Man tager alle landets opdrættere og kigger på deres mobiltelefoner, indbakker og messengerbeskeder. Her opdager man, at det bugner med henvendelser om hvalpekøb, og det er desværre ikke alle henvendelser, der er lige seriøse.
Alle kenneler, vi har været i kontakt med siden coronaen brød frem, fortæller, at de oplever at få rekordmange henvendelser og nogle af henvendelserne er bare sms’er’ hvor der spørges om de har en hvalp, og hvad den koster.
Vi er endda på hunden.dk blevet kontaktet af en person, som ville vide, hvilke hunde vi havde, og da vi fortalte, at vi ikke havde hunde, bad personen om at få nummeret på en hvilken som helst kennel.
Hunde er i den grad blevet eftertragtede under krisen, og det er jo selvfølgelig godt, at flere og flere får øjnene op for hundenes fortræffeligheder, men der er nok også en stor risiko for, at flere vil få øjnene op for, at en hund ikke bare er et stykke legetøj, man kan pakke væk, når man ikke lige gider den mere.
Hos Randers Dyrehospital har man også tænkt disse tanker, og derfor inviterer de nu til inforaften for kommende hundeejere 2. september. Her vil man blandt andet kunne få svar på følgende spørgsmål:
- Hvis man overvejer at få hund eller måske allerede har truffet beslutningen, men gerne vil have mere information om racer, om hvordan man får en god start, om hundens livsfaser, hvad der kan opstå af problemer, hvorfor det kan gå skævt med mere, så bør man komme til dette arrangement. Det afholdes i samarbejde med en adfærdsrådgiver, og det er for både børn og voksne, siger dyrlæge Majbritt Bisgaard fra Randers Dyrehospital til Randers Amtsavis.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Dyrevelfærdssektionen ved Nordjyllands Politi har inden for de seneste uger haft en række dyrevelfærdssager vedrørende hunde, der har været udsat for det, der som minimum defineres som ”uforsvarlig behandling”.
Fem hunde er blevet beslaglagt, imens syv andre er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse. Politikommissær opfordrer hvalpekøbere til at være opmærksomme.
En hvalp er ikke til at stå for, men man skal altså lige huske, at der er masser af arbejde i at være ejer af en nuttet hvalp
På stort set alle medier blinker Coronavirus i diverse breakingbjælker. Men skal vi nu også til at være nervøse for vores kæledyr? Det har AniCura svaret på
Det skulle have været et af årets hundehøjdepunkter. Men nu er det aflyst på grund af corona. Arrangør lover at vende tilbage i 2021 med et endnu større arrangement
Lørdag var der coronasikker hundeprøve hos Sanne og Annes online hundetræning. Mange deltog og du kan se videoerne
Nu kan politiet forbyde folk at opholde sig på visse offentlige områder, hvis der flere gange har været for mange samlet pågældende sted. Det er dog stadig lovligt at lufte hund på disse områder
Udstillinger, prøver og konkurrencer er blevet aflyst, generalforsamlinger udskudt og øvrige aktiviteter sat i bero. Frivillige kræfter er sat i venteposition– alt er vendt på hovedet. Skal vi gøre noget eller hvad kan vi gøre?
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
I nogle dele af hundedanmark har nyheden om den covidsmittede hund skabt ængstelse. Det er dog unødvendigt, fastslår Dyrlægeforeningens formand Hanne Knude Palshof
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.