Mange hundeejere oplever at deres hund har en svingende appetit, og det er oftest helt normalt. Holder hunden dog helt op med at spise i længere tid, eller stopper en ellers madglad hund pludseligt med at spise sin mad, så kan det være udtryk for at noget er galt.
Hvor mister hunde appetitten?
Hvis hunden ikke spiser, er det vigtigt at finde ud af om den ikke spiser fordi den ingen appetit har, eller fordi den ikke kan. Smerter i mundhulen, sygdom i mund eller svælg eller brud på eksempelvis kæben er nogle af de årsager, der kan gøre at hunden ikke spiser, på trods af at den egentlig er sulten.
Skyldes det manglende foderindtag en reel manglende appetit, er der flere mulige årsager hertil. Blandt de mest almindelige årsager, er:
1. Sygdom i vigtige organer som lever eller nyrer
Sygdomme i flere af kroppens vigtige organer er ofte forbundet med nedsat appetit og nogle gange også kvalme.
2. Infektioner i kroppen
Er hundens krop påvirket af en infektion, og har hunden feber, vil appetitten ofte påvirkes.
3. Cancer
Nogle hunde med cancer kan miste appetitten på et tidspunkt i sygdomsforløbet.
4. Mave- eller tarmsygdomme
Sygdomme i maven eller tarmen er oftest forbundet med nedsat appetit, og ofte også ondt i maven eller kvalme – alt sammen noget, der holder hunden fra at spise.
5. Forgiftninger
Nogle forgiftninger hos hunde, kan også medføre at hunden mister appetitten.
6. Stress
Stress kan nedsætte hundens lyst til at spise, og ændringer i hundens liv, som eksempelvis perioder med pasning, kan også få hunden til at gå fra foderet. Ligeledes kan varme, uro og hormonelle forandringer påvirke hundens lyst til mad.
Er du i tvivl om hvorvidt din hund er syg, bør du altid kontakte en dyrlæge.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Finalen i Årets Hund 2024 i rallylydighed blev afholdt på Vilhelmsborg, hvor 55 teams leverede en spændingsfyldt og festlig afslutning på årets konkurrence.
Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Spiser din hund også hestepærer, når den er med i stalden? Hestepærer indeholder da bare græs, korn og hø, så hvorfor skulle det være farligt – men det kan faktisk være giftigt for hunde at spise hestegødning
Menneskemad er den hyppigste årsag til overvægt hos kæledyr, slår eksperter fast
Det er ikke kun i Danmark, hundefoder bliver tilbagekaldt. I USA har man netop tilbagekaldt foder, som har kostet mindst 70 hunde livet
Hvis man laver en søgning på ”hund + broccoli” får man et hav af svar, for der er næsten lige så mange meninger, som der er søgesresultater. Og svaret er da også lidt blandet. Broccoli indeholder nemlig giftstoffet isothiocyanat. Så kan vores hunde egentlig tåle broccoli?
De almindelige kartofler – dem, som vi selv grave op i disse dage, og som smager himmelsk med smør til – kan vi give dem til vores hunde?
Flot holdpræstation sikrer Danmark en plads på podiet ved det første verdensmesterskab i rallylydighed. Fire danske ekvipager har kvalificeret sig til de individuelle finaler.
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Det danske rallylandshold er ankommet til Turku, Finland, og er klar til at konkurrere ved VM i rallylydighed denne weekend.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
350 glade hunde og løbere kastede sig ud i sjove udfordringer til Virbac HPM Dirty Paws løbet søndag den 22. september i den genåbnede fynske park.
For mange hundeejere er sommerferien en oplagt mulighed for at slappe af, men for nogle hundeudstillere er det en tid til at rejse og konkurrere på den internationale scene. I år har flere danske hundeejere pakket bilerne og sat kurs mod udlandet for at udstille deres firbenede venner.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Lørdag den 21. september 2024 vil altid stå som en mindeværdig dag for Simone Storgaard og Birgitte S. Jensen fra Kennel GoldZone. På dagen, hvor deres golden retriever Verner fyldte to år, formåede han ikke kun at blive Bedst i Racen (BIR) ved Dansk Kennel Klubs internationale udstilling i Roskilde, men han opnåede også sin danske championtitel.