Ungarn leverer i den grad nyheder inden for hundeforskning netop nu. Her er et af de eksperimenter, hvis resultat nok kommer bag på de fleste.
For hvilken hund er bedst til at lære fra fremmede?
Er det hunde, der bruger det meste af sin vågne tid på at være glad og logre med halen, eller er det hunden, der ser på verden med et lidt mere gnavent udtryk?
Svaret er, ifølge den ungarske undersøgelse, at den gnavne hund er bedre til at lære fra fremmede mennesker.
Selve eksperimentet gik ud på, at der blev lagt en godbid inde i en v-formet indhegning. Hunden kunne se godbidden, men den kunne ikke nå den.
For at komme til den lækre godbid skulle hunden gå udenom hegnet og længere væk fra godbidden. Noget som ligger hunden meget fjernt at gøre.
Hundene skulle løse opgaven på tre måder.
Da hundene slev skulle løse opgaven, var der ikke nogen forskel på, hvor mange af de glade og hvor mange af de gnavne, der gennemførte.
Det samme gjaldt når hundene blev guidet af deres ejer, men når det var en fremmed, der viste vejen, var der langt flere af hunde med et gnavent udtryk, der løste opgaven.
Peter Pongracz, der forsker i samspillet mellem hunde og mennesker på Eotvos Lorand universitetet i Budapest, indrømmer, at det var svært at adskille de to grupper af hunde.
– Det var svært, fordi vi jo ikke ledte efter hunde, der var direkte aggressive. Det var de hunde, som bare har et lidt gnavent udtryk, siger han til New York Times.
Indtil videre har man ikke kunnet afgøre, hvad der er årsag til forskellen, men det er naturligvis noget, forskerne vil kigge nærmere på.
Ungarsk forskning viser, at hunden rent faktisk forstår, hvad du siger til den. Det er ikke bare måden, vi siger tingene på, den forstår. Den forstår også selve ordene
Et studie fra Ungarn peger på, at grise er lige så intelligente som hunde og endda mere selvstændige
Ny forskning viser, at hunde og deres ejere ofte har mere til fælles, end man skulle tro - både i udseende og personlighed.
Nyt studie beviser, at hunden kan genkende din stemme, og kan sortere i stemmer, der ligner din
Menneskets bedste ven har en positiv effekt på studerendes stress- og energiniveau, viser forskning. Men særligt som ung er det afgørende, at man køber den rigtige hund, der passer ind i et travlt studieliv, fastslår dyrlæge
Gider du ikke X-Factor eller Versus lørdag aften, så kan du slå over på DR2 og se hele tre udsendelser om hunde
Gitte Morell har skruet ned for opdræt og udstilling, men op for design og detaljesans. Med tøjmærket, CBK, producerer hun suits, der kombinerer bling og bevægelse, og som i dag bæres af udstillere i hele verdenen.
Du kan nu finde alle billeder fra udstillingen i Vejen online.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?