Som ny hundeejer er det vigtigt at give den lille hvalp en god start på livet, og mange vælger derfor at deltage på et hvalpehold. Tidligere studier har da også peget på, at netop hvalpehold kan øge hundens chancer for at blive en velfungerende familiehund.
Studie viser, at netop hvalpehold kan være et vigtigt værktøj, når hvalpen skal hjælpes godt fra start, og understreger vigtigheden af den tidlige træning.
Spansk studie peger på fordele
Studiet, der er udgivet i tidsskriftet Journal of Veterinary Behaviour, viser at deltagelse på et hvalpehold, kan have en række positive effekter på hunden senere i livet.
Forskerne bag studiet, fra det spanske universitet i Santiago de Compostela, sammenlignede en gruppe et år gamle unghunde, der havde deltaget på et hvalpehold, med en gruppe jævnaldrende, der ikke havde trænet som hvalpe. Gennem et omfattende spørgeskema spurgte de ind til hundenes adfærd.
Sammenligningen viste, at hunde, der havde deltaget i hvalpetræning, var mere trænbare når de nåede et årsalderen, end de hunde, der ikke havde gennemgået samme træning. Derudover havde de mindre tendens til problemer som for eksempel lydfølsomhed, utryghed ved berøring samt aggression overfor andre hunde. Alt sammen noget, der kan give alvorlige problemer senere i livet, og som i sidste ende kan være årsag til omplaceringer eller aflivninger.
Ud fra deres resultater konkluderede forskerne, at hvalpetræning kan hjælpe med at forebygge adfærdsproblemer senere i livet, og peger på det som et vigtigt værktøj man kan bruge, hvis man vil sikre sin hund en god start på livet.
Et liv uden gåture, tryghed eller selskab – og med mundkurv på. Sådan begyndte tilværelsen for Jessi, en sort pudelblanding, der aldrig havde fået lov at være hund på hundens præmisser. Først da hun blev indleveret på Dyrenes Beskyttelses internat i Nordjylland, begyndte rejsen mod et bedre liv.
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Mange steder i Danmark, såvel som i udlandet, er besøgshunde blevet en værdifuld måde at forbedre syge og ældres livskvalitet. Ved at komme på besøg på hospitaler og plejehjem, kan hundene sprede glæde hos beboerne, men hvordan oplever hundene besøget? Et nyt amerikansk studie har forsøgt at give et svar!
Ny forskning peger på, at mennesket måske tæmmede ulvene, fordi mennesket ikke kunne tåle den hårde stenalderkost
Vand i hovedet, også kaldet hydrocephalus, er en tilstand hvor hunden har for meget hjernevæske i hjernen, og tilstanden kan være medfødt eller udvikles som følge af andre problemer
En hunds kognitive evner har stor betydning for hvorvidt den kan blive en god service- og arbejdshund, viser studie fra Arizona Canine Cognition Center
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Golden retrievere, is, glade familier og en brandbil fyldt med vand og god stemning. Guldbasseklubbens brandmandsdag blev en uforglemmelig fest for både to- og firbenede.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Mynderne sprinter gennem det nordjyske landskab med blikket stift rettet mod den kunstige hare. Lure coursing forener fart og fokus med glæden ved at se hundene udleve deres medfødte instinkter i et varmt fællesskab blandt hundeejere.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Engelsk bulldog, fransk bulldog og mops er blandt de mest populære og elskede hunderacer i Danmark og er kendte for deres nuttede udseende, kompakte bygning og store personlighed. Deres karakteristiske korte snude er dog desværre også årsag til helbredsmæssige udfordringer.
Den elskede schipperke Ludo blev på hans 14 års fødselsdag fejret med flag og forkælelse på Rold Gl. Kro - Danmarks første hundekro af hans ejer, Ann-Christina Nielsen, som har fulgt ham tæt gennem et langt hundeliv med både sygdom, triumfer og kærlighed.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet