Der vil stadig være hjælp til nødstedte og dumpede dyr i Aarhus og omegn. Medlemmerne af det økonomisk nødlidende Dansk Dyreværn Århus vedtog i aftes at fusionere med Dyrenes Beskyttelse. Det skete til en ekstraordinær generalforsamling i foreningens internat i Tingskoven. Sammen vil de to foreninger samle et stærkt hold af frivillige, medarbejdere og støtter til internatet.
– Det er en fantastisk nyhed for dyrene, at der stadig vil være et internat i Aarhus, siger Anne Trane, næstformand i Dansk Dyreværn Århus.
Fusionen træder i kraft 1. september. Allerede fra første dag vil der ske en styrkelse af internatet, der har kørt på nødblus i månedsvis. Dyrenes Beskyttelse indsætter en erfaren internatleder, rekrutterer frivillige og tilfører ressourcer til internatet. Dem bliver der også brug for, når Dansk Dyreværn Århus som noget nyt skal modtage dyr fra dyreværnssager meldt til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.
Dermed får dyrene i Aarhus og omegn, der meldes til 1812, også kortere vej til husly og hjælp. I dag transporteres katte, hunde og andre kæledyr til internater i henholdsvis Brande og Viborg. I fjor blev der således indleveret 427 dyr til internaterne fra Aarhus og de omkringliggende kommuner. Langt de fleste var efterladte katte.
Det bliver også et farvel til det maget omdiskuterede navn, Voice of Pets, da Dyrenes Beskyttelse ønsker, at stedet igen skal hedde Dansk Dyreværn Aarhus.
Forslaget om fusionen kom efter længere tids væsentlig usikkerhed om det økonomiske grundlag for driften af foreningen, der siden 1948 har hjulpet nødstedte og efterladte kæledyr i Aarhus og omegn. Først og fremmest ved at huse dumpede dyr, dyr fra dyreværnssager eller dyr, som er kommet i klemme på grund af skilsmisse, sygdom eller lignende. De seneste år har foreningens økonomi ikke hængt sammen, og den helt nødvendige hjælp til dyrene var bragt i fare. Derfor har bestyrelsen arbejdet intensivt på at finde en løsning, siden de blev indsat ved en ekstraordinær generalforsamling i slutningen af maj 2021.
46 af de 47 stemmeberettigede medlemmer til den ekstraordinære generalforsamling stemte for fusionen. Hos Dyrene Beskyttelse glæder direktøren sig over opbakningen til fusionen.
– Vi er virkelig glade for opbakningen til fusionen. Vi vil holde fast i værdierne og sjælen hos internatet i Tingskoven. Det er et fantastisk internat, som fremover vil komme endnu flere dyr i området til gavn, siger direktør i Dyrenes Beskyttelse Britta Riis.
Internatet bliver en selvstændig enhed under Dyrenes Beskyttelse, og det vil stadig være muligt at støtte internatet direkte med donationer eller arv. De eksisterende medlemmers kontingenter går også ubeskåret til internatet, og lokale dyrevenner kan fremover melde sig som internatstøtte gennem Dyrenes Beskyttelse.
Servicehunde skal have nyt hjem
Mens der skrues op for hjælpen til nødstedte og efterladte dyr, skal Dansk Dyreværn Århus ikke længere uddanne og certificere service- og terapihunde. I 2019 fusionerede Dansk Dyreværn Århus med foreningen Trinitas og overtog arbejdet med psykiatriske service- og terapihunde. Dyrenes Beskyttelse vurderer dog på linje med bestyrelsen i Dansk Dyreværn Århus, at det fremover skal ske i et andet regi.
– Formålet med servicehunde er vigtigt og væsentligt, men det ligger desværre for langt fra Dyrenes Beskyttelses formål og ekspertise. Der arbejdes dog allerede på at finde en mulig løsning, der sikrer et tilbud til service- og terapihunde i området, siger Britta Riis
Voice of Pets har længe været truet af lukning, men nu har Dyrenes Beskyttelse rakt en hjælpende hånd
I fredags fandt en medarbejder fra Voice of Pets en død hundehvalp tæt på internatet. Nu efterlyser organisationen mere viden om hvalpen
I går skrev vi, at det ser rigtig sort ud for Voice of Pets. Nu melder DcH Kaløvig Hundeklub sig som støtter af organisationen med et arrangement søndag 20. juni
I det finanslovsudspil regeringen har fremlagt, er der afsat to millioner kroner til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral, der hidtil har modtaget otte millioner kroner om året
Danske dyreinternater oplever stigende pres fra hundeejere, der ønsker at indlevere deres hunde på grund af adfærdsproblemer og livsændringer. Ventelisterne vokser, og Dyrenes Beskyttelse opfordrer kommende hundeejere til nøje at overveje, hvad det kræver at holde hund.
En kvinde fra Vissenbjerg på Fyn er dømt for at have behandlet dyr groft uansvarligt
Ny undersøgelse som Epinion har lavet for Dyrenes Beskyttelse viser, at hunden er danskernes foretrukne kæledyr
Fødevareministeren afviser over for hunden.dk, at der kan være problemer i at forenkle dyreværnsloven. Dyrenes Beskyttelse og Dyreværnet er spændte på at se den nye lov i aktion
Hvad der plejer at være en pestilens for de sårbare dyr på Roskilde Dyreinternat, er i år blevet til en god oplevelse for alle
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.