.
Hvorfor får hunde kennelhoste?
Kennelhoste er en smitsom luftvejsinfektion, som smitter mellem hunde, der er tætte på hinanden. Den ses derfor oftest på steder med mange hunde, som hundepensioner, udstillinger og kenneler – og deraf kommer navnet kennelhoste.
Flere forskellige bakterier og virusser kan være årsag til kennelhoste, herunder blandt andet hundens parainfluenzavirus type 2, hundens respiratoriske coronavirus og bakterien Bordetella bronchiseptica.
Symptomer på kennelhoste
Når en hund får kennelhoste, ses en lang række symptomer, som primært er knyttet til de øvre luftveje. Det mest karakteristiske symptom er en kraftig, oftest tør og vedvarende hoste, som ofte forværres i forbindelse med motion. Derudover kan hunden begynde at nyse og få vandigt flåd fra øjne og næse. Nogle hunde vil også få feber og miste appetitteten. Sygdommen varer normalt mellem en og to uger, men i nogle tilfælde kan der gå endnu længere tid, før hunden helt holder op med at hoste.
Fremtiden for en hund med kennelhoste
For en ellers sund og rask hund, er kennelhoste sjældent alvorlig. I nogle uheldige tilfælde kan der tilstøde en mere alvorlig lungebetændelse. Da sygdommen er meget smitsom, og da hunden kan smitte i lang tid efter at den er blevet syg med kennelhoste, er det vigtigt at man holder hunden væk fra andre hunde mens den er syg, og i to til tre uger efter symptomerne er gået væk.
Det er muligt at vaccinere hunde mod nogle af de ting, der kan give kennelhoste, men desværre ikke alle. En vaccination mod kennelhoste vil derfor nedsætte risikoen for at hunden bliver syg, men ikke helt forhindre det.
/Astrid Holtet, dyrlæge
I hundeskoven kan din hund slippe hverdagens snor, bruge kroppen og møde andre hunde – alt sammen i naturens grønne rammer. Men hvad er det egentlig, der gør hundeskoven så fantastisk for både hund og ejer? Og hvordan få du det bedste ud af jeres næste tur?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
44-årige Rune Ilsted var forleden tæt på at dø efter en uskyldig leg med sin hund. Nu vil han advare andre
Mange danske hunde rammes i denne tid af kennelhoste. Det skyldes årstiden, men også at sygdommen er meget smitsom. Det kan virke voldsomt, når hunden får hosteanfald, men kennelhoste er normalt ikke farligt
Diarré og opkast er hyppige årsager til, at hunden må en tur til dyrlægen i julen. Oftest skyldes det, at hunden har fået fed julemad og julegodter, da vi mennesker kan have svært ved at sige nej til et par bedende hundeøjne, der har fået øje på en saftig juleand. Få tre gode råd til, hvordan du kan undgå, at din hund bliver syg i julen
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.