I Norge balancerer kennelklubben stadig på randen af en konkurs. Vi har været i kontakt med politisk rådgiver Kjetil Vatakar Johansen, som fortæller om status netop nu.
– Situationen er bedre, end den har været, men det er stadig en alvorlig situation for NKK. Takket være indsatsen fra et samlet Hunde-Norge er vi reddet frem til midten af oktober. Den umiddelbare konkursfare er altså overstået, selvom Norsk Kennel Klub befinder sig i en særdeles vanskelig økonomisk situation. Vi er stadig afhængige af at få kompenseret meget af vores tab fra myndighederne, fra hvem vi foreløbig ikke har fået nogen økonomisk støtte ind på vores konto. Det er især et samlet Hunde-Norge, der holder NKK i gang, fortæller han og fortsætter:
– Samlet set kommer cirka 73 procent af vores indtægter fra tjenester, som lige nu er hårdt ramt af corona-pandemien. Derudover var Norge hårdt ramt af en alvorlig hundesygdom sidste år, som førte til, at vi også dengang måtte aflyse de arrangementer, der bringer klubben indtægter. Den lille opsparede økonomiske buffer, vi havde, blev allerede brugt dengang. Vi har været nødt til at afskedige de fleste af vores ansatte, og selvom NKK plejer at have en sund økonomi, har vi naturligvis taget alle tænkelige forholdsregler for at spare på udgifterne.
Kjetil Vatakar Johansen lægger ikke skjul på, at NKK har mødt stor hjælp og støtte fra klubbens medlemmer, men spørgsmålet er om den hjælp er nok.
– Al den støtte vi har fået fra vores egne klubber, forbund og regioner, medlemmer, enkeltpolitikere og andre har vist os, hvor stor betydning NKK har for samfundet. Det har givet os tro på, at også myndighederne vil forstå vigtigheden af at bevare NKK, og at vi vil få hjælp til at overleve. Men indtil vi faktisk får denne politiske hjælp, er NKK ikke helt reddet, siger han.
Indtil nu har den Norske Kennel Klub ikke oplevet den store hjælp fra politisk side, der har nærmere været tale om hjælp fra enkelte politikere.
– Myndighedernes redningspakker har vært udformet på en måde, som har gjort, at NKK ikke har kunnet få særlig stor hjælp. Vi har gjort alt, vi kan for at få politikernes opmærksomhed på dette. Enkelte politikere fra oppositionspartierne har været i samtale med NKK og bragt vores spørgsmål og bekymringer videre til Stortinget, sådan at vores stemme kan blive hørt der. Det er vi meget taknemmelige for. Nu må vi så se, om det faktisk fører til konkret hjælp til vores situation, og om myndighedernes redningspakker nu bliver justeret nok til at hjælpe NKK på en tilstrækkelig måde, lyder det fra Kjetil Vatakar Johansen, der gerne vil takke hele Hunde-Norge for støtten.
– Vi har oplevet en hel enorm stor støtte fra alle vores medlemmer, men også fra helt almindelige mennesker i Norge, som kan se, at et Norge uden DKK vil være skrækkeligt. Det er vi meget taknemmelige for.
En bemærkelsesværdig rejse til Norge sikrede den 10-årige labrador retriever Inka en plads i historiebøgerne. Hendes ejer, Ida Madsen, ser tilbage på en uforglemmelig tur, der kulminerede med titlen Norsk Vildt- og Fersksporchampion.
I denne weekend gik startskuddet på verdens største digitale velgørenhedsevent for hunde, Agria Hundegåtur. Hundeejere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og Frankrig deler hundens gåtur på de sociale medier og støtter hundevelfærd. Lørdag og søndag gik danske hundeejere og samlede penge ind til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
Efter domsafsigelsen i Norge, der forbyder opdræt af Cavalier King Charles Spaniels med NKK stambog (Norsk Kennel Klub), har der, i danske medier, været fokus på sundheden i de danske hunde - herunder Cavalier King Charles Spaniel.
Siden 1948 har Dansk Dyreværn Aarhus hjulpet dyr i nød. I dag hedder stedet The Voice of Pets, og herfra melder man i en pressemeddelelse, at man er konkurstruet
10 millioner norske kroner. Det er prisen for at redde vores nordiske broderklub fra at gå konkurs
Mandag holdt kennelklubben i Norge ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde. De besluttede blandt andet, at der ikke skulle sendes landshold til konkurrencer i udlandet
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Skolehunden James blev nøglen til eksamensro og succes for Magnus i 9. klasse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Helen Riis og hendes kæreste rejser til Norges fjelde med deres hunde, hvor de oplever naturens storhed, fysisk udfordring og et stærkt fællesskab. Vandreturene er krævende og kræver både træning, planlægning og godt udstyr, men giver uforglemmelige minder og dyb samhørighed.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Når først beslutningen er taget, og drømmen om en lille, logrende hvalp går fra tanke til realitet, kan det være svært at lægge følelserne helt på hylden for at forholde sig til de lidt mere praktiske sider af hvalpekøbet. Men før du lader dig rive med af nuttede hvalpehoveder, små poter og den bløde hvalpemave, er der måske noget, du ikke helt har stillet skarpt på endnu.
Her i sommerferien tager vi fat i nogle af de raceportrætter, som tidligere er blevet bragt i Dansk Kennel Klubs medlemsmagasin HUNDEN.
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet