Man tager alle landets opdrættere og kigger på deres mobiltelefoner, indbakker og messengerbeskeder. Her opdager man, at det bugner med henvendelser om hvalpekøb, og det er desværre ikke alle henvendelser, der er lige seriøse.
Alle kenneler, vi har været i kontakt med siden coronaen brød frem, fortæller, at de oplever at få rekordmange henvendelser og nogle af henvendelserne er bare sms’er’ hvor der spørges om de har en hvalp, og hvad den koster.
Vi er endda på hunden.dk blevet kontaktet af en person, som ville vide, hvilke hunde vi havde, og da vi fortalte, at vi ikke havde hunde, bad personen om at få nummeret på en hvilken som helst kennel.
Hunde er i den grad blevet eftertragtede under krisen, og det er jo selvfølgelig godt, at flere og flere får øjnene op for hundenes fortræffeligheder, men der er nok også en stor risiko for, at flere vil få øjnene op for, at en hund ikke bare er et stykke legetøj, man kan pakke væk, når man ikke lige gider den mere.
Hos Randers Dyrehospital har man også tænkt disse tanker, og derfor inviterer de nu til inforaften for kommende hundeejere 2. september. Her vil man blandt andet kunne få svar på følgende spørgsmål:
- Hvis man overvejer at få hund eller måske allerede har truffet beslutningen, men gerne vil have mere information om racer, om hvordan man får en god start, om hundens livsfaser, hvad der kan opstå af problemer, hvorfor det kan gå skævt med mere, så bør man komme til dette arrangement. Det afholdes i samarbejde med en adfærdsrådgiver, og det er for både børn og voksne, siger dyrlæge Majbritt Bisgaard fra Randers Dyrehospital til Randers Amtsavis.
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
Ny svindelsag med hundehvalp har set dagens lys. DKK kalder svindlen kynisk og opfordrer til, at man støtter organiserede opdrættere
Prisen på hunde, katte og andre kæledyr er under Corona steget i takt med vores lyst til firbenet selskab, når vi har arbejdet hjemme eller været i isolation. Det har gjort køb af en hund eller kat til en stor investering, hvor mange har betalt 15-25.000 kroner for en firbenet ven.
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
På stort set alle medier blinker Coronavirus i diverse breakingbjælker. Men skal vi nu også til at være nervøse for vores kæledyr? Det har AniCura svaret på
For Mette Ewers endte en salg af en hvalp som en rigtig trist oplevelse. Nu ved hun ikke, hvor hvalpen befinder sig
Når påsken er overstået, kan du igen komme til træning med din hund, såfremt det foregår i små grupper og tager hensyn til retningslinjerne mod smitte af Covid-19
I dag er det kommet frem, at flere nordiske mesterskaber for hunde er aflyst. Få overblikket her
BT har lavet en ganske glimrende video med spørgmål og svar om corona og hunde. Her har de sat formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Hanne Knude Palshof, stævne, og bedt hende svare på spørgsmålene
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse