Dyr vækker særlige følelser i os mennesker. Derfor er vi også villige til at tage de ekstra skridt for at hjælpe, når et dyr er i nød. Det vidner denne historie fra Dyrenes Beskyttelse om.
Onsdag d. 30. januar var en lykkelig dag. Bella havde endelig fundet en familie, der ville give hende al den kærlighed, hun fortjente. Hun blev adopteret fra Roskilde Internat, men allerede kort tid efter, fandt hun et smuthul til at slippe ud af hænderne på sin nye ejere.
Bella har en baggrund som gadehund, og derfor kom det ikke bag på personalet på internatet, at hun var fræk nok til at stikke af:
– Da vi havde hende i vores varetægt, oplevede vi også, at hun havde selektiv hørelse. Det vil sige, at hvis der skete for meget festligt omkring hende, så hverken ville eller kunne hun høre noget, fortæller Mie Munck, hundeansvarlig på Roskilde Internat.
Til gengæld mener Mie, at det er Bellas erfaring fra gaden, der har hjulpet hende til at overleve så mange dage på egen fod i naturen:
– Jeg ville så gerne vide, hvordan hun har klaret sig alene. Hvad har hun spist? Hvor har hun fundet tryghed til at hvile sig? Jeg ville give meget for optagelser fra et Go Pro kamera fra de otte dage, griner Mie Munck.
Roskilde Internat efterlyste Bella på deres Facebook side torsdag d. 31. januar, og posten blev delt mere end 4000 gange. Interessen for at finde Bella blev spredt ud til kommuner som Hedehusene, Fløng, Sengeløse, Roskilde og Taastrup, hvor bekymrede borgere frivilligt dedikerede deres tid på at lede efter Bella. Det rørte personalet på internatet:
– Vi er enormt overvældet over, at så mange mennesker ville bruge deres tid på at lede efter Bella. Nogen tog endda fri fra arbejde. Uden det gode samarbejde med dem, havde vi nok stadig ledt efter Bella, siger Mie Munck.
Nu er Bella tilbage på Roskilde Internat, men det kan godt mærkes på hende, at hun har været på fri fod i otte dage. Hendes adfærd har ændret sig til, at hun lystrer mindre og i det hele taget er blevet mere fræk, fortæller Mie:
– Bella bor hos mig, så jeg kan arbejde intenst med hende. Især indkald har vi trænet meget, siden hun kom tilbage, og først nu er hun begyndt at komme, når jeg kalder, afslutter Mie.
Dyrenes Beskyttelse vil gerne takke alle de mange frivillige, der har hjulpet Roskilde Internat med at spore Bella.
Det var en træt og tørstig hvalpeflok, der ankom til Dyrenes Beskyttelses internat i Aarhus i begyndelsen af foråret som en del af en social sag. Det tog heldigvis kun få uger i kærlig pleje, før flokken var klar til at kaste sig ud i nye begyndelser.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
I Frankrig er sommeren højsæson for at efterlade kæledyr, og det siger faktisk en hel del, da rigtig mange kæledyr efterlades i det sydeuropæiske land
Sommermånederne er travle måneder for Dyrenes Beskyttelses internater. Derfor søger organisationen venner, der vil give et ekstra bidrag i disse varme måneder
Fire store hundesager har lagt pres på internaterne hos Dyrenes Beskyttelse den sidste måned, hvor 113 hunde er blevet overdraget. I alt er 219 hunde overdraget i 2018. Dyrenes Beskyttelse efterlyser nye ejere til hundene
Mandag havde Dansk Dyreværn Århus besøg af Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) og protektor Dennis Knudsen. Årsagen var, at man i Aarhus gerne ville dele ud af nogle store ideer og vise rundt på det flotte internat
Tilbage i november 2016 blev 25 udsultede labradorer fra et sommerhus i Nordsjælland afleveret til Dyrenes Beskyttelse. Nu skal ejerne for retten
Det er absolut ikke ufarligt at levere hundefoder til ukrainske internater. Ifølge mediet TMZ er en ukrainsk kvinde blevet skudt og dræbt, da hun ville levere foder til et internat tæt på Kyiv
Dyrenes Beskyttelses internater fandt nye hjem til langt flere dyr i oktober måned end i årets øvrige måneder. 67 pct. flere dyr sammenlignet med gennemsnittet for de resterende 11 måneder
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.