Stor dyreværnssag: 19 hunde reddet

26-08-2021 12:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ni hvalpe og 10 voksne hunde blev via frugtbart samarbejde reddet fra en hård skæbne. En ansvarlig ejer gjorde, at det store dyreværnsarbejde med hundene hurtigt kunne komme i gang, og hundenes fremtid blive sikret

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dyrenes Beskyttelse

 

Meget beskidte forhold, ofte indelukket i en stue og frygtsomme overfor deres reddere. I alt 19 hunde blev reddet fra et værre hundeliv, da Dyrenes Beskyttelse rykkede ind med dyreredningsbiler, personale og megen erfaring fra lignende store sager.

En stor flok hunde var vokset en mand over hovedet, og det var derfor nødvendigt at gribe ind for at redde hundene. Hundene gik i en uhygiejnisk stue med afføring på gulvet og der var tale om en blanding af både voksne hunde og hvalpe. Heldigvis var ejer i høj grad interesseret i at gøre det bedste for sine hunde:

– Det var en meget ansvarlig og samarbejdsvillig ejer, vi mødte i denne sag. Hundene blev uproblematisk og hurtigt overdraget til os, så vi kunne komme i gang med det store dyreværnsarbejde. I en sag som denne med så mange hunde kræver det, at vi bruger vores store kapacitet for at få enderne til at mødes, siger internatsleder på Nordjyllands Internat Karina Fisker.

Hundene er alle blandingshunde af større hunderacer som labrador, schæfer, husky og lignende racer.

 

Hjælpen er på vej

19 hunde, hvoraf flere af dem er voksne store hunde og flere kuld hvalpe, kræver både logistik, erfaring og viden at redde. Der ankom derfor både en frivillig kredsformand, internatsmedarbejdere og en dyrlæge fra Dyrenes Beskyttelse for at bistå med det store arbejde på redningsdagen. Derudover ankom der fire dyreredningsbiler fra Dyrenes Beskyttelses internater for at få plads til alle hundene.

Ved selve afhentningen blev hundene enten båret varsomt eller ført i snor hen til en af dyreredningsbilerne.

– Hundene var urolige og nogle af dem også frygtsomme og nervøse, da vi hentede dem, men det lykkedes os i fællesskab at få dem med i dyreredningsbilerne. Når selve redningen er overstået, venter der et stort arbejde med dyrlægetjek, sundhedsvurdering og et til tider meget stort arbejde med hundenes mentale tilstand. For nogle af hundene kræver det en lang proces med træning og socialisering, så de kan blive trygge i deres nye hjem uden deres oprindelige flok, siger Karina Fisker.

De voksne hunde kræver en stor tilvænning til mennesker, et stort socialiseringsarbejde og basistræning, før de er klar til nye hjem. Et arbejde, der bliver varetaget på internatet.

Hvalpene skal placeres i nye, trygge hjem, hvor der er overskud, tid og viden om, hvordan man håndterer en hund med særlige behov. Både hvalpene og de store hunde kræver ekstra arbejde fra den nye familie, hvor der skal sættes fokus på renlighedstræning, stort socialiseringsarbejde og alene-hjemme-træning.

14 af hundene blev kørt til Nordjyllands Internat, mens de resterende fem kom til Brande Internat. Tre af hundene klarede den desværre ikke på grund af en kombination af dårligt helbred og mental tilstand.

 

Læs også

Hvalpe reddet fra social sag – Twix og Thit har fået en ny start

07-06-2025 07:28, af Benedicte Lorenzen, Dyrenes Beskyttelse

Det var en træt og tørstig hvalpeflok, der ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus i begyndelsen af foråret som en del af en social sag. Det tog heldigvis kun få uger i kærlig pleje, før flokken var klar til at kaste sig ud i nye begyndelser.

Frivillige skaber tryghed og omsorg for dyrene på internatet

24-02-2025 11:38, af Cecilie Friis Amstrup

Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.

Målrettet træning giver internathunde en ny chance

17-02-2025 08:13, af Cecilie Friis Amstrup

Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start

Færre dyreværnssager bekymrer Dyrenes Beskyttelse

24-04-2020 08:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for, at dyr i udsatte hjem kommer i klemme under coronakrisen. Dyrevelfærdsorganisationen opfordrer til at ringe 1812, hvis man har mistanke om dyr i nød

Dyreværnet jubler

13-11-2019 08:36, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I sagen om de to serbiske shih-tzu hvalpe er der nu godt nyt for hundene og for Dyreværnet

Pippi boede på internat i mere end et år

22-08-2019 15:07, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi har snakket med Dyreværnet om nogle af de hunde, som er svære at komme af med. Her får du historien om PIppi, som endte med at bo hos Dyreværnet i mere end et år

Skal vi indføre kørekort til kæledyr

21-07-2022 08:30, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Alternativet ønsker, at Danmark skal indføre kørekort til kæledyr. Med dette vil partiet forbedre dyrevelfærden i Danmark

Kampagne skal klæde danskerne på til at købe sundere hunde

23-01-2024 11:19, af Anne Cecilie Sohl

Reklamer for en fiktiv plastikkirurgisk dyreklinik skal gøre danskerne opmærksomme på, hvad bestemte typer af udseende gør ved hundenes velfærd. Målet er at reducere efterspørgslen på fremavlede karaktertræk som korte snuder, store øjne og masser af hudfolder, da disse ofte kommer med en pris for hundenes helbred. 

Dyreværnet åbner endnu en frynseklinik

10-11-2021 12:12, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

6.794 kæledyr har allerede fået hjælp: Nu udvider Dyreværnet hjælpeindsatsen til socialt udsatte borgeres kæledyr med endnu en Frynseklinik

Efterlod hund i bil

12-07-2018 09:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

På trods af utallige opfordringer i alle mulige medier, er det ikke alle, der har forstået pointen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Fra samojeder til showsuits med stil og power

26-06-2025 12:40, af Cecilie Friis Amstrup

Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer  hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.

Se alle billederne fra Vejen

24-06-2025 14:10, af Cecilie Friis Amstrup

Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Må min hund spise jordbær?

16-07-2017 10:07, af Anne Ekenberg

Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?

Hundekroen åbner hundesalon med wellness og pelspleje

29-06-2025 06:26, af Cecilie Friis Amstrup

Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Døgnet efter en operation

16-01-2022 09:57, af Astrid Holtet

At få sin hund hjem efter den har været i narkose og gennem en operation, kan være en overvældende oplevelse og give anledning til bekymring – vi ser på hvad du skal være opmærksom på det første døgn efter operationen

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?