Først og fremmest skal du selvfølgelig have en masse godbidder i små stykker. Dernæst skal du vælge et område af huset, hvor I kan gå frem og tilbage. En klikker – eller et markørord er også godt. Jeg laver selv en lyd med tungen, som erstatter den fysiske klikker, men du kan også bare sige ordet ”klik”.
Kald derefter på din hund og peg på den side, din hund skal gå til. Når den kommer op på siden af dig, klikker du og give godbid. En ordentlig portion ros er heller ikke af vejen. Gør dette et par gange, indtil din hund har forstået meningen.
Derefter peger du blot på den side, din hund skal gå til, klikker og giver godbid samt endnu mere ros. Husk at du aldrig kan rose for meget!
Snart vil du kunne ændre retning og/eller tempo og se, om du kan ryste den af. Når det ikke lykkes, klikker du og giver godbid.
God fornøjelse!
TIPS
-Vi har som regel vores hunde på vores venstre side i lydighedskonkurrencer og Rally. Så det kan du med fordel træne.
-Hold din godbid oppe ved brystet, så du forhindrer, at din hund blot følger godbidden som lokkemad. Du forhindrer også din hund i at hoppe op ad dig, hvis godbidden er tilstrækkelig uden for rækkevidde.
-Hold godbidden i den hånd, som er nærmest din hund, for at forhindre at den krydser ind foran dig, så du snubler.
Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Hos hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse