Her i sommervarmen er det skønt for både dyr og mennesker med en svalende dukkert, men for hunden kan en svømmetur få fatale følger, advarer Dyreværnets direktør og dyrlæge Rikke Christensen-Lee. Det varme stille vejr har forårsaget en eksplosion af forekomsten af de giftige blågrønne alger. Det skriver Dyreværnet på deres hjemmeside.
Algerne ses oftest som brunlige fnug i vandet og er giftige for både mennesker og dyr. De kan endog være livsfarlige for dyrene, fordi de oftest drikker af det vand, de svømmer i.
Uden på kroppen giver algerne udslæt, men sluges det giftige vand, kan man dø af bare et par mundfulde.
De blå-grønne alger indeholder giftstoffer, der angriber især lever, nervesystem og fordøjelseskanal. I leveren forårsager de indre blødninger og celledød. Nervegiften giver lammelser, som i værste fald påvirker åndedrætsfunktionen og forgiftningen af fordøjelsen forårsager celleødelæggelse, der medfører opkast, diarre, feber og smerter. Forgiftning med de blå-grønne alger er så farlig, at den kan være dødbringende efter enkelte mundfulde af alge-vandet.
- Symptomerne på forgiftning hos din hund er svimmelhed, opkastning, diarre og nedstemthed. Observerer du symptomer hos din hund, skal du øjeblikkeligt tage den til dyrlægen. Desværre findes der ikke en modgift, så behandlingen er understøttende og inkluderer væsketerapi, smertebehandling og afgiftningsprotokoller, siger Rikke Christensen-Lee og fortsætter:
- Hurtig behandling er kritisk for overlevelse – og selv her kan død forekomme. Men overlever hunden de første to døgn, er prognosen god. Varige mén efter organbeskadigelsen kan dog stadig forekomme, konkluderer Rikke.
Alt i alt er de blå-grønne alger så farlige, at jeg på det kraftigste fraråder al badning med hunde og andre kæledyr. Nedkøl i stedet din firbenede ven med masser af skygge, frisk drikkevand og kolde hundesnacks, afslutter Rikke.
Fra 1. april til 30. september skal hunden føres i snor, hvis den skal med på stranden. Det gælder også, selv om du har verdens mest lydige hund; for når hunden har snuden i sporet, er ynglefugle og dyrebørn i risiko.
Solskin, faglighed og fællesskab prægede en weekend hvor DKK kredse og specialklubber fra hele landet blev samlet om ny viden og stærkere relationer
Nu kan din hund igen nyde friheden på stranden! Fra 1. oktober må hunde være løse på de danske strande, men husk at tage hensyn til andre strandgæster og dyrelivet.
Flere hundrede elefanter er fundet døde i Botswana de seneste måneder. Årsagen til de mange dødsfald er den samme, som hundeejere frygter i Danmark
Vestre Landsret slog torsdag fast, at tre mænd skulle dømmes for ulovlig indsmugling og salg af hundehvalpe fra Polen
Foråret har meldt sin ankomst, solen begynder så småt at varme, og scenen er sat, så kom og vær med til årets første store udendørs hundeudstilling, som strækker sig over hele tre dage. Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, åbner endnu engang dørene til en fantastisk udstillingsweekend på Roskilde Dyrskueplads den 9.-11. maj 2025, og du er selvfølgelig inviteret med.
Hvad der skulle have været en ganske almindelig langfredag i sommerhus, endte tragisk for jack russell terrieren Tulle og hendes ejer Brian Søby Jensen
En 81-årig kvinde og hendes hund blev fredag overfaldet af, hvad politiet kalder, to muskelhunde. Overfaldet kostede hendes hund livet
I fire år var Michella Malene Vogel Lindholms hund væk. For en måned siden blev de genforenet og fredag måtte Michella tage den tunge beslutning at aflive sin hund
I weekenden blev flere hunde forgiftet ved et canicrossløb i Frankrig. Tre hunde er døde efter at have spist forgiftede kødboller
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.