For uindviede kan Lure Coursing være svært at forstå. Ved første øjekast ser det enkelt ud. En ”hare” sendes afsted på en bane. To mynder af samme race slippes herefter afsted på en bane på cirka en kilometer.
Ved målstregen kaster de to hunde sig over ”haren”, der består af nogle plasticstrimler. En kommer først og den anden kommer bagefter.
Men den første hund har ikke nødvendigvis vundet. Ude på banen står nemlig 5 dommere, der vurderer hundene efter 5 kriterier: hurtighed, udholdenhed, agility, følge og motivation. Vinderen bliver først offentliggjort noget senere på dagen, hvor alle dommeres point er lagt sammen.
På den måde er sporten ikke specielt publikumsvenlig, men lader man sig bare fascinere af hundene i frit løb på jagt efter en hare, så er sporten særdeles fascinerende for publikummet.
Mens hundene ikke er på banen, er det tydeligt, at denne sport er 100 procent på hundenes præmisser. De unge hunde under 2 år og de ældre over 6 år bliver testet mellem de to løb, de skal gennemføre. Her står dyrlæger klar til at vurdere hundenes form og fysik for at sikre, at det er forsvarligt, at hundene løber endnu et løb.
I denne weekend er den danske myndeklub vært for europamesterskaberne. Godt 900 hunde stiller til start i sporten, og det er et arrangement af en størrelse, som klubben aldrig har prøvet før. Det kan man dog ikke mærke på den professionalisme og ihærdighed, der stråler ud af de frivillige medhjælpere.
Klubben kender sine begrænsninger. Derfor er to af mesterskabets tre baner styret af udenlandske klubber. Den tyske bane har allerede ry for at være særdeles effektiv. Her er alt udstyr også lige lidt bedre end på både den hollandske og den danske bane.
— Der er faktisk altid en god stemning til disse konkurrencer, og vi har det rigtig godt med hinanden. Hundeejerne er gode til at hjælpe og støtte hinanden, og ingen er for fine til at rose de andre, hvis de har lavet et godt løb, fortæller Marianne Nielsen, der er sekretær for Myndeklubben.
Mesterskabet fortsætter søndag, hvor der er masser af gode og spændende løb, og du kan læse mere fra mesterskabet i næste nummer af Magasinet HUNDEN, som udkommer i august.
Fødevareminister Jacob Jensen viser vejen med ”den danske model for sund hundeavl”. – Vi skal have bedre dyrevelfærd for hunde, og det får vi bl.a. ved at fokusere på at vælge at bruge de sundeste avlsdyr samt at give avlstæven gode betingelser. Det skal gælde for alle hunde, der opdrættes i Danmark og ikke kun i den organiserede del af hundeopdrættet, lyder det resolut fra Jacob Jensen, minister for landbrug, fødevarer og fiskeri.
Bakterien Clostridium tetani danner en nervegift, og kan give den livsfarlige krampetilstand, der kaldes stivkrampe eller tetanus
IBD er en forkortelse for det engelske navn Inflammatory bowel disease, og dækker over en lang række sygdomme, hvor hundens tarmslimhinde forstyrres
Billeder af en ualmindelig tynd hund af racen sloughi, der hører til mynderne, har cirkuleret på de sociale medier i de sidste to døgn
Over 700 hunde er til Store Hestedag i Roskilde i weekenden. Myndeklubben er flot repræsenteret, og de afholder både udstilling og Lure Coursing
I takt med at temperaturerne nærmer sig frysepunktet, indstilles lure coursing-sæsonen for mynderne. Det gælder om at få de sidste træninger med, og i weekenden afholdt Myndeklubben en af årets sidste på Sjælland
Der lever mere end 400.000 hunde af racen galgo espanol i Spanien, hvor de bruges til jagt og væddeløb. Mange af hundene lever under kummerlige forhold, og hvis de ikke duer bliver de smidt på gaden eller skudt. Dokumentaristen Yeray Lopez er bosat i Danmark og har viet sit liv til at kæmpe for et mere dyrevenligt liv for galgoerne
At kalde 12 graders varme for arktisk klima er måske lige at stramme den. Men forestil dig du er en mynde og stammer fra varmere himmelstrøg, så var det nok en passende metafor for vejret, da Myndeklubben afholdt deres oktober udstilling på et stadion i Århus - udendørs
Fredag fik Danmark sin første Europamester i Lure Coursing nogensinde. Den dygtige hund er Eloy, som er en galgo espagnol
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.