Du tager jo også fodboldstøvler på, når du spiller fodbold

01-10-2021 12:00, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Hvorfor skal man have en speciel jakke på, når man lufter hund? Det er et af de spørgsmål, der ofte møder DogCoach, når virksomheden viser dens hundelufterjakker

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

 

Siden 2016 har DogCoach produceret særligt hundeluftertøj til det danske hundefolk. Stifter, Linn Radsted, kommer oprindeligt fra hesteverdenen, hvor specialtøj historisk set har været en væsentlig vigtigere del, end det er i hundeverdenen.

– Det var faktisk først, da jeg fik min hund, Nemo, jeg fandt ud af, hvor meget hundeejere skal slæbe med på farten og til træning, fortæller Linn Radsted og fortsætter:

– Det undrede mig, at ingen anden havde tænkt tanken om en funktionel hundelufterjakke. Vi går tur med hunden to til tre gange hver eneste dag. Vi har hundeposer, godbidder, reflekser og meget, meget mere, som vi lige skal huske at have med hver gang. Så ender det ofte med, at vi degraderer en gammel jakke til at være den, vi har på, når vi lufter hund. Det er jakken, hvor der ligger gamle rester af godbidder i lommerne og som efterhånden har fået et mønster af hundepoter på fronten.

Linn Radsted endte selv med at bruge sine aflagte Equsanajakker, som hun selv havde været med til at designe for en kunde, når hun luftede hund.

– Jeg nægtede simpelthen at gå rundt med en stor, klodset og stopfyldt bæltetaske rundt om maven. En dag sagde en ven til mig, at hvis jeg kunne designe parkajakker til ryttere, kunne jeg vel bare udbygge dem med flere lommer, og så havde man en hundelufterjakke. Sådan blev ideen født, og efter et hav af designmøder, tests og prototyper blev den allerførste DogCoach jakke lanceret til det allerførste DogDays event i oktober 2016.  

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

 

Schweizerkniv eller dametaske

Selvom DogCoach nu har været i gang i fem år, bliver Linn Radsted stadig mødt af spørgsmålet om, hvorfor man overhovedet har brug for en speciel jakke at lufte hund i.

– Ja det er nok det spørgsmål, jeg oftest får. På andenpladsen kommer spørgsmålet om, hvorvidt det er hunden, der skal have jakke på, siger hun og fortsætter:

– For os handler det ganske enkelt om at gøre livet som hundeejer så enkelt som muligt. Hundeluftertøjet designes med 10 indbyggede features hvor aftagelig godbidslomme, squeaker i kraven til nødindkald, foldbare reflekser, ringe til klikker-påsætning, udtræk til hundeposer er med på listen. 

På den måde har du det hele på et sted, og så skal du bare huske at have jakken på, når du skal lufte hunden. 

Linn Radsted sammenligner hundelufterjakken med en schweizerkniv eller en dametaske, og antyder hermed også, at tøjet er til både mænd og kvinder.

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

Siden den første hundelufterjakke blev lanceret i 2016, er det blevet til flere forskellige produkter til hundeejere. Fælles for produkterne er, at de skal være funktionelle og løse en problemstilling.

– Det ligger i vores DNA, at vores produkter skal bidrage til at gøre hverdagen med hunde lettere, fastslår Linn Radsted, der faktisk slet ikke forstår, at der ikke for længst er produceret masser af påklædning specielt til hundeejere:

–  Det undrer mig virkelig. Skal man ud at spille fodbold, tager man jo også fodboldstøvler på. Man kan naturligvis sagtens spille fodbold uden, men det gør det bare meget lettere, hvis man har fodboldstøvler på.

 

Fællesskab og loyalitet

DogCoach har netop sendt den største vinterkollektion på markedet, og her har virksomheden udvidet antallet af produkter markant, ligesom farvevalget er blevet bredere.  

– Det er altid lidt svært at vide, hvad man skal gå efter. Vi starter på at designe vores kollektioner mere end 12 måneder før, de kommer ud, og det betyder jo, at vi skal vide, hvad der er oppe i tiden et år ude i fremtiden, fortæller Linn Radsted.

Indtil nu er det lykkedes for DogCoach at præsentere kollektioner, som deres kunder ser frem til at investere i.

– Hemmeligheden er sådan set, at vi lytter til vores kunder. Vi bruger meget de sociale medier til at kommunikere med vores kunder. Og spørger vores mere end 31.000 trofaste følgere  om hvad de synes om design, eller om hvilke features der ville give mening at ændre eller tilføje løbende. På den måde tester vi løbende vores produkter og designer i fællesskab med vores kunder.  

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

Succesen med denne fremgangsmåde er ikke til at tage fejl af. Typisk er 70 procent af en kollektion solgt, inden den er landet og for mange kunder er datoen for lanceringen af en ny kollektion næsten hellig.

– Vi har kunder, der sidder klar til at bestille så snart kollektionerne går live på shoppen - sidst skrev en del endda at de havde sat alarmen til på deres telefon når der blev åbnet

Vores kunder er ekstremt loyale, og det skyldes at vi lytter, bruger-involverer og at kunderne føler sig taget alvorligt, fortæller Linn

 

FOR MERE INFO OM DOGCOACH - KLIK HER

 

Det globale ansvar

Det er sket, at en vares popularitet er kommet bag på Linn Radsted. Senest med den nyeste kollektion, hvor farven brændt orange er blevet introduceret.

– Vi havde ikke forventet, at Winter Sun ville blive den mest populære, men den er simpelthen bare blevet revet væk fra den første sending af varer, fortæller hun.

Med den popularitet kunne DogCoach helt sikkert sælge flere produkter, end de gør i dag. Men at stå bag et populært tøjmærke kræver også, at man tager ansvar, mener Linn Radsted.

– Som producenter har vi da et stort ansvar for, at vi ikke oversvømmer markedet med tøj. Jeg ønsker ikke, at DogCoach bidrager til hele ”brug-og-smid-væk-kulturen.” Derfor er vores kollektioner altid af høj kvalitet med en lang holdbarhed, ligesom vi altid kun har limited edition. 

DogCoach sælger idag hundeluftertøj igennem mere end 50 dygtige forhandlere, og findes i dag i mere end 13 lande. Seneste skud på stammen er den tyske webshop, som bidrager til en yderligere satsning på det tyske marked. 

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

Tilbage i 2016 da det hele startede med lanceringen af den allerførste hundelufterjakke, lå det ikke i kortene at det var det Linn Radsted skulle leve af. 

- Som mangeårig iværksætter har jeg prøvet at skabe mange projekter og brands, men ingen har haft det take of som DogCoach. På under 2 måneder blev de 500 første jakker nemlig revet væk, og det på trods af at vi faktisk nærmest kun havde en Fb-side og en meget lowkey webshop. 

Næste gang fik vi 1000 jakker hjem, og de blev næsten solgt lige så hurtigt. Jeg synes, der er noget smukt i, at vi er vokset med vores brugere, for det er sådan DogCoach er blevet til det, det er i dag. 

Copyright Ridehesten.com
Pressefoto

Info

Efterårs- og vinterkollektionen

* DogCoach efterårs- & vinterkollektion 21 består af unikt designede outdoor produkter til alle typer af hundeejere, alle med indbyggede features.

* I oktober lanceres anden del af kollektionen, som indeholder

* Bomberjakker i unisex model, Vindtæt og 100% vandtæt med mellemforing

* Bestseller parkafrakke, over 10.000 solgt af modellen som er videreudviklet siden 2016. Vindtæt og 100% vandtæt

* Forede Hundelufterbukser

* Jumpsuit med nano-tech behandlet overflade, sørger for dragten er vindtæt og stærkt vandafvisende

* I november kommer endnu flere nyheder til kollektionen - også til herrerne

Læs også

Forårsfavoritterne fra DogCoach er LIVE

15-03-2024 09:23, af Anne Cecilie Sohl

Endelig er det forår, og tid til hundetræning og lyse aften gåture. 

Agria og DogCoach Family i nyt spændende samarbejde

15-12-2023 13:58, af Anne Cecilie Sohl

”Lad os gøre livet for hundeejere sjovere sammen” – det er udgangspunktet for det nye samarbejde mellem forsikringsselskabet Agria og det nye medlemsunivers DogCoach Family.

Nyt online hundefællesskab

18-10-2023 12:32, af Anne Cecilie Sohl

– Helt tilbage siden DogDays i 2019 har vi drømt om at kunne klæde hundeejere endnu bedre på til livet med hund - og endelig er vi klar! Nu lancerer DogCoach et nyt, online univers, nemlig DogCoach Family, som både giver inspiration, samt adgang til at lære af udvalgte eksperter indenfor alle områder af livet med hund, fortæller Founder af DogCoach, Linn Radsted.

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Kedelig tendens blandt indleverede hittehunde hos Dyreværnet

11-04-2024 11:16, af Anne Cecilie Sohl

Flere og flere hunde bliver indleveret hos Dyreværnet uden at være registreret i Dansk Hunderegister.

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Første DM i Canicross

10-04-2024 09:57, af Anne Cecilie Sohl

Søndag den 7. april blev det første Danske Mesterskab i Canicross afholdt under Dansk Canicross Forbund (DCF), arrangeret af K9Runners Mariager der stod for afholdelsen.

Hunde og hugorme er en dårlig kombination

02-04-2024 10:53, af Anne Cecilie Sohl

Selv om frosten dårligt har sluppet sit tag i jorden, er hugormen allerede vågnet fra sin dvale. På denne årstid er den stadig sløv og når ikke altid at flygte, når den hører vores hunde komme. Derfor er der risiko for, at de bliver bidt. Langt de fleste hunde overlever, men et hugormebid kan have livsfarlige konsekvenser, advarer Agria Dyreforsikring. 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.

Skal du have hund? - Vælg den rigtige race!

13-10-2017 10:10, af Marlene Goldbæk Johansen

Hvert år bliver over 12.000 raske hunde aflivet i Danmark, fordi deres mennesker ikke længere kan eller vil beholde dem.

Det er ofte hundenes adfærd, som volder problemer, og problemerne skyldes næsten altid, at ejeren ikke var ordentligt afklaret omkring det at have hund – og om det rette racevalg, inden hunden blev anskaffet.

Det er uendelig vigtigt, at man vælger en race, der passer til lige netop det liv, man lever – og at man kan honorere racens behov. Både for hundens og for ejerens skyld!

Her kan du læse de portrætter af forskellige racer, der har været bragt i magasinet HUNDEN.