Det er sjældent at eneste krav til, at ens hund er egnet til en opgave er, at den skal have bumser eller røde knopper. Ikke desto mindre er det netop den slags hunde, der netop nu efterlyses til et forskningsprojekt.
Projektet handler om at finde frem til den optimale behandlingslængde, der mindsker udviklingen af antibiotikaresistens i fremtiden.
Hunde i alle aldre og af alle racer kan deltage, og kommer hunden med i projektet, får man:
Forløbet inkluderer dog ikke honoraret for første konsultation.
For yderligere information omkring projektet kan man kontakte en af de fire klinikker, der er med:
Universitetshospitalet for familiedyr
1870 Frederiksberg
tlf 35 33 29 30
Dyrlæge Boysen
2830 Virum
tlf. 69 15 26 96
AniCura Aarhus Dyrehospital
8260 Viby
tlf. 86 28 27 88
AniCura Sydvet Dyrehospitaler
6560 Sommersted
tlf. 74 25 25 25
Flere end 59 procent af alle sportshunde, dvs. hunde, der deltager i aktiviteter og konkurrencer, bliver udsat for skader. Det viser en ny undersøgelse, udført for Agria og SKK Forskningsfond. Undersøgelsen identificerer desuden de mest almindelige skader og deres risikofaktorer samt hvilke racer, der er mest sårbare.
Vidste du, at din hunds tarme huser billioner af mikroorganismer, der har afgørende betydning for dens sundhed og velvære? Det, du fodrer din hund med, påvirker ikke kun dens ernæring, men også sammensætningen af dens tarmbakterier, og det kan have langt større konsekvenser, end du tror.
Forskning i forladte hunde giver indblik i genetiske tilpasninger til ekstreme miljøer.
Overvægtige hunde kan leve op mod 2,5 år kortere sammenlignet med normalvægtige hunde. Det er resultatet af en ny undersøgelse fra University og Liverpool og Mars Petcares WALTHAM Centre for Pet Nutrition.
Skal du fremover have kremeret dit afdøde kæledyr, kan du stadig få det gjort hos Dansk Dyrekremering, som dog nu er købt af Anicura
Det er højsæson for flåter, og det er ikke kun hunde, som lige nu er i fare for at blive bidt. Hundeejere har nemlig større risiko for flåtbid, og derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom, når man færdes i naturen. Sådan lyder det fra dyrlæge hos AniCura, som her fortæller, hvilke forholdsregler du bør tage som hundeejer
Hvert år rammes kæledyr af ondartede tumorer eller kræft, og faktisk er kræft blandt de hyppigste dødsårsager hos hunde. Heldigvis er der gode muligheder for behandling af mange kræftformer, og jo tidligere i forløbet sygdommen opdages, jo bedre er chancerne for helbredelse og behandling, lyder det fra specialdyrlæge i onkologi
Kulde og mørke får mange hundeejere til at blive hjemme fra gåturen, men det er vigtigt, at hunden bliver luftet hele året. AniCura Dyrehospitaler giver her fem tips til at gøre gåturen lettere i de kolde måneder
Ufrivillig barnløshed har længe været en voksende udfordring i det danske samfund, men det er ikke blot blandt mennesker, at problematikken er udbredt. Mange hunde har nemlig også problemer med fertiliteten og skal i stigende grad have hjælp til at reproducere. Sådan lyder det fra dyrlæge Nina Diers, som arbejder med reproduktion hos hunde til dagligt
Fra den 1. juli kan både lokale hundeejere og gæster på Rold Gl. Kro forkæle deres hunde med vask, klip og spa i trygge og rolige omgivelser, og de første bookinger er allerede i hus.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Kortere snor, sundere avl og bedre trivsel: Fra den 1. juli 2025 gælder nye regler for alle hundeejere i Danmark.
Foråret og sommeren er højsæson for ærter fra vores egne haver. Vi elsker dem – især selve ærten, men mange synes også godt om bælgen, hvis man har fjernet den seje hinde indeni. Det hele kan heldigvis også spises af vores hunde.
Jeg går ofte tur på en skøn natursti. Tidligere var det en jernbanestrækning, men for mange år siden blev den nedlagt, og i dag har mennesker og dyr glæde af den. På denne tid af året myldre det frem med skovjordbær. Som små røde perler lyser de op i alt det grønne, og jeg elsker at plukke af dem, når jeg med egne øjne kan se, at de modne. Og mine hunde elsker dem også, men må de egentlig få dem?
Sommeren kan være hård for vores firbenede venner. Hunde har svært ved at komme af med varmen, og derfor skal du som ejer tage særlige hensyn, når solen bager. Her får du gode råd til, hvordan du holder din hund sund og glad i sommervarmen.
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Niels Jensen og hans firbenede makker Briska's Orry hentede guld til Danmark ved Dobermann IGP VM og opfyldte dermed Niels’ drøm.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.