Vi kender nok alle den slags mennesker, som har det med at kaste 34 bolde op i luften for så at tabe 35 bolde. Sådan er man ikke hos Dansk Dyreværn Århus (DDÅ). Her har man ry for at få ting til at lykkes, så når de inviterer politikere for at fortælle om nye ideer, så bliver der lyttet.
Sådan var det også mandag, da DDÅ åbnede dørene for miljø- og fødevareministeren og Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører.
Besøget startede med, at bestyrelsesformand Kalle Fisker fortalte lidt om stedet. Han fortalte blandt andet, at man i sidste uge havde skaffet nye hjem til hele 29 dyr, og at alt på internatet var ”state of the art.”
Han fortalte også, at stedet har indført gratis aflevering af dyr. Det har betydet, at mængden af indleverede dyr er steget med 53 procent, og udviklingen ser ud til at fortsætte.
De to politikere fik selv lov til at danne sig et indtryk af stedet, da de efterfølgende blev vist rundt på stedet.
Rundvisningen startede i katteafdelingen, hvor især de gode forhold for kattene og et tarzanrum, hvor kattene på skift kunne lege, vakte begejstring.
Efter et besøg hos kaninerne, kom turen endelig til hundeafdelingen. Gæsterne fik lov at møde Børge, som er blevet en vaskeægte kendishund efter at have optrådt i fjernsynet.
– Han er ikke særlig køn, men han er godt nok nuttet, lød det fra Karina Due, der beviste sin kærlighed ved at give den lille hund et ordentligt kys på munden.
Udenfor hundeafdelingen viste Kalle Fisker den første af de store drømme frem. Et vaskeægte mekka for hunde. Indtil videre er det bare en blød mark med nogle jordbunker, men snart bliver det forvandlet til 20.000 m2 hundelegeplads med blandt andet nosework og agility.
Det var en meget begejstret minister, der kiggede ud over markerne, mens Kalle Fisker fortalte om planen.
Efter en rundvisning, der til fulde beviste, at Kalle Fisker ikke havde taget munden for fuld, da han havde fortalt om stedet, drog følget tilbage til det opvarmede mødelokale.
Her fortalte Kalle Fisker om endnu en ide, som er født i hovederne på de gæve folk hos Dansk Dyreværn Århus
– Vi vil skabe Pet Welfare Summit 2020, som skal være et årligt forum, hvor eksperter, forskere og dyreelskere kan mødes og drøfte udviklingstendenser og viden på området, afslørede han.
Jakob Ellemann-Jensen tog godt imod den nye ide, og opfordrede folkene bag ideen til at huske at indsnævre emnerne, der skulle diskuteres.
– For så er der basis for, at det kan blive rigtig stort, sagde han.
Vil du læse mere om Pet Welfare Summit, kan du læse om det i HUNDEN nr. 4, der udkommer i april.
Dansk Dyreværn Århus bliver en del af Dyrenes Beskyttelse og kan dermed fortsætte med at redde efterladte og nødstedte kæledyr i Aarhus. 46 ud af 47 stemmeberettigede på gårsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte for fusionen.
På vores besøg hos Dansk Dyreværn Århus fik vi også en snak med Dennis Knudsen om hans nye titel som protektor for organisationen
Dansk Folkepartis Karina Due var også på besøg hos Dansk Dyreværn Århus mandag. Vi greb chancen og fik en snak om hendes forslag om at hunde skal kunne bortadopteres, når deres ejere sidder i fængsel
Der lever mere end 400.000 hunde af racen galgo espanol i Spanien, hvor de bruges til jagt og væddeløb. Mange af hundene lever under kummerlige forhold, og hvis de ikke duer bliver de smidt på gaden eller skudt. Dokumentaristen Yeray Lopez er bosat i Danmark og har viet sit liv til at kæmpe for et mere dyrevenligt liv for galgoerne
Det var en træt og tørstig hvalpeflok, der ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus i begyndelsen af foråret som en del af en social sag. Det tog heldigvis kun få uger i kærlig pleje, før flokken var klar til at kaste sig ud i nye begyndelser.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
I januar 2024 starter opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik på Nordjyllands Internat, der skal bidrage til at sikre, at man i fremtiden kan hjælpe endnu flere dyr samt fremme den faglige behandling. Drømmen om egen dyrlægeklinik på internatet bliver realiseret som følge af en donation på 4,4 millioner kroner fra den nordjyske fond Melsen Fonden.
Dyr kan bo på internat i op til et år, fordi ejer er fængslet og ikke vil overdrage dyret. DF vil se på loven
Der er mange gode grunde til at vælge en “brugt” hund, dvs. en omplaceringshund, I køber på et internat eller fra en familie, der ikke længere kan have hunden. Men vær opmærksom på, at det økonomiske aldrig bør være en af grundene. Selvom en omplaceringshund er billigere i anskaffelse end en hundehvalp fra en opdrætter, så er der mange faste og også uforudsete omkostninger ved at have hund. Tjek, om I har luft i budgettet til at have en hund i de mange år, den ofte kan leve
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.