Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har kigget på reglerne for kørsel med hundetrukne vogne og konstaterer, at det som udgangspunkt er tilladt på færdselslovens område. Han opfordrer derfor branchen og andre interesserede til at fortsætte kørslen på samme måde, som er praksis i dag, medmindre lodsejeren – herunder Naturstyrelsen i statens skove – har fastsat andre vilkår for kørslen. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.
Der har for nyligt været uklarhed omkring reglerne på området. Derfor har transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen bedt Færdselsstyrelsen om at se nærmere på, hvordan der kan fastsættes klare rammer for kørslen med de hundetrukne vogne. Med en bekendtgørelse skal det sikres, at kørslen kan fortsætte på en færdselssikkerhedsmæssig forsvarlig måde i samme omfang, som har været praksis hidtil.
- Kørsel med hundetrukne vogne er en sund og givende fritidsinteresse og sport, som skal være tilladt i Danmark. Og efter jeg har kigget på sagen, kan jeg konstatere, at det faktisk er lovligt på færdselslovens område. Samtidig har jeg noteret mig, at branchen har udtrykt et ønske om, at området bliver reguleret, så der ikke længere er tvivl om reglerne, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen og fortsætter:
- Da der ikke skal herske nogen tvivl om, hvor det er lovligt og trafiksikkerhedsmæssigt forsvarligt at køre henne, har jeg bedt Færdselsstyrelsen om at gå i dialog med branchen for at nå frem til en vurdering af, hvordan området kan reguleres.
Bekendtgørelsen, der forventes at træde i kraft 1. januar 2019, skal blandt andet fastsætte regler for, hvor kørslen med de hundetrukne vogne kan finde sted samt eventuelle køretøjstekniske krav til selve hundevognen.
Færdselslovens regler begrænser dog ikke lodsejerens mulighed for at regulere kørslen med hundevogne yderligere. I statens skove vil Naturstyrelsen fortsat have mulighed for at regulere kørslen med hundevogne i skoven yderligere.
For 40 år siden startede Leif Kirkeby produktion af hundemad. Han dyrkede slædehundesport med sine grønlandske slædehunde, som han synes fik en forkert kost gennem de eksisterende brands.
På Feldballe Friskole har eleverne den sidste måned lært alt, hvad der er værd at vide om Grønland. Mandag blev afslutningen på det forløb markeret med besøg af ægte hunde og ture i hundeslæde
Ny, dansk forskning peger på, at slædehunde er mindst 9.500 år gamle, og at de dengang også trak mennesker
Da Hunden.dk for et par uger siden skrev om smileyordningen i hundeverdenen, var der flere kritiske røster fremme. Vi har bragt spørgsmålene videre til Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) som her svarer på kritikken
I sagen om den manglende hjælp til hundepensioner har hunden.dk været i mailkontakt med erhvervsministeren, som vælger ikke at svare på de spørgsmål, han bliver stillet
Den megen tvivl om regler for hundetrukne køretøjer fik for et par uger siden Transportministeren til at selv at prøve at blive trukket af et spand hunde
Guldbassernes Juletræsfest samlede hunde og mennesker fra hele landet til en dag fyldt med leg, hygge og fællesskab.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Den treårige basenji Kai har opnået en imponerende andenplads i Dansk Kennel Klubs konkurrence om Årets Hund – og har samtidig en særlig plads i sin families hjerte.
Hos HUNDEN er vi i fuld gang med opsætningen af årets racekavalkade, som årligt vises i februarnummeret. Husk i den forbindelse at sende os dit favorit billede af din racevinder.
Borgerforslag om forbud mod salg, distribution og køb af nikotinposer/snus møder stor opbakning fra hundeejere, dyrevelfærdsorganisationer og politiske ordførere i kampen for dyrenes sikkerhed.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt