Max har fået et godt liv

28-03-2019 08:18, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Schæferhunden Max var i utrolig dårlig forfatning, da han kom til Dyrenes Beskyttelse. Nu har han fået nye ejere og et godt liv

Copyright Ridehesten.com
Foto: Dyrenes Beskyttelse

Max var en toårig schæferhund, da han kom til Fyns Internat. Ejerne var taget på ferie, men havde efterladt ham lænket udenfor i blæst og kulde. En bekendt blev bedt om at fodre Max én gang om dagen, men heldigvis tog denne person affære og fik reddet Max fra lænkerne.
Da Max kom til Fyns Internat, vejede han kun 28 kg, hvor en han-schæfer normalt bør veje op mod 40 kg. Da internatet delte hans historie på Facebook, tog han følgerne med storm. Over en kvart million læste historien om Max’s fortid, og deriblandt var Henrik og Lill. Det skriver Dyrenes Beskyttelse

– Vi havde kigget på en række annoncer, før vi stødte på Max. Vi ledte specifikt efter en internathund, og havde allerede en anden schæfer fra Brande Internat. Vi vil gerne se, hvor meget vi kan få ud af den slags hunde, fordi for os betyder det meget, at vi kan tilbyde dem, der har det svært, et godt liv. Alle har ret til en second chance, siger Henrik og Lill Wallström, Max’s nuværende ejere.

 

En hund med autistiske træk
Det var ikke let for internatet at formidle Max videre, da hans baggrund var uvis. Fordi det var usikkert, hvad der gemte sig inde bag pelsen, sad Max længe på internatet.
Henrik og Lill var dog ikke skræmte. Tværtimod:

– Vi havde fået at vide på forhånd, at han var en stor mundfuld, så vi skulle tilsidesætte en hel del for hundens skyld Men det gjorde vi med glæde, fordi vi selv har valgt det her projekt. Derfor rydder vi vores kalendere, når vi får en ny hund hjem. Vi giver afkald på alt det, vi kan, for at imødekomme hundens behov – ellers får vi ikke en god hund i det lange løb, fortæller Henrik Wallström.

Henrik og Lill synes endnu ikke at have oplevet noget foruroligende med Max’s adfærd på trods af, at hans baggrund er forholdsvis uvis. Men det er tydeligt, at han har manglet faste rammer og rutiner i sin forrige tilværelse:

– Han er lidt som en autist. Han har sine meget faste rutiner, og jeg tror, det er noget, han virkelig har manglet. Det finder han tryghed i, og han vågner f.eks. hver morgen på samme tidspunkt, fortæller Lill Wallström.

 

Positiv træning gav pote
Henrik har trænet hunde i flyvevåbnet og har god erfaring med positiv træning, hvor godbidder og ros er i centrum:

– Det handler om positiv forstærkning og tålmodighed. Vi træner hver dag, men det er bitte små hverdagsting, så han ikke føler det som træning. Det er først nu, efter et år, at vi f.eks er begyndt at øve dæk-øvelser. Vi har ikke travlt, og det er vigtigt, at hunden er med og synes, det er sjovt, siger Henrik Wallström.

Med daglig træning, hvor godbidder har en stor rolle, er det nødvendigt med en hund, der har masser af appetit. Og det har Max i den grad. Han vejer nu 36 kg.

– Han spiser sin mad meget hurtigt, og det tyder på, at han før har oplevet sult. Derfor er det vigtigt for os, at han ikke tror, vi vil tage maden fra ham. Han får altid lov til at spise i fred og ro, siger Henrik Wallström og afslutter:

– Vi er utroligt glade for, at vi blev de heldige ejere af Max. Pandoras æske lukkede hans indre ud, og har vist os en enormt social, kontaktsøgende og glad selvskabspapegøje. Max bliver ikke vores sidste hund med udfordringer.

 

Læs også

Frivillige skaber tryghed og omsorg for dyrene på internatet

24-02-2025 11:38, af Cecilie Friis Amstrup

Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus spiller de frivillige en vigtig rolle i hverdagen. De hjælper med at skabe en tryg og berigende hverdag for dyrene - både hunde, katte og andre dyr, der har brug for omsorg.

Målrettet træning giver internathunde en ny chance

17-02-2025 08:13, af Cecilie Friis Amstrup

Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start

Tag din hund med på Valentinsgåtur og støt en god sag

10-02-2025 14:56, af Cecilie Friis Amstrup

Gå en hyggelig tur med din bedste ven og hjælp svigtede hunde til et nyt hjem

Mesterskabets store dag

06-10-2018 12:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Verdensmesterskabet for schæferhunde går nu ind i den afgørende fase. Lørdag er dagen, hvor meget bliver afgjort og hvor Schæferhundeklubben også fejrer 100 års jubilæum

Actionfyldte fotos fra VM for schæferhunde er nu online

06-10-2022 08:48, af Bjarke Kirkegaard Nielsen
Foto|

Sidste uge var der VM for schæferhunde i Randers. Vi var med og nu kan du købe billeder derfra

En solstrålehistorie på en meget våd lørdag

20-11-2019 15:00, af Leif Richardt

Om en Schæferhund fra Schæferhundeklubben For Danmark Kreds 21 Djursland

Politihunden Max fanger fire indbrudstyve

04-06-2020 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Politihund fik maksimalt udbytte af sit arbejde i Varde i nat, hvor hele fire indbrudstyve måtte se sig besejret af schæferhunden

Ærgerlig dansk start på søndagen

02-10-2022 10:41, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

To danskere har været på banen på Cepheus Park i Randers i dag. For en af dem sluttede det alt for hurtigt

Tragisk schæferhistorie fra Fyn

05-04-2018 08:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Dyrenes Beskyttelse på Fyn søger netop nu nyt hjem til schæfer, der stod lænket udenfor i en måned

Tjekkisk sejr i IPO i Randers

08-10-2018 08:51, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det blev tjekkiske Václav Ouska, der løb med den samlede sejr i IPO i Randers. Bedste dansker blev Hugo Skov på en 27. plads

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilie Friis Amstrup

Nyhedsvagt

Cecilie Friis Amstrup

cfa@hunden.dk

Skriv til os

Mest læste

Hver pote tæller hos Dyreværnets nye internat

18-04-2025 07:00, af Cecilie Friis Amstrup

Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.

Nye instruktører klar til træningspladserne

28-04-2025 15:13, af Cecilie Friis Amstrup

19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Uklare regler gør hundeloven til en fælde for ejere

25-04-2025 09:07, af Cecilie Friis Amstrup

Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.

Hundefødselsdag med logrende haler og store smil

26-04-2025 07:29, af Cecilie Friis Amstrup

En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.

Hjertelungeorm truer danske hunde

29-04-2025 10:46, af Cecilie Friis Amstrup

Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

AFSLØRING: De 10 klogeste hunderacer

27-08-2019 08:57, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse