Man starter med at svede fredag morgen og slutter med at fryse søndag aften, og derimellem har vi grinet, hygget bidt negle og glædet os. Sådan har udstillingen i Vejen været, og søndagens finale blev en god afslutning på denne udstilling.
Finalen startede med en tale af dommer Tine Pehar fra Kroatien. Han takkede de mange udstillere for at være kommet frem:
– Det er næsten som om, der aldrig har været corona, lød det fra den populære og dygtige dommer.
Vinderen af den flotte finale blev dansk efter svenskerne havde taget titlen både fredag og lørdag, og det var en populær vinder, Tino Pehar valgte.
Til store klapsalver kunne Bitta Wøldiche nemlig løbe op på podiets førsteplads med sin australian shepherd, Leading Angel's Waltz The Spotlight (Freeman). Det krævede dog først, at hun tog et par runder i ringen med nummer Gitte Morell, der med hendes samojed, Cabaka’s Raw Power tog andenpladsen.
Så det var en lidt forpustet vinder, vi mødte efterfølgende.
– Det er overvældende, og jeg er meget taknemmelig. Dommeren har dømt denne race mange gange før, og så er det stort, at man får lov at vinde BIS ved ham, lød det fra den glade Bitta Wøldiche, der har opdrættet Freeman og ejer ham sammen med Marianne Thorsen.
- Jeg vidste, han var noget specielt allerede, da han var helt lille. Så jeg ringede til Marianne og sagde, at jeg havde en fantastisk hvalp til hende. Hun spurgte om den var blå, og jeg måtte jo så erkende, at den var sort. Hun valgte den alligevel, og det har hun vist aldrig fortrudt, siger Bitta Wøldiche og fortsætter:
– Han er noget af det sødeste, der findes. Han er god med store hunde, små hunde, hvalpe og gamle hunde, og elsker han at hente sutsko.
På tredjepladsen kom den langhårede gravhund, Örnbergets Eagle Eye ejet af Elisabeth Rhodin fra Sverige, mens fjerdepladsen gik til Nordlandia Danes Midnight Sun, der er en Grand danois, gul/tigret ejet af Camilla Staunskjær og Tove Staunskjær.
Selv om kræft er en alvorlig diagnose for både hund og menneske, kan hunde med kræft spille en vigtig rolle i forskningen. Ved at deltage i udvalgte projekter kan hunde være med til at bane vejen for nye og mere effektive behandlinger til gavn for både dyr og mennesker
Du kan nu se alle billeder fra Vejen online.
Søndag i Vejen bød trods nogle mørke skyer og få regnbyger, på meget mere solskin og varme, til de mange engagerede hunde og førere.
At kalde 12 graders varme for arktisk klima er måske lige at stramme den. Men forestil dig du er en mynde og stammer fra varmere himmelstrøg, så var det nok en passende metafor for vejret, da Myndeklubben afholdt deres oktober udstilling på et stadion i Århus - udendørs
Så er vi ved at være klar til en dejlig weekend i Ballerup. Men hvilke hunde kan du egentlig se? Det får du svar på her
Så er det igen tid til at kigge i postkasserne. I denne uge får du nemlig leveret det nyeste nummer af HUNDEN, såfremt du er medlem af DKK
Udstilling af terrier, hønsehunde og gode oplevelser i Brno. Fredagen på WDS var slet ikke så tosset
Palle Bergsø blev søndag middag hædret med DKK’s hæderstegn for sit store arbejde for lydighedssporten
Et nyt internat i fredelige omgivelser skal give flere hunde og familiedyr en god start på næste kapitel. Med base i det tidligere pensionat styrker Dyreværnet sin indsats i Jylland.
19 engagerede hundemennesker kunne denne weekend kalde sig færdiguddannede DKK-instruktører efter fem intense weekender på DKK Vilhelmsborg.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Selvom deres hund ikke har gjort noget galt, risikerer nogle danske hundeejere at få den fjernet og aflivet alene på baggrund af en tvivlsom DNA-test. Eksperter og Dyreetisk Råd opfordrer nu til at ændre loven om forbudte racer, så den bliver mere retfærdig og gennemsigtig.
En hundefødselsdag med leg, latter og masser af kærlighed minder os om, hvor meget gensyn mellem hvalpe og deres familier kan styrke båndene og skabe varige fællesskaber.
Foråret bringer ikke kun sol og varme, men også en øget risiko for hjertelungeorm hos hunde. Parasitten kan forårsage alvorlige sygdomsforløb, men med tidlig opdagelse og forebyggelse kan du beskytte din bedste ven.
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
Amerikansk professor i hundepsykologi har rangeret hunderacer efter, hvor intelligente de er. Her får du de ti øverste og de ti nederste
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse