Når hunden ikke synes godbidderne er interessante, må man finde noget andet der er - og her kommer Premacks ind i billedet! Dr. David Premack var en amerikansk professor i psykologi, og han var den første til at beskrive det princip, som senere blev kendt som Premacks princippet.
Et princip de fleste af os nok er stødt på i vores barndom, eller selv ubevist har brugt i vores børneopdragelse, når vi har sagt noget i stil med; ”Hvis du spiser din broccoli, må du gå fra bordet og lege!”. Det er netop kernen i Premarks princip – at en adfærd, som individet gerne vil udføre, som for eksempel at lege, kan bruges til at belønne en adfærd som individet helst ikke vil udføre, som for eksempel at spise sin broccoli! Sagt med andre ord, så kan enhver ting, som hunden gerne vil, bruges til at belønne noget, som den har mindre lyst til at gøre.
Mange hundeejere bruger Premarcks princip, hver gang de tager snoren af hunden og lader den løbe. Beder man sin hund om at sætte sig ned, inden karabinhagen åbnes, og får hunden først lov til at løbe afsted, når den har sat sig, så har man belønnet sin hund for at sidde stille, præcis på samme måde, som barnet blev belønnet for at spise sin broccoli.
For at bruge Premarcks princip skal man altså blot finde ud af, hvad hunden har mere lyst til at gøre, end det man gerne vil have den til – og så bruge det som belønningen.
/Astrid Holtet, dyrlæge
Læs mere om Premarks princip og alternativer til godbidderne i denne måneds udgave af HUNDEN.
Fløjtetræning er en utrolig effektiv metode til at kommunikere med din hund, og med engagement og konsekvens kan det være et værdifuldt redskab til klar kommunikation og stressfrie hundeeventyr
Hos Dyrenes Beskyttelse Aarhus arbejder hundeadfærdsinstruktører målrettet med træning, der styrker hundenes selvtillid og giver dem de bedste forudsætninger for en ny start
Hos hunden.dk bringer vi både store, små, sjove eller bevægende historier. Det kan f.eks. være om træning, adfærd, arrangementer, udstillinger, oplevelser eller sundhed - alt sammen i relation til vores elskede hunde.
Det har altså ikke været den fedeste sommer indtil videre. Ikke én eneste rigtig sommerdag ifølge DMI. En sommerdag er defineret som en dag, hvor temperaturen i hele landet er over 25 grader. Og nu regner det igen…
Kan en hund egentlig være sur på sin ejer i længere tid og hævne sig over en manglende gåtur eller for få godbidder. Nej, mener amerikaner. Hvad tror du?
Grøntsager kan være et sundt supplement til hundens kost, men hvilke er sikre, og hvilke bør undgås?
Der er mange måder hvorpå vi mennesker fortæller at vi holder af hinanden, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Derfor får du her 16 måder du kan bruge til at afkode hvornår og hvordan din hund forsøger at fortælle den elsker dig.
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse