Nytårsaften er fyldt med fest og sjov for de fleste danskere. Vi byder det nye år velkommen med bulder, brag og festlig stemning. For mange hunde kan denne aften dog være noget overvældende. Vi ser på hvordan du gør nytårsaften hundevenlig.
1. Luft hunden inden det går i gang
Selv for hunde, der normalt ikke er bange for fyrværkeri, kan nytårsaften være en voldsom oplevelse, især hvis man bor i byen. Sørg derfor for at lufte hunden inden det bliver mørkt, så I undgår for mange brag og fulde mennesker.
2. Lav et helle til hunden
Får man mange gæster nytårsaften, kan det godt være stressende for hunden. Sørg derfor for at den har et roligt sted, hvor den kan lægge sig og være i fred – på den måde har hunden mulighed for at vælge gæsterne og festlighederne fra, hvis det bliver for meget.
3. Pas på åbne døre
Når festlighederne går i gang, sker det ofte at døre åbnes og folk går mere ind og ud end man plejer at gøre, og glemmer man en dør, kan hunden nemt løbe ud. Især hvis hunden er bange for fyrværkeri, kan den finde på at løbe væk, og en tur ud på egen hånd kan være særlig farlig nytårsaften. Sørg derfor for at dørene holdes lukket, så hunden kan blive sikkert inden døre.
4. Pas på bordbomberne
Bordbomber, truthorn og andre sjove nytårsting, kan være meget voldsomme for hundens ører. Så overvej hvor hunden er, når der truttes og larmes indenfor.
5. Pas på glasskår dagen derpå
Især i byen kan den første dag i det nye år være fyldt med en del knuste glas og flasker. Pas godt på, hvor I går, når hunden skal luftes nytårs morgen, så hunden ikke risikerer at skære poterne i stykker.
Januar er nytårsfortsætternes tid - og mange går måske på slankekur, fordi de godt ved, at der er kommet et par kilo for meget på sidebenene. Men hvad med hunden? Flere og flere hunde vejer for meget. Og det virker desværre som om, at overvægt hos vores hunde på vej til at blive "det nye normal". Og det egentlig fair overfor hunden, når vi ved, hvor skadeligt det er for deres livskvalitet og livslængde?
Så blev det 2023, og vi håber, I kom godt ind i det
Så siger vi farvel til 2022 og goddag til 2023
Nyt finsk studie viser, at hunde, der bliver trænet, har mindre risiko for at blive præget af frygt senere i livet. Men andre ting spiller dog også ind
Mange hundeejere vil opleve at skulle aflevere en afføringsprøve fra deres hund – men hvorfor bruger man afføringsprøver og hvordan gør man, når prøven skal indleveres?
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
De fleste hunde oplever at have dårlig mave flere gange i løbet af deres liv, men hvad kan man gøre når problemet opstår?
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
I den kommende weekend den 22.-24. september afvikler Danmarks største hundeorganisation, Dansk Kennel Klub, hundeudstilling på Roskilde Dyrskueplads.
Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Tails.com har fået en række specialister til at dele deres gode råd om forstoppelse hos hunde
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?