Forestil dig, at du kaster dig ned i en veltimet glidende tackling og perfekt prikker bolden fra din modstander. Op ad dit ene ben har tacklingen givet dig et langt spor af jord fra ankel til hofte. Det klør lidt på benet, så du forsøger at kradse ind under jordlaget og nå ind til huden. Din nyklippede højre negl glider foruroligende nemt igennem jordlaget. En bussemand driller i næsen, så du fører fingeren op mod det ene næsebor og lige inden, fingeren finder vej ind i den smalle hule, opdager du, at den lugter underligt. Du lugter til den igen. Den er god nok. Den lugter af lort. Lige der finder du ud af, at det er en hundelort, der er smurt op ad dit venstre ben og nu også er kravlet ind under dn negl. En hundelort, som en hundelufter ikke har gidet samle op fra fodboldbanen.
Det er cirka sådanne situationer, man gerne vil undgå i Langå.
Men gennem den sidste tid har Idrætsklubbens formand, Morten Laursen, opdaget, at der oftere og oftere ligger hundelorte på byens grønne græstæppe.
– Hver uger er der nye lorte, og det kan godt være, at det ikke er et stort alvorligt problem, men det er altså træls. Vi skal bruge unødig tid på at fjerne dem, siger fodboldformand i Langå IK, Morten Laursen, til TV2 ØSTJYLLAND.
I disse dage er fodbolden ved at starte op i Langå. Forældrene er blevet adviseret om, hvordan de skal forholde sig til coronasituationen, når de afleverer deres små Messier, Ronaldoer og Van Bastener.
Et af punkterne på den liste, der er offentliggjort på klubbens hjemmeside er, at trænere skal gøre rekvisitter og lignende rene efter hver træning.
Derudover pålægger der også klubben et ansvar om at være ekstra påpasselige med rengøringen på stadion og i klubhuset.
Derfor irriterer det også Morten Laursen, at klubben udover at skulle bruge ekstra tid på rengøring i forbindelse med corona også skal samle op efter flere og flere hunde.
– Vi er i en speciel periode, hvor vi bruger mange ressourcer på at overholde corona-restriktionerne. Derfor er det træls at bruge ekstra tid på det her problem samtidig, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.
Vi opfordrer alle hundeluftere til at huske at samle op efter hundene. Det er vel ikke for meget forlangt.
Denne nyhed er delt mellem to historier som sammen viser de forhold nogle hunde lever under i Rumænien - Et af de lande, hvorfra der smugles hunde til Danmark
Hvorfor skal man have en speciel jakke på, når man lufter hund? Det er et af de spørgsmål, der ofte møder DogCoach, når virksomheden viser dens hundelufterjakker
England er mere end Wembley og EM i fodbold. Også i England oplever man problemer med mennesker, der køber hunde af dårlige opdrættere. Det kan Jane Broomfield skrive under på
Inden påske spurgte vi jer, hvad der skulle til for at få folk til at samle deres hunds efterladenskaber op. Der kom mange bud, og flere foreslog, at der skal flere skraldespande op
Nu er vi igen stødt på en historie om manglende opsamling af hundelort. Derfor spørger vi nu igen. Hvordan får vi flere til at samle op efter deres hunde
Tails.com har fået en række specialister til at dele deres gode råd om forstoppelse hos hunde
Jeg har lært det på den hårde måde. Godbidder er ikke bare godbidder. Det er ikke ligegyldigt hvad du tager med i godbidstasken, når du træner med hunden. I særdeleshed ikke hvis du går efter gode resultater. Hvem gider at lave noget for kedelige tørre kiks?
Lørdag i Mads og Monopolet på P4 var der et dilemma fra en lytter, der gerne ville vide, hvad hun skulle gøre ved en blind kvinde, der ikke samlede lort op efter sin hund
I Randers er der livlig debat efter en formand for en lokal idrætsklub har brokket sig over hundelorte på fodboldbanen
Antallet af hunde er eksploderet i Danmark og derfor også på Frederiksberg. Det har også betydet en stigning i antallet af hundelort
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Fra sommertræning i baghaven til 30 titler og stjernestatus. For Sofus, der fylder fire år i dag, er Sirius blevet en livsglad livsstil, og sammen med ejer Margit har han fundet en hverdag fyldt med motivation, glæde og samarbejde.