Baglænskædning er en træningsform, hvor man så at sige vender hele processen på hovedet. Den primære forskel på forlænskædning og baglænskædning er om man bevæger sig fra start til slut i adfærdskæden eller omvendt.
Laver man en forlænskædning, starter man med den første adfærd og kobler så den næste på. Sådan fortsætter man, indtil hele kæden er koblet sammen.
Skal man for eksempel ud at gå med sin hund, er der en adfærdskæde, som hunden skal gennemføre. Det kan for eksempel være, at hunden sætter sig, bliver siddende og får snor på, døren åbnes og på ”værsgo” går man sammen ud ad døren.
Her består adfærdskæden af ”sit”, ”vent” og ”gå fremad”. At komme udenfor er hundens belønning.
Skal man lære hunden det samme gennem baglænskædning, vil man starte med det sidste punkt. Altså ”gå fremad.” Når hunden har styr på dette, kobler man ”vent” på. Når hunden har styr på ”vent”, får den igen belønningen ved at komme ud. Slutteligt kobler man ”sit” på, og kæden er komplet.
Den store fordel ved baglænskædning er, at hunden hele tiden bevæger sig mod noget den kender godt. Det bliver den sidste del af kæden, hunde gennemgår flest gange, og derfor vil hunden hele tiden have noget kendt foran sig. Det gør tingene lettere at huske for hunden.
Vil du læse mere om baglænskædning, kan du læse Astrid Gerd Holtets glimrende artikel om emnet i det nye HUNDEN, som rammer postkasserne i denne uge. Artiklen står på side 20-26.
Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Hos hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Her får I denne måneds klumme fra HUNDEN. Det er Ove Dam Hedegaard, der er jagthundekonsulent i Danmarks Jægerforbund, der har skrevet den
I går forsvandt hunden Alba fra sit hjem i Erritsø ved Fredericia. Hun er stadig ikke fundet
De fleste hundeejere vil aldrig vil lade det gå ud over deres firbenede venner, når der skal spares. De vil hellere spise havregrød end skære ned på godbidderne til Fido. Men i disse tider med kraftigt stigende priser kan det alligevel være en god idé at give hundebudgettet et eftersyn
Hver måned udvælger HUNDENs professionelle fotografer de bedste pletskud af jeres smukke hunde. Månedens tre flotteste billeder bliver bragt i magasinet HUNDEN, og alle tre får tilsendt lækre foderpræmier fra Gilpa.dk.
Hunde, høj musik og højt humør er kodeordene denne weekend, når Dansk Kennel Klub afholder årets afsluttende udstilling i MCH Messecenter Herning. Se hunden.dk's stemningsvideo fra udstillingen
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?