VM for Schæfer i Randers

22-09-2022 09:10, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

140 hunde fra 33 forskellige nationer er klar til at dyste til verdensmesterskabet i Randers sammen med deres hundeførere. Det bliver benhård konkurrence, når de mange schæferhunde indtager Cepheus Park Randers i dagene 28. september - 2. oktober 2022

Copyright Ridehesten.com
Foto: Wiegaarden/Bjarke Kirkegaard Nielsen

 

Danmark har udtaget seks deltagere til årets verdensmesterskab, der skal dyste mod nationer som eksempelvis Belgien, Canada, Finland, Holland, Japan, Sydafrika, Sydkorea og USA. Hundene skal dyste i tre discipliner; Lydighed, forsvarsarbejde og spor. I alle discipliner er det helt centralt at samarbejdet mellem hunden og hundeføreren fungerer godt.

Hunden bliver bedømt på, hvor godt den adlyder sin hundefører. Undervejs vil hunden få forskellige instrukser af sin hundefører, som den skal udføre. Hunden skal blandt andet finde en person, kaldet en figurant, som er gemt bag en skærm. Når den har fundet figuranten, skal den gø på et bestemt antal sekunder. Derefter skal figuranten løbe væk, hvilket hunden skal stoppe ved at tage greb i et specialsyet ærme, som figuranten har på.

Hunden skal herefter slippe på kommando og følge forskellige lydighedskommandoer, mens den hele tiden skal være klar til at fange figuranten, når denne løber igen. Hundene og deres hundefører kan maksimalt få 100 point i hver disciplin - og dermed maksimalt 300 point i alt.

Lydighed og forsvarsarbejde foregår på Cepheus Park Randers, mens spordisciplinen foregår i det åbne land uden for stadion. Der er adgang for publikum på Cepheus Park, hvor der kan købes billet ved indgangen. En heldagsbillet koster 110 kroner. www.detsker.dk for yderligere info.

– Er man selv hundeejer eller har interesse for hunde, så er det enormt interessant at se det samarbejde der foregår mellem hund og hundefører, fortæller eventchef Mette Bertelsen fra Randers Eventsekretariat.

Sekretariatet har valgt at støtte op om verdensmesterskabet, sådan at det for tredje gang i historien kan blive afholdt i Randers. Tidligere var i 2006 og 2018. Hovedarrangøren er Schæferhundeklubben for Danmark, der i anledningen af mesterskabet også afholder et VM-skue og et arrangement i disciplinen Nosework på Cepheus Park Randers. Skuet er en udstilling af Schæfere, der kan opleves på boldbanerne lige uden for stadion, lørdag den 1. oktober kl. 9 - 15. Nosework er en hundesport, hvor hunden får lov at bruge sin lugtesans til at søge efter dufte i forskellige miljøer. Det giver hunden både mental og fysisk stimulering og er en sjov aktivering for både hund og fører. Nosework foregår ligeledes den 1. oktober på Cepheus Park.

– Ofte er et ægtepar med schæferhunde interesseret i begge dele, hvor manden for eksempel går op i brugshundearbejdet, imens hustruen går op i udstillingen og Nosework. Derfor har vi valgt at udvide eventen med disse to discipliner, som også kan være meget underholdende og fascinerende at opleve som publikum, siger Poul Meineche Hansen, der er Schæferhundeklubben talsmand for verdensmesterskabet i Randers.

Det er tilladt for publikum til VM i Schæfer selv at have deres egen hund med på tribunerne.

Læs også

Følg med i VM finalen i lydighed

25-06-2023 09:03, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Som forudset i går har vi to danskere i VM finalen i lydighed. Hjælp lige med at krydse fingre

Forrygende dansk start ved VM i lydighed

24-06-2023 09:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Netop nu afholdes der VM i lydighed i Spanien. Efter førstedagen ligger to danskere til at komme med i søndagens finale

EDS: Dansk femteplads ved VM

20-05-2023 17:42, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det blev til en femteplads for det danske hold i dagens konkurrence i Freestyle

Hvordan får vi hundeejere til at samle lort op?

28-03-2018 15:20, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Randers er der livlig debat efter en formand for en lokal idrætsklub har brokket sig over hundelorte på fodboldbanen

Hund blev bortført i Randers

20-10-2020 11:35, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Søndag blev Camilla-Julie Skov Hansens hund kidnappet foran en Fakta i Randers. Efter længere menneskejagt lykkedes det hende at finde sin hund

Kontakt altid dyrlægen, hvis hunden har spist chokolade

27-03-2018 15:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Randers Dyrehospital har i løbet af weekenden fået tre hunde ind, der havde spist chokolade. Hundene er alle raske igen, og dyrlæge Lone Plum opfordrer hundeejere til at kontakte dyrlægen, hvis der er mistanke om, at ens hund har spist chokolade

VM for schæferhunde i Randers 2022

10-11-2021 08:52, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Til næste år tager Randers igen imod verdenseliten blandt schæferhunde, da den kronjyske hovedstad endnu engang bliver vært for VM

Regnskovsdirektør: Hold hundene i snor

03-03-2021 12:29, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I Randers undrer direktør for Randers Regnskov, Henrik Herold, sig over, at folk lufter hunde uden snor i regnskovens baghave. Det er skadeligt for naturen, mener han

Lighund på job

20-02-2015 09:59, af Nina Marie Villadsen
Det var lighunden Solo, der lørdag fandt liget af den forsvundne Bente Hoffmann i Randers Fjord

Schæferhundeklubbens IPO3 DM

14-05-2018 15:17, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

I weekenden var der DM for schæferhunde i Randers. Vi har modtaget denne lille reportage fra Randi Salzwedell

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.