Vi kender nok alle den slags mennesker, som har det med at kaste 34 bolde op i luften for så at tabe 35 bolde. Sådan er man ikke hos Dansk Dyreværn Århus (DDÅ). Her har man ry for at få ting til at lykkes, så når de inviterer politikere for at fortælle om nye ideer, så bliver der lyttet.
Sådan var det også mandag, da DDÅ åbnede dørene for miljø- og fødevareministeren og Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører.
Besøget startede med, at bestyrelsesformand Kalle Fisker fortalte lidt om stedet. Han fortalte blandt andet, at man i sidste uge havde skaffet nye hjem til hele 29 dyr, og at alt på internatet var ”state of the art.”
Han fortalte også, at stedet har indført gratis aflevering af dyr. Det har betydet, at mængden af indleverede dyr er steget med 53 procent, og udviklingen ser ud til at fortsætte.
De to politikere fik selv lov til at danne sig et indtryk af stedet, da de efterfølgende blev vist rundt på stedet.
Rundvisningen startede i katteafdelingen, hvor især de gode forhold for kattene og et tarzanrum, hvor kattene på skift kunne lege, vakte begejstring.
Efter et besøg hos kaninerne, kom turen endelig til hundeafdelingen. Gæsterne fik lov at møde Børge, som er blevet en vaskeægte kendishund efter at have optrådt i fjernsynet.
– Han er ikke særlig køn, men han er godt nok nuttet, lød det fra Karina Due, der beviste sin kærlighed ved at give den lille hund et ordentligt kys på munden.
Udenfor hundeafdelingen viste Kalle Fisker den første af de store drømme frem. Et vaskeægte mekka for hunde. Indtil videre er det bare en blød mark med nogle jordbunker, men snart bliver det forvandlet til 20.000 m2 hundelegeplads med blandt andet nosework og agility.
Det var en meget begejstret minister, der kiggede ud over markerne, mens Kalle Fisker fortalte om planen.
Efter en rundvisning, der til fulde beviste, at Kalle Fisker ikke havde taget munden for fuld, da han havde fortalt om stedet, drog følget tilbage til det opvarmede mødelokale.
Her fortalte Kalle Fisker om endnu en ide, som er født i hovederne på de gæve folk hos Dansk Dyreværn Århus
– Vi vil skabe Pet Welfare Summit 2020, som skal være et årligt forum, hvor eksperter, forskere og dyreelskere kan mødes og drøfte udviklingstendenser og viden på området, afslørede han.
Jakob Ellemann-Jensen tog godt imod den nye ide, og opfordrede folkene bag ideen til at huske at indsnævre emnerne, der skulle diskuteres.
– For så er der basis for, at det kan blive rigtig stort, sagde han.
Vil du læse mere om Pet Welfare Summit, kan du læse om det i HUNDEN nr. 4, der udkommer i april.
Dansk Dyreværn Århus bliver en del af Dyrenes Beskyttelse og kan dermed fortsætte med at redde efterladte og nødstedte kæledyr i Aarhus. 46 ud af 47 stemmeberettigede på gårsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte for fusionen.
På vores besøg hos Dansk Dyreværn Århus fik vi også en snak med Dennis Knudsen om hans nye titel som protektor for organisationen
Dansk Folkepartis Karina Due var også på besøg hos Dansk Dyreværn Århus mandag. Vi greb chancen og fik en snak om hendes forslag om at hunde skal kunne bortadopteres, når deres ejere sidder i fængsel
Mens opførelsen af en ny og topmoderne dyrlægeklinik i øjeblikket er i fuld gang hos Nordjyllands Internat i Hjallerup, kan internatet nu løfte sløret for, at der også er nye faciliteter til indendørs hundetræning samt hundemassage på vej. Det er resultatet af endnu en donation fra den nordjyske fond Melsen Fonden.
Ny undersøgelse fra Københavns Universitet peger på, at hunde fra internater oftest er helt almindelige familiehunde
Vi har snakket med Dyreværnet om nogle af de hunde, som er svære at komme af med. Her får du historien om PIppi, som endte med at bo hos Dyreværnet i mere end et år
Internatleder på Fyns Internat, Lene Frahm, oplever, at flere og flere har en mening om, hvilke dyr internatet skal hjælpe
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse