Forskning: Hvalpehold gør hunden mere trænbar

12-04-2022 12:40, af Astrid Gerd Holtet

Studie fra Spanien viser at hunde bliver lettere at træne, hvis de deltager på et hvalpehold, samt at en række adfærdsproblemer kan forebygges med tidlig træning

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Som ny hundeejer er det vigtigt at give den lille hvalp en god start på livet, og mange vælger derfor at deltage på et hvalpehold. Tidligere studier har da også peget på, at netop hvalpehold kan øge hundens chancer for at blive en velfungerende familiehund.

Studie viser, at netop hvalpehold kan være et vigtigt værktøj, når hvalpen skal hjælpes godt fra start, og understreger vigtigheden af den tidlige træning.

Spansk studie peger på fordele

Studiet, der er udgivet i tidsskriftet Journal of Veterinary Behaviour, viser at deltagelse på et hvalpehold, kan have en række positive effekter på hunden senere i livet.

Forskerne bag studiet, fra det spanske universitet i Santiago de Compostela, sammenlignede en gruppe et år gamle unghunde, der havde deltaget på et hvalpehold, med en gruppe jævnaldrende, der ikke havde trænet som hvalpe. Gennem et omfattende spørgeskema spurgte de ind til hundenes adfærd.

Sammenligningen viste, at hunde, der havde deltaget i hvalpetræning, var mere trænbare når de nåede et årsalderen, end de hunde, der ikke havde gennemgået samme træning. Derudover havde de mindre tendens til problemer som for eksempel lydfølsomhed, utryghed ved berøring samt aggression overfor andre hunde. Alt sammen noget, der kan give alvorlige problemer senere i livet, og som i sidste ende kan være årsag til omplaceringer eller aflivninger.

Ud fra deres resultater konkluderede forskerne, at hvalpetræning kan hjælpe med at forebygge adfærdsproblemer senere i livet, og peger på det som et vigtigt værktøj man kan bruge, hvis man vil sikre sin hund en god start på livet.

 

Læs også

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Vovsevenlige spisesteder? Her er reglerne

06-07-2024 14:10, af Anne Cecilie Sohl

Sommervejret har indtaget Danmark, og med det er der en stigende tendens til at se hunde som velkomne gæster på cafeer og restauranter rundt om i landet. Trods dette er det stadig få hundeejere, der regelmæssigt medbringer deres firbenede venner, når de går ud at spise.

Forberedelserne til stort hundeløb er i fuld gang i Mariager

25-06-2024 09:18, af Anne Cecilie Sohl

Allerede nu har over 550 tilmeldt sig stort terrænløb med hund i Mariager i midten af august og ikke mindst nordjyderne har taget godt imod det nye initiativ.

Lær hvalpen at give slip

12-07-2018 08:40, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Vi kender det udmærket. En hvalp er kommet til verden, og næsten før den rigtig har fået øjne, hænger den med gabet om ens nye dyre sko. Her er lidt tips fra Spanielbogen til, hvad man kan gøre

Coretræning afhjælper korsbåndsskader

09-03-2022 15:19, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

En stor amerikansk undersøgelse fra Washington State University har kigget på skader hos agilityhunde, og hvordan man forebygger korsbåndsskader

Annoncørbetalt indhold: 5 Gode råd til dig, som skal have hvalp

16-11-2019 09:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Det er en stor beslutning at anskaffe sig en hundehvalp. Foruden det vigtige arbejde i at vælge den rigtig hunderace, er der også en række andre ting, man skal være opmærksom på, når hvalpen skal flytte hjemmefra og med hjem til dig.

Kysser du din hund

12-04-2022 08:05, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Ifølge New York Post advarer flere forskere nu mod at kysse hunden, da hundens mund kan være fyldt med bakterier, der kan gøre dig syg

Hunden kan genkende dit humør

17-02-2015 09:18, af Nina Marie Villadsen
Ifølge ny østrigsk forskning er hunde i stand til at skelne glade ansigter fra vrede

Ny forskning dokumenterer besøgshundes effekt på ældre og demensramte

23-07-2013 09:41, af Tine Luther
Besøgshunde på plejecentre skaber glæde for få midler! Besøgshunde til ældre og demensramte virker. Det er konklusionen i et netop offentliggjort forskningsprojekt fra TrygFonden. Hunde giver umiddelbar respons til de ældre og demensramte, og sammenlignet med robotsæler og demensbamser er det også hundene, som er bedst til at fastholde de ældres lyst til at tale til dem. Den nye viden peger på, at kommunerne på en relativ nem og billig måde kan forbedre trivslen og hverdagen blandt beboerne på plejecentrene.

Er hunde særligt kloge?

04-06-2021 12:21, af Astrid Gerd Holtet

En gennemgang af forskningen inden for hundes intelligens peger på, at vi måske har en tendens til at overvurdere vores firbenede familiemedlemmer

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Anne Cecilie Sohl

Nyhedsvagt

Anne Cecilie Sohl

acs@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

7 vigtige symptomer på sygdom, som du skal holde øje med

14-01-2022 15:00, af Astrid Gerd Holtet

Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende   

10 tegn på kræft hos hunde

26-06-2021 10:10, af Astrid Gerd Holtet

Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse

Seniorhunden – 10 ting der sker når hunden bliver gammel

15-10-2017 12:03, af Astrid Gerd Holtet

Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden. 

Må min hund spise ærter?

03-08-2017 13:25, af Anne Ekenberg

Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni.  Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.

Dyreværnet tager gratis imod dit dyr

16-06-2020 08:46, af Bjarke Kirkegaard Nielsen

Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet

8 tegn på øjenproblemer

20-07-2022 10:37, af Astrid Gerd Holtet

Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt

Dyrlægens anbefalinger: Sådan beskytter du din hund i sommervarmen

23-07-2024 10:43, af Anne Cecilie Sohl

Mens mange danskere foretrækker varme sommerdage, kan høje temperaturer ofte være en udfordring for hunde. Derfor er det vigtigt, at hundeejere er bevidste om, hvordan man undgår potentielle farer som hedeslag, solskoldning og brændte poter, lyder opfordringen fra chefdyrlæge hos AniCura.

Fem gode råd til sårpleje hos hunde

05-02-2021 15:11, af Astrid Gerd Holtet

Hvad kan du gøre hvis din hund får et sår – og hvornår bør du ringe til dyrlægen?

Symptomer – unormal urinering

18-03-2022 15:21, af Astrid Holtet

Tisser hunden mere end den plejer, mindre end den plejer, oftere end den plejer - eller er den begyndt at tisse indenfor? Det kan være tegn på, at den er noget galt. Ændret urineringsmønster, er et almindeligt symptom på en lang række forskellige sygdomme hos hunde

10 grunde til hundens slikken

15-01-2016 10:36, af Tine Luther
Hunde slikker på hvad som helst af mange forskellige årsager. En hund plejer bl.a. sin pels og afslører sit humør med tungen, den viser sin kærlighed og sin plads i hierarkiet samt knytter bånd til sine hvalpe. Huffinton Post har opstillet ti grunde til, at hundens tunge er et vigtigt redskab.