Baglænskædning er en træningsform, hvor man så at sige vender hele processen på hovedet. Den primære forskel på forlænskædning og baglænskædning er om man bevæger sig fra start til slut i adfærdskæden eller omvendt.
Laver man en forlænskædning, starter man med den første adfærd og kobler så den næste på. Sådan fortsætter man, indtil hele kæden er koblet sammen.
Skal man for eksempel ud at gå med sin hund, er der en adfærdskæde, som hunden skal gennemføre. Det kan for eksempel være, at hunden sætter sig, bliver siddende og får snor på, døren åbnes og på ”værsgo” går man sammen ud ad døren.
Her består adfærdskæden af ”sit”, ”vent” og ”gå fremad”. At komme udenfor er hundens belønning.
Skal man lære hunden det samme gennem baglænskædning, vil man starte med det sidste punkt. Altså ”gå fremad.” Når hunden har styr på dette, kobler man ”vent” på. Når hunden har styr på ”vent”, får den igen belønningen ved at komme ud. Slutteligt kobler man ”sit” på, og kæden er komplet.
Den store fordel ved baglænskædning er, at hunden hele tiden bevæger sig mod noget den kender godt. Det bliver den sidste del af kæden, hunde gennemgår flest gange, og derfor vil hunden hele tiden have noget kendt foran sig. Det gør tingene lettere at huske for hunden.
Vil du læse mere om baglænskædning, kan du læse Astrid Gerd Holtets glimrende artikel om emnet i det nye HUNDEN, som rammer postkasserne i denne uge. Artiklen står på side 20-26.
Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Hos hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Har du tjekket, om du har blåbær tilbage på busken? Måske har hunden eller hønsene allerede været der og taget de søde, blå bær. For godt, det smager de. Og sunde er de også – også for vores hunde.
Selvom de bedende hundeøjne kan være svære at modstå, er det vigtigt at tænke over, hvad din hund får fra julebordet. Med den rette omtanke kan du forkæle din firbenede ven uden at sætte dens helbred på spil.
Mange børn længes efter sne. Denne schæfer har det sikkert på samme måde lige nu. Billedet er taget af Susanne W. Søgaard
Ikke alle kan være lige gode til gemmeleg, og godt det samme, for hvis nu denne islandske fårehund havde været lidt bedre til at gemme sig, havde Vibe Rikskov fra Tranbjerg ikke fået dette fantastiske billede.
Gilpa er sponsor for fotokonkurrencen i HUNDEN, hvor man hver måned kan vinde flotte præmier
Hvis du har have, kender du det sikkert. Man er i færd med at slå græs, og pludselig breder duften af hundeprut sig. Sekunder efter har du trådt i den selv samme prut. Øv også! Heldigvis har mange jo ferie i netop disse dage, så hvorfor ikke bruge noget af den på at bygge et fint WC til hunden i et passende hjørne af haven?
Når årets sidste udstilling i DKK-regi åbner dørene i Herning lørdag, er HUNDEN naturligvis med, og vi har brug for din hjælp
Når Mette i årets udgave af DR’s Gift ved første blik græder over tabet af sin elskede hund, Gunnar, så er hun ikke alene. En ny, dansk undersøgelse viser, at næsten halvdelen af danske hundeejere oplevede sorgen ved at miste hunden lige så stærkt, som hvis de havde mistet et familiemedlem eller en nær ven
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
I "Din kompetente hund" formidler tre af landets førende hundeeksperter ny og forskningsbaseret viden om hunde, der kan hjælpe os med at forstå hundens natur og behov.
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste