Vi kender nok alle den slags mennesker, som har det med at kaste 34 bolde op i luften for så at tabe 35 bolde. Sådan er man ikke hos Dansk Dyreværn Århus (DDÅ). Her har man ry for at få ting til at lykkes, så når de inviterer politikere for at fortælle om nye ideer, så bliver der lyttet.
Sådan var det også mandag, da DDÅ åbnede dørene for miljø- og fødevareministeren og Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører.
Besøget startede med, at bestyrelsesformand Kalle Fisker fortalte lidt om stedet. Han fortalte blandt andet, at man i sidste uge havde skaffet nye hjem til hele 29 dyr, og at alt på internatet var ”state of the art.”
Han fortalte også, at stedet har indført gratis aflevering af dyr. Det har betydet, at mængden af indleverede dyr er steget med 53 procent, og udviklingen ser ud til at fortsætte.
De to politikere fik selv lov til at danne sig et indtryk af stedet, da de efterfølgende blev vist rundt på stedet.
Rundvisningen startede i katteafdelingen, hvor især de gode forhold for kattene og et tarzanrum, hvor kattene på skift kunne lege, vakte begejstring.
Efter et besøg hos kaninerne, kom turen endelig til hundeafdelingen. Gæsterne fik lov at møde Børge, som er blevet en vaskeægte kendishund efter at have optrådt i fjernsynet.
– Han er ikke særlig køn, men han er godt nok nuttet, lød det fra Karina Due, der beviste sin kærlighed ved at give den lille hund et ordentligt kys på munden.
Udenfor hundeafdelingen viste Kalle Fisker den første af de store drømme frem. Et vaskeægte mekka for hunde. Indtil videre er det bare en blød mark med nogle jordbunker, men snart bliver det forvandlet til 20.000 m2 hundelegeplads med blandt andet nosework og agility.
Det var en meget begejstret minister, der kiggede ud over markerne, mens Kalle Fisker fortalte om planen.
Efter en rundvisning, der til fulde beviste, at Kalle Fisker ikke havde taget munden for fuld, da han havde fortalt om stedet, drog følget tilbage til det opvarmede mødelokale.
Her fortalte Kalle Fisker om endnu en ide, som er født i hovederne på de gæve folk hos Dansk Dyreværn Århus
– Vi vil skabe Pet Welfare Summit 2020, som skal være et årligt forum, hvor eksperter, forskere og dyreelskere kan mødes og drøfte udviklingstendenser og viden på området, afslørede han.
Jakob Ellemann-Jensen tog godt imod den nye ide, og opfordrede folkene bag ideen til at huske at indsnævre emnerne, der skulle diskuteres.
– For så er der basis for, at det kan blive rigtig stort, sagde han.
Vil du læse mere om Pet Welfare Summit, kan du læse om det i HUNDEN nr. 4, der udkommer i april.
Dansk Dyreværn Århus bliver en del af Dyrenes Beskyttelse og kan dermed fortsætte med at redde efterladte og nødstedte kæledyr i Aarhus. 46 ud af 47 stemmeberettigede på gårsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte for fusionen.
På vores besøg hos Dansk Dyreværn Århus fik vi også en snak med Dennis Knudsen om hans nye titel som protektor for organisationen
Dansk Folkepartis Karina Due var også på besøg hos Dansk Dyreværn Århus mandag. Vi greb chancen og fik en snak om hendes forslag om at hunde skal kunne bortadopteres, når deres ejere sidder i fængsel
Nogle gange er det bedre at være gammel og klog end ung og vild. Sådan må Tristan have tænkt, da han valgte den ældste hund på et internat i Iowa, USA
Engelsk dyreinternat har taget anderledes metoder i brug for at skaffe penge til driften. De har nemlig fået hunde til at male på en ganske særlig måde. På lørdag kan du købe malerierne
Dyrenes Beskyttelse på Fyn søger netop nu nyt hjem til schæfer, der stod lænket udenfor i en måned
Der er mange gode grunde til at vælge en “brugt” hund, dvs. en omplaceringshund, I køber på et internat eller fra en familie, der ikke længere kan have hunden. Men vær opmærksom på, at det økonomiske aldrig bør være en af grundene. Selvom en omplaceringshund er billigere i anskaffelse end en hundehvalp fra en opdrætter, så er der mange faste og også uforudsete omkostninger ved at have hund. Tjek, om I har luft i budgettet til at have en hund i de mange år, den ofte kan leve
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund