Når Dansk Kennel Klubs hundemesse løber af stablen den kommende weekend, bliver det med coronasikkerheden i top, understreger den ansvarlige arrangør, formanden for Dansk Kennel Klubs udstillingsudvalg, Wilfred Olsen.
– Sidste år blev vi desværre snydt for den gode oplevelse pga. pandemien. Derfor har vi glædet os ekstrameget til – for første gang i to år - at arrangere en hundemesse for københavnsområdet, forklarer den forventningsfulde arrangør. Han understreger, at selv om danskerne i stor stil har taget imod tilbuddet om corona-vaccinationer og smitten er på retræte, afholdes hundemessen med fokus på sikkerhed for hunde såvel som mennesker.
– Vi har inviteret et stærkt internationalt panel af både deltagere og dommere fra 15 europæiske lande, og selv om det er første større arrangement, vi afholder helt uden restriktioner i to år, har vi som ansvarlige arrangører under planlægningen haft ekstra fokus på at undgå smittespredning og sammenstimlinger, f.eks. ved indgangene og madboderne for at gøre hundemessen coronasikker – også selv om det bliver med deltagelse af mange mennesker fra alle landsdele og andre lande, understreger Wilfred Olsen. Han opfordrer samtidig alle - både besøgende og deltagere – til at holde god afstand og god hygiejne.
Fra fy-ord til fedt ord
I weekenden den 18. og 19. september kan du møde ikke færre end 3.500 hunde af op til 300 forskellige racer til hundesport, opvisninger, konkurrencer og aktiviteter.
Du kan opleve hundenes skønhedskonkurrence, hundeudstillingen, hvor Københavns smukkeste hund bliver kåret. Du kan se dygtige lydighedshunde udføre komplicerede øvelser i hundesportskonkurrencer, ligesom du kan opleve landets dygtigste unge ”juniorhandlere”, der kæmper om at blive udstillingernes bedste i konkurrencer, hvor samarbejdet mellem hund og fører er i fokus. Sidst men ikke mindst kan du møde de engagerede opdrættere, der kan give dig uvurderlig rådgivning om hunderacer, gå på shopping i hundeudstyr og tilbehør og snuse til hundelivet fra første parket.
Selv om en hundeudstilling nærmest er at sammenligne med en skønhedskonkurrence for hunde, er det vigtigste ved valg af hund ikke, hvordan den ser ud, men hvordan den er – og hvordan det, den er skabt til, passer til dig og din familie:
– Jeg vil gerne slå et slag for, at vi ser ordet ”racetænkning” som et fedt ord fremfor som et fyord. Mange opfatter ordet ”race” som negativt og værdiladet, men i dyreverdenen giver det mening: Ønsker jeg mig en ko, der giver meget mælk, vil jeg ikke anskaffe mig kødkvæg – de giver kun lidt mælk, men har store muskler og spiser mere foder. Vil jeg have en hyggepony til min 5-årige, vil jeg heller ikke købe en fuldblods galophest. Sådan er det også med hunderacer – de er alle skabt med forskellige brugsformål for øje. Og ligesom de forskellige hunderacer har forskellige særpræg, har de også forskellige behov. Hvis du sætter dig ind i den enkelte hunderaces ”indholdsfortegnelse” og behov og matcher det med, hvad du kan tilbyde den, er der større sandsynlighed for et lykkeligt samliv. Valg af hunderace med omtanke kan gøre hele forskellen på succes og stress for såvel hund og ejer, understreger Dansk Kennel Klubs adfærdskonsulent, Lise Lotte Christensen.
Den gamle danske hønsehund, en af Danmarks nationalracer, er kendt for sin alsidighed som både jagt- og familiehund. Men den er mere end det. Racen formår også at samle mennesker om en fælles passion, hvilket blev tydeligt ved DKK Kreds 4's nytårsskue i Brørup den 5. januar.
Næsten 300 hunde og hundeentusiaster fyldte Brøruphallerne, da DKK Kreds 4 sparkede det nye år i gang med glimmer, god stemning og tætte bånd mellem hunde og mennesker.
Dansk Kennel Klub har offentliggjort væsentlige ændringer i reglementet for hundeudstillinger, herunder nye kategorier, justerede certifikatregler og tiltag for hundevelfærd. Ændringerne træder i kraft den 1. januar 2025.
Til weekendens DKK hundeudstilling i Ballerup skal 16-årige Cecilie Krarup udstille den etårige kleiner münsterländer, Luna, i juniorhandling, og her er det vigtigt at parret løber som et team
Det bliver kæmpestort i weekenden på Vilhelmsborg. Derfor har Dogcoach også valgt at præsentere deres nye tøjkollektion ved Hund i Fokus
Traditionen tro blev Årets Politihund præsenteret i Herning i Store Ring. Årets politihund blev Cody
Det er blevet sommer i Danmark og temperaturerne kan blive rigtig høje til tider. Det er derfor vigtigt at tage hensyn til din hund og hjælpe den igennem varmen.
Vær med når Dansk Kennel Klub i den kommende weekend den 10.-11. februar slår dørene op for årets første hundeudstilling. Udstillingen finder sted i Messe C i Fredericia og med knap 3.000 hunde tilmeldt over de to dage bliver det en kæmpe hundefest, hvor du er garanteret en overdosis af logrende og pelset kærlighed.
Så er den god nok. Dansk Kennel Klub udvider med stort center på Midtsjælland. Det sjællandske center bliver en pendant til Vilhelmsborg i Jylland
I denne weekend skulle vi have været til udstilling i Roskilde, men sådan skulle det ikke være. Som et lille plaster på såret udgiver vi i denne St. Bededagsferie vores artikler fra bladet om Roskilde 2019 på hunden.dk. Så lader vi som om, vi er der igen
Rold Gl. Kro, Danmarks første hundekro, fejrede nytårsaften med stor succes under ledelse af krofatter Jørgen Bak Rasmussen. Gæster og deres hunde nød en aften fyldt med hygge, lækker mad og en særlig atmosfære, hvor alle blev forkælet.
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
Vi ser lidt nærmere på syv symptomer, som er vigtige for alle hundeejere at kunne genkende
Ti vigtige tegn på kræft hos hunde, som du ikke må overse
Demens kan komme snigende og er ikke et ualmindeligt problem hos ældre hunde – men hvad skal man holde øje med? Her får du syv almindelige tegn på demens, som er gode at kende, hvis du har en ældre hund
Når hunden bliver gammel, sker der en masse ændringer, som har betydning for dens sundhed. Vi har kigget nærmere på ti af de ting, der ændrer sig hos seniorhunden.
2025 er startet koldt og hvidt, og det betyder, at vi skal være ekstra opmærksomme på, hvordan kulden påvirker vores hunde og tilpasse gåturen, så de ikke fryser.
Halter økonomien eller er dyreholdet vokset dig over hovedet, så kan du i denne og næste uge gratis indlevere dit dyr hos Dyreværnet
Øjnene hos hunde er følsomme, og det kan være svært at se forskel på ufarlige og alvorlige øjenproblemer. Her får du 8 tegn på øjenproblemer, som du bør tage alvorligt