Kom godt igennem nytårsaften

31-12-2017 08:25, af Astrid Gerd Holtet

Nytårsaften er en festlig aften, hvor vi siger farvel til det gamle år, og velkommen til det nye – men for hunden kan festlighederne være en overvældende oplevelse.

 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Nytårsaften er fyldt med fest og sjov for de fleste danskere. Vi byder det nye år velkommen med bulder, brag og festlig stemning. For mange hunde kan denne aften dog være noget overvældende. Vi ser på hvordan du gør nytårsaften hundevenlig.

1. Luft hunden inden det går i gang

Selv for hunde, der normalt ikke er bange for fyrværkeri, kan nytårsaften være en voldsom oplevelse, især hvis man bor i byen. Sørg derfor for at lufte hunden inden det bliver mørkt, så I undgår for mange brag og fulde mennesker.

2. Lav et helle til hunden

Får man mange gæster nytårsaften, kan det godt være stressende for hunden. Sørg derfor for at den har et roligt sted, hvor den kan lægge sig og være i fred – på den måde har hunden mulighed for at vælge gæsterne og festlighederne fra, hvis det bliver for meget.

3. Pas på åbne døre

Når festlighederne går i gang, sker det ofte at døre åbnes og folk går mere ind og ud end man plejer at gøre, og glemmer man en dør, kan hunden nemt løbe ud. Især hvis hunden er bange for fyrværkeri, kan den finde på at løbe væk, og en tur ud på egen hånd kan være særlig farlig nytårsaften. Sørg derfor for at dørene holdes lukket, så hunden kan blive sikkert inden døre.

4. Pas på bordbomberne

Bordbomber, truthorn og andre sjove nytårsting, kan være meget voldsomme for hundens ører. Så overvej hvor hunden er, når der truttes og larmes indenfor.

5. Pas på glasskår dagen derpå

Især i byen kan den første dag i det nye år være fyldt med en del knuste glas og flasker. Pas godt på, hvor I går, når hunden skal luftes nytårs morgen, så hunden ikke risikerer at skære poterne i stykker.

 

Læs også

Dyrenes Beskyttelse om fyrværkeri

20-03-2024 14:13, af Anne Cecilie Sohl

Affyring af fyrværkeri over mange uger har store konsekvenser for både kæledyr, landbrugsdyr, og dyr i naturen. Derudover er det en stor belastning for miljøet, som sagtens kunne undgås. Dyrenes Beskyttelse mener, at omfanget af fyrværkeri bør indskrænkes markant, særligt for private.

DKK: hjælp din hund sikkert igennem nytåret

31-12-2023 12:53, af Anne Cecilie Sohl

Hunde og fyrværkeri er en dårlig kombination, og hvert år bliver mange tusinde hunde skræmt af fyrværkeriet. Dansk Kennel Klub giver her nogle gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe hundene igennem nytårsaften.

Er din hund urolig til nytår?

25-12-2023 10:00, af Anne Cecilie Sohl

Mange hunde bryder sig ikke om nytårsfyrværkeri, da de store brag og lysglimt kan være overvældende. Og hvis de først er blevet bange, bliver det ikke nemmere året efter.

Lymfeknudekræft hos hunde

10-04-2021 10:00, af Astrid Gerd Holtet

Ligesom mennesker, kan hunde rammes af lymfeknudekræft – faktisk er det en af de mest almindelige ondartede kræftformer hos hunde i Danmark

Sidste chance for at sende favoritbillede af årets racevinder

02-01-2024 18:09, af Anne Cecilie Sohl

I morgen onsdag den 3. januar er det sidste chance for at sende favoritbilledet af din hund til årets racekavalkade der vises i det kommende februarnummer af HUNDEN.

Reddede sin hund fra flammehav

23-01-2013 14:12, af Tine Luther
Heltegerning eller dumdristighed? Efter at have reddet sig selv ud af sit brændende hus gik en amerikansk mand tilbage i flammehelvedet for også at redde sin hund ud. Han lykkedes med sit forehavende, men blev selv temmelig alvorligt forbrændt.

Mission rabies i Indien

14-10-2013 09:40, af Tine Luther
Hvert andet sekund bliver en person i Indien bidt af en hund, og dagligt dør flere end 20 mennesker en forfærdelig død af rabies. Det vil ”Mission rabies” nu være med til at lave om.

Min første hund

16-10-2017 11:48, af Cecilie Krarup

Juniorhandler og gymnasieelev Cecilie Krarup er fast blogger for hunden.dk. Her skriver hun om sit ungdomsliv med hunde, ringtræning og ambitioner inden for hundeudstillinger

Babesiose – en flåtbåren sygdom

24-06-2019 08:48, af Astrid Gerd Holtet

Med engflåtens mulige indtog i Danmark følger en flåtbåren sygdom, Babesiose, som hundeejere skal være opmærksom på

Når hunden bliver døv

03-12-2017 17:32, af Astrid Gerd Holtet

Hunde kan fødes døve eller døvheden kan komme som følge af sygdom. Vi ser lidt nærmere på hvad der sker, når hundens hørelse påvirkes 

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

Beskyt dit kæledyr mod flåtbårne sygdomme

16-04-2024 08:37, af Anne Cecilie Sohl

I takt med at temperaturerne stiger, stiger risikoen for flåtbid hos både dyr og mennesker. Derfor er det nu tid til at være ekstra opmærksom på flåter og de farer, de udgør for vores kæledyr, advarer dyrlæge, der samtidig giver gode råd til, hvordan du bedst beskytter dine firbenede venner mod de flåtbårne sygdomme, der kan have alvorlige konsekvenser for din hunds og kats helbred.

Danskerne bekymrer sig mere om deres kæledyr end om familie

25-04-2024 08:24, af Anne Cecilie Sohl

”Lykken er en varm hundehvalp”, sagde ”Radisen” Søren Bruun. Men nu viser en ny undersøgelse, at det ikke kun er lykke og glæde man investerer i, når man inkluderer en hund eller kat i familien - man får også en stor portion bekymring med i købet. 

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Rekordmange tilmeldte til hundeløb i Thyregod

18-04-2024 08:00, af Anne Cecilie Sohl

Små to måneder før Lilleskov Slot ved Thyregod ved Give igen lægger have til K9 Biathlon for alle DM og Dacia Cup er der slået deltagerrekord.

Pas på dine kæledyr blandt forårets farer

19-04-2024 12:56, af Anne Cecilie Sohl

Forårets varmere vejr får de fleste af os til at tilbringe mere tid udendørs. Vejrskiftet betyder dog også, at kæledyrsejere skal være ekstra opmærksomme på en række farer, som kæledyrene kan støde på i forårs- og sommermånederne, lyder det fra dyrlæge.

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Husk at sende jeres bedste billede til fotokonkurrencen

16-04-2024 11:14, af Anne Cecilie Sohl

Hver måned kårer vi månedens bedste læserfotos i Magasinet HUNDEN. Husk at sende jeres bedste billeder ind inden den 20. i måneden 

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

Når immunsystemet angriber

16-05-2022 08:55, af Astrid Holtet

Immunmedieret thrombocytopeni hos hunde er en sygdom, hvor immunsystemet angriber og ødelægger hundens blodplader